0

З одиакалният знак може да подскаже млада или стара е дадена душа, ако вярвате в преражданията. Древни източни религии смятат, че духът се преражда многократно и по този начин трупа своя опит и мъдрост. Всички сме чували израза за старата душа, който се отнася до онези хора, които изглеждат твърде мъдри за годините си. Това е така, защото техният дух вече се е прераждал много пъти и е натрупал житейски опит. Всичко е строго индивидуално, но ето някои общи характеристики по зодиакални знаци, забелязани от астролозите на „Мари Клер“.

Овен

Душата на Овена по природа е сравнително млада. Предстои й дълго житейско пътуване, от което ще получи невероятни уроци, ще натрупа познание и мъдрост. Затова Овните винаги изглеждат супержизнени и изпълнени с енергия, с която искат да покоряват нови и нови върхове. Възможно е да им липсват последователност, толерантност и дисциплина.

Телец

Душата на Телеца се смята, че е по-скоро на средна възраст. Макар че тя вече е натрупала известен опит, все пак има още накъде да се развива. Именно затова Телците често са прекалено съсредоточени, вглъбени в себе си. Благодарение на опита, който имат от предишни животи, те са се научили да се доверяват на инстинктите си.

Близнаци

Душата на Близнаци прилича по възраст на такава на човек, който наскоро се е пенсионирал в много богата и добре уредена страна. Близнаците са овладели тънкостите на добрата комуникация, устойчиви са, а освен това са и доста интелигентни по природа. Кипят от енергия и се чудят какво ново хоби или дейност да си намерят, така че да останат ангажирани и мотивирани за бъдещето.

Рак

За душата на Рака се смята, че е стара и мъдра, но малко поуморена. Дори да са млади на години, Раците ще се държат зряло и ще са наясно с целите в този си живот отрано. В този свой житейски път те ще привличат към себе си хора, които са по-скоро млади по дух и се нуждаят от съвети и напътствия от един истински мъдрец.

Лъв

Душата на хората от този знак обикновено е древна. Лъвовете често са мъдри още от младостта си и притежават вътрешно познание като на възрастен човек. Тяхната душа е живяла хиляди години, но въпреки това все още продължава да се движи стремително напред, силна и стабилна, както винаги.

Дева

Душата на Девата е загадка, тъй като тя може да бъде по същество на всяка възраст. Девите обикновено са малко инфантилни в действията си, но едновременно с това имат познания и интуиция почти във всяка една област от живота. Направо е невъзможно да се дешифрира доколко е еволюирала душата на някой от зодия Дева.

Везни

Душата на Везните е по-скоро стара. Те са живели много животи и са натрупали много познания от всички тях. Все още обаче им е трудно да систематизират и извлекат най-мъдрите поуки от миналия опит. Затова ще се опитват да балансират във всяка област в този си живот, дори и с риск да се обезличат.

Скорпион

Душата на Скорпиона е сравнително млада и все още е изпълнена с желание за приключения, действия и вълнения. Но в същото време Скорпионът вече е минал през известен брой трудности, препятствия и премеждия в предишните си няколко живота и затова е станал малко недоверчив и потаен.

Стрелец

Душата на Стрелеца е като на тийнейджър – млада, емоционална и дива. Стрелецът е в тази своя фаза от еволюцията на духа си, в която ще се чувства силен, красив, непобедими и затова ще се наслаждава на житейското си пътуване истински. Но още в този живот ще разбере, че хубавите мигове са мимолетни.

Козирог

Душата на Козирога е суперстара и донякъде е отегчена от преражданията. Козирогът е преживял какво ли не, натрупал е много мъдрост и вече му се иска да се отпусне и да си почива, странейки от каквито и да е приключения. И в този живот обаче ще трябва да се труди упорито, но ще го прави някак по-умело и последователно от предишните прераждания.

Водолей

Душата на Водолея е като на дете – млада, невинна и идеалистично настроена към света и хората. Въпреки че са млади по дух, Водолеите не се държат глупаво и детински, а по-скоро са някак безгрижни като поведение, но не и незрели. Именно младата ви душа ще ви тласка да опитвате нови, странни и различни неща в този ваш живот.

Риби

Душата на Рибите е млада и хаотична. Те реагират позитивно на всичко около себе си. Всичко за тях е ново и интересно. По природа Рибите са романтици и мечтатели, които ще намират красотата и в най-странните неща и в най-необикновените места. Тяхната характерна невинност е свежа и много необходима в днешния свят на скептици.