0

И зборът на подаръци често е сложен въпрос, но астролозите се опитват и тук да ни насочат по зодии, като обвързват това с добрата енергия и късмета за догодина. Съветът е да се ориентират подаръците и към настъпваща по източния календар през януари година на Заека, който изисква по-съсредоточено, но нежно отношение.

За енергичните Овни се препоръчва нещо, което може да концентрира вниманието им, например дневник или органайзер. Но не електронен, а класически, книжен. Също и нещо, което е свързано с техните хобита или предпочитан спорт.

За Телците подхождат функционални предмети от интериора – възглавници, покривки, сервизи за чай, кафе или ракия, домакински уреди, прибори за готвене. Те са гастрономи и може да им подберете и висококачествени храни, например гурме чай, кошница с плодове.

За любознателните, но често доста разсеяни Близнаци подходящи са предмети, свързани с пътешествия или отдих, които практично могат да им послужат – чанта, палатка, скара за къмпинг и т.н. Също удачни са всякакви джаджи за телефона.

За привързаните силно към семейството Раци успешните дарове винаги са свързани с дома им, както и с техните занимания и хобита. Подарете им интериорен текстил, меко одеяло или предметза техните хобита, също кухненски прибори, люлеещ се стол и т.н.

На Лъвовете винаги е трудно да се угоди, те предпочитат марковите подаръци или уникатите. Очакват бижутерски изделия, полезни неща за дома или джаджи за телефона. Подходящи са също аксесоари за автомобила.

Девите си падат по класиката, за тях практичните неща са на първо място – електронни часовници, таблети, кухненски везни. Картина за стената обаче едва ли ще е уместно, защото Девата си има свои виждания по въпроса и трудно може да й бъде уцелен вкусът.

Везните обичат модните неща и често сменят мненията си и за подаръците. Може да им дадете билети за театър или концерт на нашумели изпълнители, марков алкохол, джаджа за офиса, с която да се хвалят пред всички.

Колкото Скорпиони, толкова и идеи за подаръци – при всеки е строго индивидуално. Подарете им стайно растение или ръкавели, на пари в брой също могат да се зарадват, но преди всичко да е нещо, свързано с техните хобита или спорт.

Преди началото на 2023 г. може да зарадвате Стрелеца с ръчно изработени подаръци или неща, свързани с почивката, спорта и хобитата му. В краен случай – скъп алкохол или скок с парашут и други подобни. Но изпипайте добре детайлите и внимавайте, че Стрелецът лесно може да се разстрои от най-малката дреболия.

Козирогът е до болка практичен и не обича ненужните неща, колкото и да са красиви. Цени технологиите и комфорта, така че стават таблет, телефон, дори прахосмукачка, кухненски прибори и т.н. или неща за хобито. Не харчете много пари, но дори най-малкият подарък трябва да е съпроводен с нужното внимание.

Не е лесно да се угоди на Водолея, когато и да било. Не обича простите неща и баналните решения, затова се постарайте. Водолеите може да заинтригувате с някакви нововъведения в техниката. На жените може да подарите парфюм или друга козметика, но да е с особен акцент.

До болка емоционалните Риби трудно могат да бъдат зарадвани просто с някакъв подарък, те обичат изключително личното отношение. Може да ги зарадвате с книга, карти за гадаене, картина, фотография, билети за някакво събитие и т.н., но задължително трябва да наблегнете на някаква емоционална връзка с конкретния човек.