0

Ю ли ни поставя пред хамлетовски въпроси и възможности за приемане на съдбоносни решения както в бизнеса и обществените дела, така и в личен план.

Разбира се, астролозите веднага правят уговорката, че това са общи тенденции, свързани със звездите по небето, но за всеки човек е различно и е определяно от неговата лична натална карта.

По-голямата част от месеца е доминирана от зодия Рак, която постепенно отстъпва на следващата Лъв.

ИДВА СТРАШНО: Настъпва ретрограден Сатурн, датата е опасна!

Покрай скоростните астрологични събития през май и юни, които объркаха много сметки у нас и по света, вторият месец на лятото – на практика първи изцяло летен, обещава да бъде по-бавен и по-спокоен под влиянието на ретроградния Сатурн. Всичко може да се обобщи: Бавност в бизнеса, минимум суетене, но за сметка на това с направо безкрайни мисли по темата „да бъдеш или да не бъдеш“. Трудно е да се спори, че балансът и осъзнаването са добри – но ако отдавна планираните планове се забавят до пълно спиране, тогава търпението и нервите понякога не са достатъчни, твърдят астролози. Настройте се да осъзнаете, че понякога е по-добре да чакате, губейки ценно време, отколкото да бързате и да карате хората да се смеят. Ето и общи насоки, направени според източната система на сидерическия зодиак.

Благоприятни дни:

3, 7, 12, 13, 17, 22, 26 и 31 юли

Неблагоприятни дни:

5, 9, 10, 16, 20, 21, 24, 28 и 29 юли

Главни астрологически събития:

  • 5 юли – ден без Луна;
  • 6 юли в 1:57 (Софийско време) - новолуние в Близнаци;
  • 7 юли - 31 юли - Венера в Рак;
  • 12 юли - 26 август — Марс в Телец;
  • 16 юли - Сурия Санкранти: преминаване на Слънцето в следващия знак;
  • 16 юли - 16 август – Слънцето е в Рак (за разлика от зодиите);
  • 21 юли в 13:17 (Софийско време) - пълнолуние в Козирог;
  • 31 юли - 24 август - Венера в Лъв.

Финанси

Юли е особено благоприятен за натрупване. И то в случаи, когато доходите си остават същите, но желанието за допълнителни разходи значително намалява. Във всеки случай, ако нямате достатъчно пари, за да изпълните желанията си, започнете да спестявате още сега. Благоприятни дни за решаване на финансови въпроси, откриване на банкови сметки и инвестиции, кандидатстване за кредити и големи придобивания се святата - 3, 6, 12, 22, 26, 27, 30 и 31 юли. Поне така твърдят астролози с нумерологична насоченост.

Неблагоприятни дни за всичко, което е свързано с парите, са 2, 4, 5, 9, 10, 14, 15, 16, 20, 21, 24, 28 и 29 юли. Тези дни също не са подходящи за кандидатстване за кредити и ипотеки.

Любов и брак

През юли (поне генерално) няма ограничения и пречки за създаване на семейство и сформиране на нови влюбени двойки. Въпреки че ретроградният Сатурн е свикнал да забавя или отлага събитията, той е опасен само за тези, чиято рождена карта е свързана с брака и засяга проблемите на партньорството. В този случай вписването на новото семейство може дори да бъде отменено в последния момент – т.е. нещо като булката (или както е модерно напоследък младоженецът) беглец. В други случаи няма от какво да се притеснявате, отсичат вещите в занаята.

Ето най-общо благоприятните дни за сключване на граждански брак: 3, 10, 11, 12, 19, 26 и 31 юли. Това не означава, че другите дни ще има много черни сили, просто през горепосочените астрологичната енергия е най-изразена с положителен знак. 8 юли, традиционно популярна дата сред младоженците, отбелязвана още и като ден на любовта, семейството и верността - тази година според астролозите ще бъде обикновен ден и няма да привлича допълнително любовни сили.

Като най-успешни дни за обещаващи запознанства и започване на нови връзки през юли се смятат 3, 4, 12, 14, 17, 26, 27, 30 и 31 юли.

Като по-неблагоприятни дни през юли за сключване на венчавка с тържество се смятат 2, 5, 9, 10, 16, 20, 21, 24, 28, 29 юли, но и те не носят някакви строги и силни ограничения, все пак направете справка с наталната си карта – съветват астролозите. За това пък най-благоприятните дни са 3, 6, 7, 22 и 23 юли.

Юли обещава да бъде горещ, планетата на общуването Меркурий и планетата на любовта Венера ще бъдат в знака на Лъва през по-голямата част от месеца, което означава, че е дошло времето за активни действия, творчески изяви и бурни романси. През по-голямата част от месеца Слънцето ще бъде в знака на Рака, което ще направи хората една идея по-мили и грижовни. Важно е обаче да се пазите от изпадане в излишни илюзии, което ще бъде улеснено от началото на ретроградното движение на Нептун. Сатурн също ще остане ретрограден до 15 ноември, което може да забави всички дейности, свързани с документи или държавни структури. Това е обща тенденция за всички зодии. Ето и някои по-конкретни насоки от астрологията по знаци за месец юли 2024 г.

