0

Е лектрик, оранжево, лилаво, червено, розово, зелено, топли земни цветове и аквамарин. Тези ученически раници ще са в хармония с нумерологията на България. Това изчисли кабалистът Ели Маринова в навечерието на новата учебна година 2023/2024.

„Месецът с началото на учебната година за България е под знака на единицата. Това ще подтикне много от родителите да пазаруват авангардни джаджи и високи технологии: таблети, смарт часовници, смартфони, лаптопи на килограм“, обясни Маринова. Тя обаче призова към мъдрост, тъй като много от т.нар. умни устройства могат и да не потрябват на ученика през цялата година. Вместо това съветва да се купуват сборници със задачи, тъй като самата 2023 г. е орисана от седмицата, отговаряща за точните науки - математика, физика, химия, информатика.

„Отделно България е под знака на тройката – грамотността. Трябва да се има предвид, че само писането на ръка развива психомоториката при младите“, изтъква столичанката. А ако е необходим таблет, то е добре той да има и писалка.

При подготовката за 15 септември много от родителите, които са с число - път на живота 8, ще се хвърлят на лукс раници, кецове или електроника, но това може да ощети сериозно семейния бюджет. „Онези от възрастните под знака на тройката (виж в прогнозата по-долу) да не угаждат прекалено“, съветва още Маринова.

Тя изготви и нумерологична прогноза на месец септември, която се базира на числото път на живота. То се изчислява, като се съберат всички цифри от нашата рождена дата (ден+месец+година) и полученият сбор се редуцира до едноцифрено число. Например за човек, роден на 3.12.1965, изчислението е следното: 3+1+2+1+9+6+5=27. Полученото накрая се опростява до едноцифрено число чрез ново сумиране 2+7=9. Така човекът с тази дата на раждане има път на живота деветка.

Път 1: Важни новини

Ще имате възможност да си отдъхнете от натрупаното напрежение, да се посветите на отлаганите досега по безброй причини приятни и полезни занимания. Ще почувствате стремеж към необичайното и нетрадиционното, към някакво ново и интересно познание. Месецът е много подходящ за обучение, за натрупване на знания и полезна информация. Ще имате възможност за създаване на значими контакти и изгодни съюзи, позволяващи осъществяването на амбициозни проекти в бъдеще. Възможно е да направите интересно откритие, новина за нещо или някого. Добре е да работите в екип и съгласие с околните си, но, ако тръгнете в друга посока, обстоятелствата ще ви го наложат. При мнозина от вас има вероятност в един момент напрежението да ви дойде в повече поради необходимостта да се захванете с две или повече задачи наведнъж.

Възможно е да бъдете поканени като посредник в някакъв спор. При някои се задават и съдебни процедури. Личен живот. Известно напрежение може да дойде, тъй като ще драматизирате прекалено. Все пак любов и романтика няма да липсват. По отношение на здравето ще е добре да внимавате за емоционалното си равновесие, за централната и вегетативна нервна система.

Път 2: Романтична връзка

Времето през септември е особено подходящо за поставяне на нови цели, за стартиране на нови проекти. Ще бъдете вдъхновени и творчески настроени. Периодът е добър да се занимавате със задачи, свързани с образование и грамотност, с електроника и електронни технологии, с иновации и рационализации. Ще имате възможност да осъществите плановете посредством средата. При други тенденцията реди, че ще имате проблеми именно с околните и хората, с които работите и живеете.

С каквато и задача да се захванете през 9-ия месец, ще е добре да сте сигурни какво точно правите, да сте грамотни в дадената сфера на дейност. Ако се подготвяте за новата учебна година, ще е добре да сте по-разумни и да не надвишавате определения за това бюджет. Личен живот. Ще прекарвате времето си приятно, заобиколени от приятели, деца, цветя и домашни любимци. Отделете време за любимото си хоби. Свободните ще имат възможност за създаване на нова романтична връзка.

Здраве. Ще сте податливи на изкушения и съблазни, внимавайте със стомаха. Времето е подходящо за профилактични прегледи.

Път 3: Шанс от съдбата

Месецът ще е динамичен, забързан и по-напрегнат. Възможно е пред вас да се изправи едно неочаквано предизвикателство, с което ще трябва да се справяте в крачка. Мнозина ще сте завладени от амбиция за победа, гледайте да не е на всяка цена. Ще ви вълнуват нови и авангардни идеи, ще се стремите към по-високо ниво на образование и квалификация за вас и за близките ви. През цялото време ще бъдете на предната линия, ще доказвате лидерските си качества или ще ви се наложи да поемете някаква отговорност, ръководна функция, която не вие по сърце. Периодът е удачен както за предприемане на пътуване по работа, така и за контакти с нови хора. При всички случаи голяма е вероятността съдбата да ви поднесе шанс да се обогатите с пари или с нови и полезни знания. Личен живот. Поради засилената динамика на септември има опасност от разминавания и недоразумения, които може да породят някакъв конфликт, но ако овладеете напрежението и нетърпението, всичко ще се подреди. Здраве. Ще е добре да внимавате да не прекрачвате прага си на издръжливост. Излетите сред природата ще помогнат да свалите напрежението.

Път 4: Време за промяна

Месец за промяна, за нови идеи и нови планове. Периодът като цяло е добър за вас за придобиване на нови знания и нов опит, но базирани на постиженията и опита от миналото. С каквото и да се захванете, ще бъдете водени от любопитство и любознателност. Ще ви бъде по-лесно, ако подхождате не с отрицание, а ведро и творчески при решаването на всяка поставена задача, възникнало предизвикателство или проблем. Мнозина ще се чувствате щастливи и удовлетворени, тъй като ще сте полезни и значими в очите на околните. Но проблемът е, че ще настоявате всичко да се случва по вашия начин. В работата това може да се отрази и на постиженията ви.

