0

Д ните между 12 октомври и 12 ноември ще са най-хармоничният и благоприятен период, който човек може да си пожелае. Такава прогноза направи Дончо Кръстев, алтернативен лечител и експерт по древната прогностична система И Дзин.

Според експерта в общ план Вселената ще ни съдейства къде в по-голяма, къде в по-малка степен във всички начинания. Но има едно условие - да се действа мъдро и навременно.

„Ще има радост в семействата, разцвет в любовните връзки, разцвет в бизнес- отношенията и проектите. Когато обаче съдбата дава, тя дава на всички. Така че ще има разцвет и на престъпните дейности и лъжите, на кавгите също“, категоричен е Кръстев. Той призова за повече светлина в душите и умовете. Обяснява, че от тази есен мракът започва лека-полека да се вдига от България, а хората могат да ускорят този процес, като се обърнат към Бога и своята вътрешна сила.

Иначе за всички зодиакални знаци в Източната астросистема посланието за настоящия период гласи: Действайте смело, мъдро и ще успеете! Може да сте № 1. Защо не опитате?!“, тълкува звездните знаци източният лечител.

ПЛЪХ: Бягайте от лукса

Хексаграма 22 „ Украшения“

Плъхът обича да се заплесва по бляскавите неща, украшенията, по лесно достъпните удоволствия. Това му носи наслада, радост и приповдигнато настроение. Има опасност обаче да се подведе по външния блясък и по суетата. Затова и посланието за периода към него е да не забравя, че той сам по себе си е най-голямото и красиво украшение и ценност! При някои от знака са възможни разочарования от близки и приятели, в работата, с интимните партньори. Не е препоръчително започване на нова работа (при условие че вече имате такава), проект или любовна връзка.

За семейните – бъдете искрени в отношенията си, покажете разбиране и помощ.

Здравето в най-общ план ще е чудесно, но се препоръчва профилактика на опорно-двигателната и сърдечносъдовата система. Подходящи са разходките в планината. Медитирайте и увеличавайте огъня и светлината в сърцата си, а не чрез външни предмети на лукса; увеличавайте яснотата и силата на Духа във вас.

ВОЛ: Динамичен период

Хексаграма 49 „Смяна“

Доста динамичен период за Вола, много емоционален, изпълнен с търсене, с промени и трансформации – в личен и служебен план. Възможни са и загуби на нещо ценно, разпад на интимни връзки и социални отношения, но човек не трябва да се отчайва и озлобява. Защото и дефицитите са повод за растеж. Да не забравя, че всичко е част от един по-голям план, в основата на който е еволюцията и любовта.

Промяната ще е постоянна във всички сфери на живота. При едни тя може да засегне любовта с нов партньор, при други да се случи смяна на местожителство – в друг град или село. Ще има и такива, които на прага на поредните политически избори в България за жалост ще изберат емиграцията. В която и група да попадате, не унивайте! Водата ще ви зарежда, така че посещавайте реки, езера, морета, както и СПА и водни процедури. Те ще се отразят добре на физическото ви здраве и душевен комфорт. И, както казахме по-горе, не изпадайте в депресия или обратно - във фрустрация, защото имунитетът и балансът ви бързо ще се сринат.

ТИГЪР: Чай вместо бира

Хексаграма 7 „Войска“

Тигърът ще има доста работа с ежедневните задачи, но и върху себе си. Нещата, които е планирал досега, ще изискват активни и мъдри действия, за да се реализират. Независимо в каква сфера – бизнес, работа, любовни връзки, социални отношения, образование и прочее – не гонете победата на всяка цена! Ще успеете, но следвайки Принципа на водата, както го е казал и Брус Лий: „Липсата на път като път, липсата на препятствие като препятствие“. Действайте бавно, стъпка по стъпка и скоро ще се поздравите с успех. Това важи както за офис-професиите, така и за строители, земеделци и животновъди.

В генерален план здравето ви е добро, все пак се пазете от студени течения и усойни места, които ще подяждат вашата жизнена енергия Чи. Оставете студените бири и разхладителни напитки през периода, заложете на топли и сгряващи храни – супи, чай. Обърнете внимание на ендокринната система, дръжте позитивна нагласа.