Овен 21 март – 20 април

За Овена основният фокус през юли е спокойствието, ако към него има и духовно израстване – още по-добре, отсичат запознатите с небесните процеси. Следователно може да няма ярки пробиви и стремителни изкачвания в кариерата ви, но тази пауза е необходима, за да преосмислите минали събития. Може да има по-малко комуникация от обикновено през юли и това е добре. Насладете се на времето, прекарано със себе си. В личния си живот може да имате нужда от малко повече пространство и това също е добре. Позволете си да отделите цялото време, от което се нуждаете, за да намерите себе си. Тези тенденции ще преобладават през първата половина на юли, но през втората половина можете да усетите как силите ви се връщат и идеите ви започват да оживяват, завършват с устрем астролози.

Телец 21 април – 20 май

Време е да блеснете! През юли можете да промените имиджа си, ако го желаете отдавна. Промените ще бъдат от полза. В работата Телците ги очаква време на нови перспективи, особено в средата на юли, готови са да се закълнат астролозите. Обърнете внимание на офертите, получени през този период, някои от тях може да са полезни. Във връзката ви също ще има светъл период за вас. Можете дори да определите дата за сватба, ако такава не сте осъществили - времето е много подходящо за това. За необвързаните Телци втората половина на юли ще бъде чудесно време за среща с подходящ партньор. Отделете време, за да планирате бъдещия си живот. Позволете си да мечтаете и вървете към тези мечти – въздъхват вещите в небесните сили и човешките любовни трепети.

Близнаци 21 май – 21 юни

За Близнаците в общи линии юли е месец на радост. Вероятна е семейна почивка. Дори и да не сте я планирали, опитайте се да организирате поне малко пътуване, това ще ви позволи да презаредите енергията си чак до новогодишните празници. През юли можете да направите ремонт или да закупите недвижим имот, особено ако става въпрос за подреждане на семейно гнездо. Отношенията ще са топли и спокойни, а за необвързаните Близнаци през юли ще има добра възможност да срещнат партньор за сериозна връзка, вещо заключават запознати с любовта астролози. В работата ви очаква по-спокоен и донякъде комфортен период. Може да сте малко по-разсеяни, особено през първата половина на месеца, но ще има доста по-малко от обичайното стресови ситуации, но внимавайте как боравите с данните.

Рак 22 юни - 21 юли

За повечето Раци юли е техният месец. Покрай празнуването на рождения ден е чудесна възможност да презаредите батериите си. Ако положите усилия за организирането на почивка, това ще ви донесе много положителни емоции. Вашето мото може да бъде „създайте моменти“, възкликват астролози със склонност към психологията. И наистина, защо не правите, каквото искате? Ще има много неща за вършене в работата, но ще сте свободни да избирате къде да вложите повече усилия. Юли е чудесно време за реализиране на проекти, така че не пропускайте да опитате. В личните отношения може да има много страст, но ако сте необвързани, юлските романси най-вероятно няма да са началото на сериозна връзка за вас.

Лъв 22 юли – 22 август

За Лъвовете месецът ще е свързан предимно с планиране – поне така се дава на астролозите. Напоследък работите усилено, за да подобрите уменията си в различни области. Време е да разберете как да ги използвате. Не се опитвайте веднага да схванете необятността, действайте постепенно. Естественият ви чар ще ви бъде много полезен. В работата си може да се сблъскате с трудни задачи, но ще се справите с тях. Не забравяйте, че понякога е важно да промените подхода си. Колкото по-малко се притеснявате, толкова по-лесно е да се справите. В личния си живот не се опитвайте да спечелите партньора си, оставете го да изрази себе си. На вашето топло отношение също може да бъде отговорено с топлина.

Дева 23 август – 22 септември

За Девите се смята, че ще бъдат добре в общи линии през юли. Може би ще успеете да изпълните важна задача и това ще ви донесе удовлетворение – мистериозно питат астролози. Този месец е идеален за почивка, не пропускайте момента и би било хубаво да отидете в чужбина, ако е възможно. Можете също така да се върнете към изучаването на чужд език и е по-добре да изберете не сух академичен подход, а живо общуване с носители на самия език, който изучавате. Всичко в работата ще е спокойно, може би дори скучно, но ще можете да се съсредоточите върху нещо важно за вас. Във връзката би трябвало да цари взаимно разбирателство. Ако сте необвързани, едва ли ще искате да промените нещо, но потенциална половинка може да се появи от нищото, особено в средата на месеца.

