0

А ко питате психиатрите, то някои от тях са готови да се закълнат, че любовта е вид душевно разстройство с определени симптоми и последствия. Но как отделните зодии реагират на това душевно разстройство – това е въпросът. А ето само един от възможните отговори. Все пак, когато астрологията се е зародила в дълбоката древност, едно от основните й направления е било да определи точно как и кога са възможни любовни отношения.

Овен

И мъжете, и жените Овни не се стремят към романтика, ако за това няма конкретна причина. Има и изключения, които съчетават в себе си дързост, настойчивост, огън и романтичност, но те са твърде малко в този знак. В общи линии, ако Овенът е влюбен, той действа директно и без заобикалки. Не мислят само за секс, но за тях физическата любов е много важна.

Телец

Телците никога не са имали нищо против директно да се захванат с делото, прескачайки периода с цветята и бонбоните. Това се отнася и за мъжете, и за жените. Те сами ще съблекат обекта на въздишките сиq без да му искат разрешение, но при това ще покажат класа. А чак след любовния акт Телците нямат нищо против романтиката, и то в огромни количества. Но не казвайте на Телец, че прекалява, защото изведнъж може страстта му да охладнее със същата скорост и сила, с която досега е проявявал чувствата си.

Близнаци

Влюбените Близнаци са много странни хора. Представителите на този знак се разделят на две основни групи. Първата са тези, които не обичат романтиката и се стремят по всякакъв начин да я прескочат. Другата са тези, които не правят нищо романтично – никакви признания в любов и никакви подаръци, просто празнина в тази област. А да разгадаете кой Близнак от коя група е, на практика е невъзможно. Има и няколко по-малки групи, които приемат романтиката само като прелюдия към същественото, но вътрешно не си падат по нея.

Рак

Раците, когато са влюбени, са готови на всичко само и само за да направят някакво (ако е възможно максимално силно) впечатление на обожавания човек. Те са способни да надценяват в пъти качествата на обекта на мечтите си. Влюбените мъже Раци понякога изглеждат доста комично и са като герои на сапунки с мелодраматично действие. А жените Раци по-лесно приемат нещата – провокативно облекло, грация и повече усмивки.

Лъв

Обикновено Лъвовете са съсредоточени към собствените си работи и не обръщат внимание на околните, като вършат нещата си със сериозно изражение. Но влюбеният Лъв е игрив като малко коте и е най-милото същество на света. Тогава обаче му е трудно да работи пълноценно, защото е обзет от чувствата си, става доста разсеян и отвън изглежда направо мързелив. Но все пак и в работата се превръща в мило същество, каквото иначе трудно може да го видите.

Дева

Девата дори във влюбването е внимателна, обича скритото-покритото. Влюбените Деви много трудно показват чувствата си и го правят все едно това е нещо съвсем обикновено, но вътрешно изпитват огромна страст и преживяват всичко надълбоко. Често те искат съвет едва ли не от всеки срещнат какво да правят с любовта си и как да се държат. Страхуват се от промените в живота, дори от най-добрите, затова влюбеността за тях си е направо сигнал за бедствие.

Везни

Влюбените Везни могат планина да повдигнат. За тях любовта е феерия. Този знак е от най-зависимите от романтиката. На тях им харесва повече да се влюбват отново и отново (дори и в един и същи човек), отколкото да бъдат постоянно влюбени (дори в различни хора). Често Везните имат бурни отношения с обекта си на чувствата. Обичат и интригите, а затова е трудно да се каже кога са влюбени и кога не.

Скорпион

При Скорпиона фазите са само две – силно влюбен или никак. Влюбените направо изхвърчат от живота и хвърлят всичко към обекта си на желанията. Любовта им е толкова силна, че всяка неуспешна раздяла е способна да разбие сърцето им веднъж и завинаги. Но Скорпионът е отмъстителен и ще се постарае това да стане по най-ужасния начин. Влюбеният Скорпион е мечтател, но и е тежко да си около него заради честите му мрачни състояния.

Стрелец

Независимо от огнения си нрав, Стрелците се влюбват доста внимателно и направо предпазливо. Външно се правят, че всичко около тях е наред, но вътрешно подреждат фантазии и неосъществими планове за бъдещето и си представят всичко до най-малките детайли, като дори това какво ще кажат на половинката си при раздяла. Но не винаги техните планове се сбъдват, затова според астролозите си е направо истински успех, когато Стрелец стигне до брак.

Козирог

Влюбеният Козирог научава всичко за своята „жертва“, което може да бъде разбрано. След това той дълго анализира всички „за“ и „против“. А после се пита дали няма по пътя някакви подводни капани. Чак след дълга и щателна проверка той се съгласява на физическа близост. Тяхната любов е доста изморяваща, но и много ценна и заслужаваща си.

Водолей

Водолеите обикновено се влюбват на младини и след това полагат големи усилия това да не се случва. Но, ако ги настигнат големите емоции, то те със сигурност ще ги споделят с обекта на мечтите си. При това така ще кажат „Обичам те“, че обикновено всеки си губи словесния дар. Но романтиката при Водолея често се губи след първите няколко пъти секс, затова вниманието им трябва да бъде задържано с нещо. Водолеите често се влюбват в труднодостъпни хора, защото така тръпката е по-голяма.

Риби

Рибите са от основните романтици на планетата. Влюбените правят невероятно оригинални срещи и признания. Често обичат да сравняват любовта си с тази от телевизията, киното и романите. А, ако любовта им не прилича на тази от екрана, то те също толкова често се разочароват. Много  Риби обаче предпочитат любовта им да е трагична, отколкото пуста и безсмислена. Влюбените Риби приличат повече на Лъва, отколкото на знаците от тяхната водна група – те са силно разсеяни и загадъчни.