0

Р етроградният Меркурий може да тормози хората от различни зодии, но той оказва много по-силно въздействие върху домашните любимци, особено върху кучетата, а и върху котките.

Това твърдят американски астролози, цитирани от „Ню Йорк пост“.

Влияние

Според изданието проучване е установило как един на всеки трима собственици на домашни любимци вярва , че ретроградният Меркурий влияе отрицателно върху поведението на техните питомци. Индикаторите, че домашен любимец е засегнат, включват устойчивост на команди, спане на различни от обичайните места и инциденти в къщата. Част на този ретрограден Меркурий ще се отрази особено зле на четириногите сред нас, тъй като планетата се движи обратно в Дева (от 23 до 28 август) - знак, свързан с ежедневните ритуали и домашните животни, смятат астролозите.

Мануела Брум, която е сертифициран треньор на кучета, отбелязва, че животните, особено кучетата, са по-чувствителни от хората, докато котките сякаш потискат подобни емоционални зависимости. Тя дава за пример фойерверките по големите празници. Добавя: „Кучетата могат да надушат нашия стрес и когато ретроградният Меркурий бушува, ефектите се усилват. Скорошни изследвания показват, че кучетата могат да променят поведението си в отговор на стреса на стопанина си. Нашите кучешки другари изпитват „емоционална зараза“ от миризмата на човешки стрес, което ги кара да правят по-„песимистични“ избори. И когато ретрограден Меркурий се проявява, тези ефекти се усилват“, убедена е Брум.

Тя продължава: „През това време обичайната комуникация на кучетата може да бъде нарушена, което ги затруднява да следват команди или да изразяват нуждите си. Например куче може да се обърка и да пропусне зов, на който обикновено отговаря. Този период може да направи домашните любимци по-тревожни и неспокойни, така че поддържането на спокойна и стабилна среда у дома наистина може да помогне.“

Съвети

Треньорката дава и съвети за кучетата. Първият е стопаните да участват в стимулиращи психиката дейности. „Умното куче е добре да търси вкусни сушени лакомства в интелектуална игра. Поддържането на вниманието му с нова играчка или пъзел ще му даде фокус и чувство за постижение. Има смисъл да купите играчки с пъзели, интерактивни хранилки или игри с миризми, за да задържите вниманието му. Това може да повиши неговата увереност и да даде чувство за постижение.“

Следващ съвет гласи: Включете звук и ароматерапия. Брум обяснява: „Създаването на спокойна среда за вашия домашен любимец с меко осветление и звуци от природата може да помогне за успокояване на стреса му. Дифузирайте етерични масла като лавандула или лайка. Прибавете към това успокояваща музика или природни шумове, разработени изключително за домашни любимци. Тези сензорни преживявания могат да успокоят вашия домашен любимец и да създадат тиха среда, противопоставяйки се на хаотичната енергия на ретроградния Меркурий. Направете го хубаво - дръжте го спокоен“.

Третият съвет е: Ходете боси с вашето кученце, това е отличен начин за облекчаване на стреса. „Бавните, съсредоточени разходки сред природата могат да помогнат на вашия домашен любимец. Позволете на вашето куче да изследва и да подуши наоколо, тъй като това може да бъде от полза за него“, предлага Брум.

Четвъртият съвет е за енергийно лечение и масаж. „Масажът може да подобри кръвообращението и връзката с вашия домашен любимец. Ако искате да балансирате енергията на кучето си, използвайте енергийни лечебни лечения като рейки или акупресура. Тези подходи могат да помогнат за релаксация и емоционален комфорт.“

Петият съвет е да наблюдавате и регулирайте енергиите си. „Често кучетата са използвани за емоционална подкрепа, но си струва да запомните, че това не са плюшени животни. Кучетата се хранят с енергията, която излъчваме. Като поддържате постоянна и положителна енергия, можете да създадете успокояващо присъствие за вашите домашни любимци и да ги накарате да се чувстват по-сигурни.“ - отсича Брум.