0

О венът е първият слънчев знак в съвременния зодиак и определено от тях стават превъзходни новатори и изобретатели, а гордостта им е както славна, така и може да се превърне в порок.

Знакът на Овена символизира раждането и тъй като е бебето на зодиака, точно както новороденото се интересува само от себе си. За да бъдат задоволени всичките му нужди, е необходимо само да ревне с цяло гърло.

Черти

Влиянието на Слънцето и Марс провокират у Овните стремеж към движение и склонност към преувеличение. Ненавиждат скуката. Те повече чувстват, отколкото мислят. Много са великодушни. Обичат две неща – да правят подаръци и да дават заповеди. Истината е, че Овните са пълни с оригинални идеи и харесват всичко ново, така че спокойно могат да бъдат сочени като новатори и изобретатели. Правят го по собствен начин, прокарват собствени пътища. Любопитството им може да стигне до нахалство. Носители са на първична необуздана енергия, нетърпеливи са, често не зачитат чувствата на другите и стават агресивни, ако им се месят в работите. Овните са егоцентрични, но отговорни и самоотвержени. Не е препоръчително да спорите с тях. Овенът прилага различни начини за постигане на целите си. Той успешно може да зарежда с положителна или отрицателна енергия вода, продукти и облекла, но често забравя, че е повишил енергийното поле около себе си и сам се учудва на постигнатите резултати.

Пол

Характерно за него е, че има лека издатина на челото, точно при линията на косата. Предпочитат късите подстрижки, имат тънки бледи устни, обикновено плътно стиснати, като при това не е задължително устата им да е малка. Очите са дълбоки, или много светли, или почти черни, веждите са много добре очертани. Фигурата е жилеста, спортен тип. За разлика от мъжете устните на жените Овни са по-скоро пухкави с подчертана долната челюст и добре очертани вежди. Формата на лицето им е близо до триъгълна, с отпусната брадичка и изразени скули. Имат капризно изражение, но това съвсем не означава, че нямат лидерски качества. Проявяват завидно постоянство при употребата на грим и всякакъв вид козметика за лице. Детето Овен кипи от енергия и искреност. Развива се с бързи темпове, самостоятелно е и не понася никакви забрани. Много бързо подготвя уроците си и още в началното си обучение има представа с какво ще се занимава. Лесно се разбира с родителите си, защото споделя всичко с тях. Ако не му дават непрекъснато съвети и го оставят само да се справя, това е перфектното дете.

Работа

Овните са тесни специалисти. Избират си едно направление и се развиват докрай в него. Много са старателни, действат бързо, припряно и в зависимост от изискванията на момента. Нямат перспективно мислене. Ако се наложи, взимат компромисни решения и се опитват да отстранят възникналите по пътя им пречки по мирен начин. Обичат да комуникират с общителни хора, които умеят да говорят убедително. Стремят се ясно да определят задълженията си и никак не си падат по услугите. Много са педантични по отношение на финансите си. Нищо не биха направили, без да получат адекватно заплащане, но в същото време не забравят и своите дългове. Можете да дадете заем на Овните без никакво безпокойство – ще го върнат в точно уговорения срок, че даже и с лихвите. Ако шефът ви е Овен, не се надявайте на авансово плащане за извършената от вас работа. Благодарение на вродения си чар и обаяние Овните успяват да отбележат различните празници и годишнини със сравнително евтини, но много практични подаръци. Готови са да похарчат повече само за най-близките си и за хора, които много обичат. За тях домът и семейството са изключително важни и се стремят да създават усещане за изобилие. Овенът е много организиран, знае цената си, както и цената на парите въобще. Склонен е да обсипе обекта на желанията си със скъпи подаръци.

Любов

Овните се влюбват внезапно и стремително, от пръв поглед. Обектът на чувствата им може с години да е бил наоколо и те да не са го забелязали, когато изведнъж и без всякакъв видим повод у тях да забушуват чувства и страсти. Изразяват мнението си прямо до нетактично. Лесно се изтощават от чувствата си и отново, без видима причина, може да предпочетат за известно време да останат сами. Овенът рядко изпитва дълбоки чувства, създава повърхностни връзки, които поддържа най-вече в свободното си време. Влюбеният Овен е истински кавалер – той иска непременно да докаже, че е мъжът на живота ви. Ако обаче не сте впечатлили Овена на минутата, то никога няма да го впечатлите, та дори и да се появите със златни венци на главата си. Овните създават семейство само по любов и само след дългогодишни и изяснени взаимоотношения. Такива допотопни чувства като „угризения на съвестта” Овенът не е в състояние да изпитва и по време на семейния си живот не се лишава от извънбрачни връзки. Добрата новина е, че с Овена в никакъв случай няма да скучаете. Те печелят добре, обичат комфорта и се стараят да го осигурят на близките си. Овенът е огнен, но и романтичен. Той създава пред обекта на желанията си един почти идеален свой образ, но е добре да помните, че за Овена неговите интереси си остават на първо място. В младежка възраст най-подходящи за Овена са другите 2 огнени знака – Лъвът и Стрелецът. Тогава най-важни за него са приключенията и удоволствията и не е желателно да създава семейство в този период. Със съзряването навиците и ценностната система на Овена се променят и той става съвместим с Козирога и Девата – те са много практични и много полезни на Овена – в този момент той влага по-малко енергия в секса и повече в кариерата си. В зряла възраст, което е половината цикъл на Уран, Овните започват да се самоконтролират и малко по малко да преодоляват отрицателните си черти. В този момент те много добре си пасват с Везните и Близнаците, които са интелектуални знаци.

Рубин и диамант им носят късмет

Гранат, рубин и диамантът са красивите камъни, които носят късмет в любовта, кариерата, парите и живота. Стоманата и желязото са металите, които характеризират Овена. Според някои вярвания рубинът, когато е носен от някого, който е роден под знака на зодия Овен, става по-тъмночервен, когато този човек е изложен на опасност. Като цяло рубините имат прекрасна енергия, която може да отведе своя притежател към успеха. От друга страна диамантът внася в астрологичния знак Овен сила и оптимизъм, но също така и смелостта да взимате най-добрите решения и да бъдете по-уверени като цяло. Овен е един от най-трудолюбивите знаци в зодиака. Той никога не се предава, а смело върви към осъществяването на своите цели. Ключът е друг символ на късмет за него, защото ще му помага да отваря с лекота врати, да намира нови пътища, да достига до желани места. Ключът също може да бъде носен като оригинален аксесоар. Карнеол като бижу. Оранжево-червен камък, който поддържа жизнеността и креативността. Смята се, че привлича богатството, късмета и успеха в работата.