0

К ое природно бедствие сте според зодията – това питат астролозите и сами си отговарят. Според звездобройците всеки знак може да бъде сравнен с някакво природно бедствие и това определя в голяма степен чертите в характера му. Ето коя природна стихия описва най-точно всеки знак според изчисленията на астролозите, поне е интересно като сведение.

Овен - вулкан

Овенът е клокочещ вулкан, който може да изригне всеки момент. Поведението му може да бъде доста непредсказуемо. Когато представител на този знак внезапно избухне от ярост, това води до сериозно унищожение. Затова се пазете да не станете като при Помпей под гнева на Везувий, който дълго време само бълвал дим, а в един момент изпуснал и отприщил яростта си.

Телец - земетресение

Телецът се опитва да не попада в проблемни ситуации. Но ако това се случи, бягайте далече от него, защото той е същинско земетресение. Може леко да ви разтърси, но има и опасност да срути не само някоя и друга сграда, а да унищожи цели държави и континенти. И никой не може да каже кога това ще се случи.

Близнаци – пясъчна буря

Близнаците са като унищожителна пясъчна буря. Те са не само бързи, но и унищожителни. И това се помни дълго. Чакат, чакат, пък изведнъж мощта им се стоварва и прониква във всички посоки. Нищо не може да се скрие от тях, а размерите са чудовищни и стигат стотици километри. Добре че единият от двамата близнаци в повечето случаи казва: Стоп!

Рак - цунами

Раците са доста безобидни и си траят дълго време, трупайки напрежение дълбоко в себе си. Но това е само до време. Ако им пресечете пътя, ще разберете, че тяхната сила може да се сравни с унищожителна вълна. Истинско цунами, помитащо всичко по пътя си и правещо на пух и трески каквото им се изпречи. И тогава няма спасение, разбирате, че помнят най-малки подробности от преди години, за които вие отдавна сте забравили, но не и унищожителното цунами, за което няма виновни и невинни наблюдатели отстрани.

Лъв - пожар

Ако Лъвовете са ядосани, те могат да бъдат много опасни. Представителите на този знак много рядко се вбесяват, но когато това се случи, могат да бъдат сравнени с опустошителен огън. Добре е, че този огън по-често стои заключен, но да не излезе и да започне да вилнее, тогава много трудно се спира и няма нищо, което да му попречи. Пожарът все повече се разраства и в един момент става ясно, че опустошенията са невъзможни да бъдат поправени.

Дева - лавина

Девата може да се сравни с лавина, ако я обидите умишлено или случайно. Стои си кротко и по нищо не показва, че може да се спусне и помете всичко по пътя си, докато в един миг даже най-малкият шум може да я събуди. Изчаква, изчаква, а после показва, че дълго време е събирала сила и мощ, които решава да покаже веднъж и завинаги. И трудно ще намерите спасителен подслон.

Везни - мусон

Везните напомнят на тропически мусон. Когато са ядосани, е невъзможно да се предскаже какво точно ще се решат да направят и унищожат. Идват и предизвикват наводнение, от което няма спасение. Тази буря обаче при тях може да бъде и освежаваща. Скоро могат да забравят защо са вилнели и унищожавали, ако има, разбира се, останали след стихията.

Скорпион – гръм и мълния

Скорпионите са като гръм и мълния, хем шумят, хем поразяват. Ако бъдат наранени, те стават толкова мощни и разрушителни, колкото това природно бедствие. Могат да предизвикат пожари, които трудно се потушават след това. Могат да предизвикат и оглушаване. Идват и тряскат, а после не се знае какво е останало.

Стрелец - торнадо

Стрелецът може да изглежда спокоен и сдържан, но ако го обидите, тогава той става същинско торнадо. Добре е, че рядко стига до ураган от пета степен, защото тогава нищо не може да го спаси, който и да му се изпречи на пътя. В повечето случаи обаче е само една тропическа буря. Все пак винаги имайте едно наум, че ураганът може да доведе до катастрофа.

Козирог - виелица

Козирозите обикновено са много мили. Но мразят предателството или поне това, което те мислят за предателство. То ги предизвиква да покажат студената си страна. Поради тази причина Козирозите могат да бъдат сравнени със снежна виелица. Навяват дълбоки преспи, заледяват всичко около тях и лесно подхлъзват даже най-устойчивите. И трудно се намира убежище от това природно бедствие.

Водолей - астероид

Водолеите са затворени в собствения си свят и това е добре известен факт. В яростта си представителите на този знак са толкова непредсказуеми и опасни (дори за себе си), че могат да се сравняват само с падащ астероид, който се е прицелил към всеобхватно унищожение. Хубавото в случая е, че този армагедон много рядко води до унищожаване на нещо като динозаврите.

Риби - потоп

Рибите като потоп ще отмият всичко по пътя си и ще оставят след себе си разрушения и нещастия. Рядко техният потоп е с библейски измерения, но като се случи това, то продължава 40, че и повече дни, когато нито гарги, нито гълъби могат да намерят сухо местенце. И трудно ще се намери спасителен пояс или ноев ковчег, който да приюти оцелелите.