Везни 23 септември – 22 октомври

През юли ще трябва да тичате, ще има много работа за Везните – както се казва в един популярен израз – ще има работа за целия китайски народ и за още дори. Всички области на живота изглежда изискват вашето внимание едновременно, смятат астролозите. Следователно вашето важно умение ще бъде способността да се отпуснете и да релаксирате. Помнете, че не е нужно да контролирате всичко на този свят. Понякога е възможно и важно да поискате помощ и да отдадете на другиму част от задълженията си. Във фокуса на юли ще бъде финансовият сектор: очакват ви много срещи и проекти. Не не се надявайте на феноменален успех веднага, а гледайте на това като на началото на нещо, което може и да стане по-голямо и по-късно. Сигурно е обаче, че ще има и много разходи, така че бъдете готови за факта, че това ще е необходимо. Няма да има достатъчно време за личния ви живот, но се опитайте да намерите остров на спокойствие за себе си в тази област и оставете предизвикателството със „сто срещи за още един месец“.

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

През юли за Скорпионите може внезапно да се появиш нужда да научат нещо. Можете да се запишете за някакъв кратък курс или да изберете по-обширно обучение и във всеки случай това ще бъде отличен принос за вашето развитие и ще помогне за израстването ви в кариерата. Може да имате нови отговорности на работното място, които ще изискват вашето внимание, но не забравяйте да се уверите, че всяка работа е добре платена. През юли също ще е важно да обърнете внимание на здравето си. Не пестете от правилното хранене и витамини, тялото ще ви благодари. В личния си живот се опитайте да бъдете по-любопитни и изобретателни. Среща на необичайно място - защо не? Не пренебрегвайте помощта на приятели, за да подобрите личния си живот.

Стрелец 23 ноември – 21 декември

Може би вече сте започнали да стягате багажа си. И с право. Юли е идеалното време за Стрелците да отидат на почивка. Ако все още не ви предстои ваканция, пригответе се поне за командировка – смятат астроексперти. Няма начин да избегнете движение този месец, особено по-силно през втората половина на месеца. В работата събитията ще се развиват динамично: може неочаквано да пристигнат нови задачи, но би трябвало лесно да се справите с тях. Не пренебрегвайте помощта на колегите си, заедно ще се справите по-лесно. Ако мислите за преместване, юли е подходящо време за него, но е важно да планирате и организирате след това всичко добре. Може да бъдете твърде настоятелни в една връзка, но в случая едва ли това ще бъде лошо. Може би е крайно време нещата да бъдат солидно разтърсени. За несемейните ваканционните романси са гарантирани, но ако позволите това да се случи и не се затваряте.

Козирог 22 декември – 20 януари

За Козирозите този месец ще има повече от достатъчно сили и енергия, смятат астролози. Обърнете внимание на желанията си. Спонтанното действие ще бъде особено полезно. Възможно е да има ситуации, в които да се чувствате като новак, въпреки всичкия опит, който сте придобили преди това. Особено благоприятно е да научите нови хобита и умения. „Повдигането и преместването на планини“ по време на работа няма да е проблем за вас, а задачите ще се решават необичайно бързо. Но не забравяйте, че трябва да сте внимателни към детайлите. В личния ви живот ще има много огън. Ако нямате постоянен партньор, едва ли ще искате такъв през юли. Насладете се на период на безгрижие и свободен полет. Като цяло най-важната задача на месеца е да насочите изобилната си енергия в мирна посока.

Водолей 21 януари – 18 февруари

През юли Водолеят може да заеме отбранителна позиция: ще му се струва, че се опитват да нарушат личните му граници. И наистина не бива да забравяме как можете и как не можете да се работи и общува с Водолей. Все пак проверете себе си, защото понякога ще видите какво се случва през призмата на собствените си емоции. Добрата новина е, че през юли ще сте много решителни и това ще ви помогне да постигнете успех в различни сфери на живота, но най-вече в кариерата. В личния си живот ще бъдете доста твърди и понякога дистанцирани с партньора си. Опитайте се да усетите къде можете да бъдете по-нежни. Опитайте се да прекарвайте повече време в почивка и възстановяваща релаксация.

Риби 19 февруари – 20 март

Морето зове Рибите. Отиването на почивка може да бъде страхотна идея. Ако това не е възможно, опитайте се да бъдете по-често до някоя голяма вода, това ще ви зареди. През юли ви очакват много приятни вечери, насладете се на приятна компания, но бъдете малко по-внимателни с количеството, което може да изпиете. В работата всичко ще е спокойно и доста мързеливо, въпреки че ако работите в творческа сфера, ви очакват интересни и успешни проекти. Намерете възможност за изява някъде – например като участие в изложба през юли, творческата ви природа го изисква. В личния ви живот всичко би следвало да бъде много романтично и красиво. Ако сте необвързани, непременно отидете на среща, вероятността да бъде успешна е голяма.