0

П ълната Луна в Дева влияе на здравето и емоциите, кара ни да се стремим към ред и хармония, отсичат вещи астролози.

Днес, 24 февруари, в 14:30 ч. българско време е пълнолунието и тогава се проявява неговата най-голяма сила. Имаме сблъсък на две основни стихии – водната, чийто представител е Луната, и земната, олицетворявана от Дева.

Състояние

Когато пълнолунието е в Дева, най-добре е да обърнем внимание на физическото си и здравословно състояние, съветват експертите. Добро време да се занимаваме със спорт, да следим за здравословното хранене и е подходящ от астрологическа гледна точка момент да започнем нови физически комплекси. Време за поддържане на активен начин на живот.

Но в същото време пълнолунието в Дева влияе особено силно на емоциите ни, като дори ни носи изненади в различни посоки, които могат да нарушат опитите ни за постигане на мир и хармония. То ни дава тласък да бъдем по-отговорни и да правим анализ на своите (а и на другите) чувства и поведение. Благоприятно време за самопознание. Астролозите препоръчват да се занимаваме с медитация, йога или други техники за релаксация. Сега по-добре можем да разберем себе си и света около нас, за да постигнем някаква хармония, макар и малка.

Детайли

Пълнолунието в Дева ни кара понякога да наблегнем повече от преди на детайлите. Кара ни да правим опити да въведем ред, да чистим душа и обкръжаващ свят. Подходящ момент да разчистим енергийното си пространство, твърдят вещите в занаята на връзките със силите на Вселената.

Трябва обаче да избягваме излишната суета и да не изпадаме в прекалена самокритичност, която лесно може да доведе до самосъжаление и напразни обвинения, че не сме свършили това или онова.

Не трябва и да се преуморяваме. Както Астрид Линдгрен пише в класиката за Карлсон, който живее на покрива – спокойствие, само спокойствие и здрава храна. Съблюдаването на баланс между усилията и почивката е много важен в такъв момент, а и в следващия неделен ден също.

Добро време да обърнем внимание и на личния си живот. Луна в Дева предполага повече романтика и обръщане внимание на семейството. Но трябва и да внимаваме във финансите и да не харчим много повече от необходимото. Въобще пълнолунието в Дева се смята от астролозите за добро време за прекарване на уикенда и с благословията на небесата.