Личен живот. В свободното си време е хубаво да посетите театрално представление, кинопрожекция или ресторант с близки и любими хора. Тези, които са свободни, ще имат шанс един невинен флирт да прерасне в нещо по-сериозно. Здраве. Има вероятност на някои от вас да се наложи посещение при дерматолог, очен лекар или ларинголог.

Път 5: Стягате жилището

Още в началото на месеца ще почувствате прилив на сили и енергия, но за да постигнете така желаните успехи, ще трябва да бъдете дисциплинирани и отговорни, да приемете рутината като нещо необходимо и полезно. С каквото и да се захванете, ще трябва да разчитане главно на себе си и на своята вярна преценка, защото няма да имате подкрепа отстрани. Периодът е добър да се захванете с по-сериозен ремонт на дома, с реформи или реорганизация в област, която ви засяга пряко. Някои под знака на петицата е възможно да получите повишение на заплатата или да ви повишат в длъжност, да получите нови поръчки за работа. Други обаче през месеца ще сте на другата крайност - ще ви се наложи да се борите за материална независимост. Избягвайте споровете. На моменти може да се чувствате спънати и ограничени, но благодарение на положените усилия през следващия месец ще отчетете напредък. Личен живот. Времето е добро за спортни прояви, за излети сред природата, както и за културни развлечения по-скоро в класически стил. Топлина и нежност няма да ви липсват. Здраве. Добре е да внимавате с качеството на храната и напитките, защото не са изключени проблеми, свързани с храносмилането.

Път 6: Слушайте шефа

Времето ви ще е посветено на висококвалифицираната и експертна дейност, на стремежа към усъвършенстване във всяка сфера на живота. Мнозина ще се стремите към нови знания и умения, към надграждане на образованието и квалификацията си. Възможно е да предприемете пътуване по работа или във връзка с обучение, може дори да направите интересно откритие. Ще се интересувате от рационализации и иновации, от енергоефективност на жилището (или във вашата служба), от сметките за ток или парно. Съветът на съдбата е да работите в екип, да приемете нечие ръководство или авторитет без да протестирате. Това важи не само за шефа в работата, но и в семейството. Освен това идните седмици ще е добре да направите една по-детайлна равносметка на финансите си – на приходите и разходите, на материалните активи и пасиви.

Личен живот. Периодът е удачен да се срещате с приятели, за театрални постановки с романтичен сюжет или да изживеете този сюжет реално. Здраве. Внимавайте, не се пренапрягайте физически, щадете нервите си.

Път 7: Успешна сделка

През целия месец ще се занимавате с организиране и на учебната година, и на предстоящия зимен сезон във всяко отношение. Възможно е и да се захванете с позакъснял ремонт. Не е зле да прегледате и подредите свои документи – дипломи, свидетелства, нотариални актове, здравни картони и прочие. Някои от вас ще направят успешна сделка с недвижим имот, други ще бъдат въвлечени в спор за собственост, трети ще се замислят за строеж на къща или вила или за закупуване на жилище през следващата година. Каквото и да се случва, по един или друг начин през месеца ще бъдете въвличани и в разисквания по повод образование, учебни програми и грамотност. През цялото време ще трябва да играете ролята на Слънцето, което огрява навсякъде, а това често е доста изморителна задача.

В личен план ще се радвате на щастливи отношения, но ще трябват компромиси и отстъпки. Скорошна промяна сега ще намери логичното си развитие. Свободното ви време ще е посветено на родовите корени и традиции. Здраве. Добре е да следите кръвното си налягане.

Път 8: Ремонтирате колата

Времето е благодатно за занимания с книги, медии и търсенето на допълнителна и коректна информация. Месецът ще е особено подходящ и за срещи с приятели и партита, където ще използвате познанствата и връзките си за придобиване на необходимите ви информация и знания за постигане на напредък в работата или обучението, за решаване на наболели проблеми. За да извлечете максимума от житейските ситуации, е добре да сте толерантни, тактични и дипломатични. Освен това е много възможно да решавате задачи в сферата на транспорта и превозните средства (покупка или ремонт на автомобил), в областта на строителството или поземлената собственост. През целия месец ще е добре да държите под око финансите и документите си, да не харчите излишни пари за непотребни дреболии и за скъпи ученически джаджи. Личен живот. У дома всичко ще е по старому – и радостите, и проблемите. По отношение на здравето общата тенденция е всичко да е спокойно и равно без промени.

Път 9: Пазарувайте по списък

През месеца ще е необходимо да ограничите своето поле на изява и размаха си, да спазвате правилата и изискванията, границите и нормите, да разчитате на рутината и добрата организация, да овладявате бурните си емоции и пристъпите на недоволство. Ще работите много. Именно това ще ви помогне да постигнете напредък в близко бъдеще, дори още през октомври. Възможно е да получите солидна сума, дълг, който е бил бавен от дълго време. При други това може да е и добра новина, свързана с документи за собственост, за образователен ценз или за материални активи. При подготовката за новата учебна година (или за осигуряването на зимния сезон) ще е добре да си направите предварително списък на необходимото, да не пазарувате импулсивно. Личен живот. Въпреки напрежението и сериозната заетост, у дома ще намерите остров на спокойствие. За свободното си време изберете излет сред природата пред шумните събития в града. Здраве. Ще е добре да внимавате за ставите и ставните връзки на колене и лакти.

* Очаквайте в следващия брой на безплатното приложение "Маг Зодиак" на вестник "Телеграф" и прогноза за учебната година според деня на раждане на детето.