ЗАЕК (КОТКА): Време за екскурзия

Хексаграма 19 „Посещение“

За Заека това е период за дълбоко осмисляне на досегашния живот и опитност. Ще се наложи философски да приеме някои загуби в личен и социален план. Защото, както се казва, всичко в света се случва по определени закони и принципи, а краят на едно нещо е начало на друго и път към трансформация.

Намирате се в нелоша кондиция, но прекаленото вглъбяване може да увреди храносмилателната и ендокринната система, тъй като Зайците сте по-чувствителни. Затова – я по-ведро! Събирайте се с весели и позитивни хора и компании. Периодът е удачен още за екскурзии и посещение на интересни места в страната или чужбина. Ако имате приятел някъде там, самопоканете се. Имате всички шансове да си прекарате чудесно. А необвързаните могат да срещнат и точната любов.

ДРАКОН: Напредък

Хексаграма 55 „Изобилие“

Всичко в нашия свят и Вселена си има свой ред, ала в стресовото ни ежедневие изключително рядко някой си дава сметка за това. По-важното е, че в случая енергиите така са ориентирани, че да ви съдействат. И стига да не сте хaзартен тип, то не бива да се съмнявате в силите и възможностите си и, разбира се, в успеха си. Действайте уверено, опрени на своя опит (и партньори) и ще отбележите напредък на различните фронтове: бизнес, учение, работа, любов и др. А семейните ще се радват на щастие и взаимност. Така, че смело напред, само внимавайте да не изтощавате нервната си система и избягвайте пикантните храни през периода. Търсете места, наситени с повече слънце - паркове, градинки, поляни, където да се заредите с добра за вас енергия и да изчистите негативите от чакрите си.

Някои от Драконите точно сега ще получат духовни прозрения за неща, които от доста време ги терзаят.

ЗМИЯ: Изгодно предложение

Хексаграма 55. „Изобилие“

Змиите и Драконите споделят една и съща хексаграма в настоящия времеви период, така че ще имат сходни вибрации в живота си. Съветът към вас е да не мъдрувате прекалено, когато получите предложение или съзрете благоприятна възможност. Това може да бъде нещо невинно наглед, като изгодна оферта в близкия магазин за техника до предложение за многообещаващ проект или пътешествие.

Много от знака често тормозят психиката и ума си, но излишните мисли и емоции само могат да увредят черния им дроб или сърцето. Помнете – всичко е космически, божествен порядък, макар и често прикрит. Смело напред и ще имате успех в делата! Сега е моментът и да вкарате ред в любовните си връзки, семейството, работата или учебния процес. Змията е символ и на мъдростта, така че специално за нея препоръката е: възползвайте се максимално от възможността за усъвършенстване.

КОН: Прескачате спънки

Хексаграма 40 „Освобождение“

В настоящия период Конете ще срещнат много неразбиране от страна на околните, много спънки по пътя си. Ала това не трябва да ги притеснява или разколебава – те са осъзнали своята правота, знаят как да действат, за да успеят. През периода е добре да следват своята интуиция и начертан план. Е, понякога ще се наложат някои корекции в него, но посоката е ясна. Или както са казали мъдреците: по-добре луд кон, отколкото заспало магаре.

Здравето ви в кардинален план е в баланс, но за да остане такова, не трябва да обременявате психиката и съзнанието си с негативни думи и енергията на околните „ философи“. Идните дни са чудесни за освобождаване от вредни интимни и социални връзки, от деструктивни навици, мисли и емоции.

КОЗА: Залитате по шопинга

Хексаграма 22“ Украшения“

Мнозина от вас са привлечени и/или заслепени от изяществото и многообразието на формите и мечтаят тайно или явно да ги притежават. Това може да бъде някой красив часовник, телефон, златно бижу, футуристичен автомобил, модна дрешка или скъп интериор/обзавеждане. Няма лошо човек да се стреми към комфорт и някакви материални неща, стига да не ги издига в култ или като залита по шопинга. И да забравя, че човек е многоизмерно същество, което има нужда и от духовна храна. Отделно покрай този тип обсебване може да не влагате достатъчно страст в рутинните задачи, което да стане повод за критики.

