0

К акво ни очаква през зимния сезон. Отговор на тази мистерия дава подредбата на планетите в момента на зимното слънцестоене. По нашите земи има древна традиция да се гадае бъдещето при настъпването на сезоните по скалните ни светилища. Хороскоп на зимното слънцестоене в съвременен прочит изготви астрологът Виктория Маринова. „В астрологичната карта за този момент може да се видят общите тенденции за периода, както и да се прогнозира времето“, разяснява тя.

Според анализа й огнени знаци ще донесат една по-топла и мека зима по нашите ширини. „Знакът на куспидата ИЦ (имум цели), която бележи началото на 4-ти дом в хороскопа, показва в по-голямата си част какво ще бъде времето през сезона. Стрелец е огнен знак, неговият управител – Юпитер - също е в огнен знак – Овен, което предполага една по-топла и мека зима“, разяснява Маринова, която често публикува свои прогнози и на фейсбук страницата си VictoryAstro.

Господар

Хороскопът на зимата е построен в момента на настъпването на сезона (21 декември 2022г. в 23: 48 часа българско време) с координати на българската столица. От картата става видно, че асцендентът попада в Дева. Маринова разяснява, че Меркурий се явява управител на този зодиакален знак, поради което се явява и господар на целия хороскоп.

„Меркурий, който управлява знака на АС (асцендента или началото на хороскопа) в дом 4-ти, предполага влажно и ветровито време. Слънцето в този дом обещава слънчево време, макар да е в сърдития Козирог“, тълкува звездните знаци експертката. По думите й благодарение на Нептун все пак зимата ще се усети. Той се намира на кардиналната ос (Десцендент), в хармоничен аспект с господаря на хороскопа Меркурий. Това ще допринесе за мъгли и валежи (от дъжд или сняг).

Политика

Маринова коментира, че освен времето сезонната карта дава и общи тенденции за обществено-политическата обстановка в страната до пролетта. А там прозира нагнетяване на напрежението между народа, от една страна, и, от друга, неговите народни избраници(депутатите) и президента. „Слънцето в подобен вид астрокарти е царят или президентът на нацията, а тук светилото е в напрегнат аспект с Юпитер, символ на конституция, съдебна система, национална стратегия. Планетата Юпитер в сезонната карта управлява онези части, по които са народът, както и партньорствата, което ще рече, че няма да има единство между главата на нацията и народа, с неговите народни избраници“, твърди Виктория. Открива обаче и надежди, че в следващите месеци може да се сформира правителство заради хармоничен аспект между Меркурий и Нептун, намиращ се на оста на партньорствата.

„По мое мнение напълно е възможно да бъде сформирано редовно правителство в рамките на следващите няколко месеца, като в основата му ще са млади и учени представители на народа, сериозни и спазващи закона (Меркурий в Козирог)“, дава светлина в тунела астроложката. Оптимизмът идвал и по линията на планетата на финансите Венера. Тя е в хармоничен аспект с Уран, който от своя страна се намира във финансовия знак Телец и в сектора (дом), свързан с чуждите пари, с кредити и дългове.

„Това ще рече, че хората няма да останат без пари през зимата, може да получат неочаквани добавки и увеличения. Години наред се налагаше мнение, че страната ни е селскостопанска и трябва да се развива в тази насока. В последните години пък се налагаше мнението за развитие на туризма, че страната ни трябва да върви в тази посока. А реално страната ни може да произвежда учени и многото ученици, които печелят златни медали от олимпиади по математика, физика и други дисциплини по целия свят, потвърждават това“, призова Маринова да се култивира и развива българският гений.

Уран

На 22 януари планетата на неочакваните събития Уран ще смени посоката и от ретроградна фаза на движение ще премине в директен ход. „Това ще е предпоставка промените да се възприемат лесно, независимо дали са планирани или ще възникват неочаквано. Уран е в знака Телец, а под този знак са парите и банките. Ако от дълго време сме спрели пред прага на еврозоната и нещо не ни достига да прекрачим прага й, то Уран ще разчупи оковите и ще даде внезапен тласък да вървим напред, там, където ни е мястото – в общата европейска банка“, категорична е Маринова.

Според нея в сферата на сигурността може да има натиск от страна на имигранти заради опозицията на Луната (народа) и Марс (сигнификатор за нашествениците).

„Оръжието също е по Марс, както и машини, двигатели, а това предполага възможност от инциденти при пътуване надалеко, както и при боравене с оръжие (пиротехника). Последното не бива да се приема като заплаха, а като знак за внимание“, предупреждава астроложката за подводните камъни през идните 3 месеца.

Водолеят множи травмите

В хороскопа на зимния сезон секторът на здравето се представя от знака Водолей. Позицията на неговите управители (планетите Уран и Сатурн) ще повиши риска от травми и наранявания на краката в областта на прасците, кръвното налягане ще "играе", ще се увеличат и случаите на аритмия. „Трябва да се лекуват навреме здравословни неразположения, особено свързаните с гръбначен мозък, костна система, зъби, хрущяли и колена, тромбоцити, далак, жлъчка“, коментира астроложката.

Другият знак, който ще дирижира здравето на българина, е Риби. По този знак са симпатиковата нервна система, лимфата, пръстите на краката и ходилата, алергии. „Алкохолът и упойващите вещества също са под този знак и злоупотребата с тях може да породи здравословни неразположения“, разяснява още Маринова.

Ретрограден Меркурий скапва техниката

В момента (от 29 декември) до 18 януари Меркурий ще се движи в ретроградна фаза. В този период е нормално хората да се чувстват неразбрани, да има проблеми в комуникацията и придвижването, грешки в общуването.

Според Маринова през този период е желателно да се избягва решаването на административни въпроси, да се правят назначения на персонал, да се съставят и подписват документи. „Трябва да сте подготвени за нарушаване на споразумения, забавяне, спънки. Много е вероятно всички планове да бъдат връщани за преразглеждане, нищо да не се случва по предварително установен график. Електрониката да излиза от строя, уредите да се повреждат. Комуникациите да се провалят и колите внезапно трябва да бъдат закарани в сервиз. Не се препоръчва вземането на съдбоносни решения, смяна на работата, приемане на оферти – има голяма вероятност за грешен избор.

Но ретроградният Меркурий дава шанс за преосмисляне на подхода за предаване на гледна точка, за предвиждане и коригиране на пропуски и грешки, както технически, така и в документацията. Моментът е добър за преосмисляне на пътя ни в кариерата и за обсъждане на нови идеи.

Знакът Козирог е свързан с основите и традициите, и следователно ретроградното движение на Меркурий дава добра възможност за изучаване на семейната история и традициите. Струва си да се преразгледат отношенията с близките, да се избягват конфликти с роднини, съветва още Виктория Маринова.