Обаче козата си е коза. Не слуша много какво й казват другите и обикновено учи житейските си уроци по трудния начин. В здравословен аспект се хранете редовно, но не преяждайте късно вечер. Иначе късмет няма да ви липсва.

МАЙМУНА: Пазете нервите си

Хексаграма 32 „Постоянство“

Много предизвикателен период за ловката и пъргава Маймуна. За да има успехи, тя ще трябва да се научи на търпение, както и да действа своевременно. По-ранно или закъсняло действие – и нещата няма да се получат според плана или очакванията.

За успеха, независимо в коя сфера (любов, работа, семейство, учение), освен навременните действия ще е нужно да се култивират търпение и постоянство. Иначе вместо с тлъстите банани ще трябва да се задоволите само с обелките. Така че ще има и разочаровани от представителите на знака особено през втората половина на периода след 24 октомври.

Нервната ви система ще е много напрегната, като поводи няма да липсват особено в отношенията с партньори. Други слаби места през идните се очертават жлъчка, черен дроб и крайниците.

ПЕТЕЛ: Пазете се от уроки

Хексаграма 43 „Изход“

Ти да видиш! На Петлите сега им се дава да замълчат! По-точно това означава да не се хабят с излишни приказки и съвети към околните. Няма смисъл. Петелът знае и усеща, че е прав и затова нека кукурига само тогава, когато е необходимо или го питат. Съветът на Небосклона към него е да върши делата си без много шум и показност, за да се развиват те в добра посока. И да не се хвали много, че да не го урoчаса някой/някоя.

Чрез делата си мнозина ще трябва разсеят съмненията и неразбирането от околните. Това ще важи както за семейството, така и за работата и интимните връзки.

До средата на другия месец избягвайте директните конфронтации, търсете спокойствие и хармония, както и духовно развитие.

В здравословен план представителите на този знак да пазят бъбреците и пикочо – половата си система.

КУЧЕ: Трапези с приятели

Хексаграма 42 „ Увеличаване“

Това е периодът, в който Кучето ще може да разгърне голяма част от потенциала си в служба на другите. Дните са удачни още за увеличаване на знанията и уменията чрез курсове или някакъв вид преквалификации. Успешно партньорство и реализиране на проекти, които ще донесат много добри финансови постъпления. Чудесен период за хората на словото и музиката да се разгърнат. Както и за пътешествия, екскурзии, разходки в паркове и гори.

Тъй като есента ще е доста динамична за вас, е добре да щадите нервната си система и опорно-двигателния апарат – не вдигайте тежко. Времето е подходящо за сватби и укрепване на интимните връзки, за създаване на нови приятелства.

ГЛИГАН (СВИНЯ):

Хексаграма 52 „Съсредоточеност“

Глиганът се намира в период на преоценка на приоритети и проекти, на дълбоки размишления относно приятели и партньори. Общо взето се чудите, дали някой не крои шапката ви и иска да се възползва от вашата добрина (и ресурси). За правилните ходове ще е нужно спокойствие, затова най-добре е да се отдръпнете на по-спокойно място. Високи места над 1200 м със свеж въздух ще ви помогнат в размислите и взимането на правилните решения.

За тези, които имат динамична работа или в колектив, ще бъде по-трудно. Бъдете по-дипломатични и не забравяйте, че имате задължения не само към партньорите, но и към семейството. Иначе има опасност да пропуснете някои важни събития.

В здравословен план въпреки някои болежки ще сте стабилни като планина. Периодът е с голям потенциал за физическо изцеление и духовно развитие.

 

Дончо Кръстев е холистичен лечител в сферата на мануалната терапия (остеопатия, чакръкчийство) и акупресурата; експерт е по упражнения от даоистката йога и по древната гадателска система И Дзин, където има своя авторска колода от 66 карти. На база на източния прогностичен метод той нерядко дава и житейски напътствия на своите пациенти за настояще и бъдеще, както и за природосъобразен начин на живот. Сайт за контакт: zdravibezlekarstva.eu