0

П онеделници или недели се оказват най-щастливите дни за повечето знаци от зодиака през август, твърдят астролозите.

Месецът на най-масовите отпуски този път е изпъстрен със сложни съчетания от енергии, които понякога са доста противоречиви, но все пак не можем да говорим за типичната война на елементите, обичана толкова много от някои астролози.

Основна движеща сила през осмия месец на годината е ретроградният Меркурий от 5 до 28 август. Но както вече отбелязахме миналия път, той също влиза в сложни конфигурации, които смекчават много от негативите. До 14 август обратното движение на Меркурий е в Дева, а след това е в Лъв. Енергиите се объркват тотално – Девата е представител на земната сила, докато Лъвът е типичен знак на огъня. Но точно тези две енергии този път дават сили на Меркурий да ни помогне повече от друг път да се вглъбим в собствените си размисли и да помислим първо за нашите потребности, а след това и за чуждите. Това особено добре се вижда на 19 август, когато Меркурий се среща със Слънцето в аспект, известен като Казими – рядко астрологично явление, при което небесното светило отдава своите сили на планетата, с която извършва съвпад – в случая Меркурий, като й помага да открои най-ярките свои сили. Меркурий Казими в Лъв ни помага да започнем нов цикъл, който може да въплъти нашите мечти в реалност, стига те все пак да са постижими.

Така можем да използваме ретроградния Меркурий в наша ползва и за благото на хората, които обичаме и на които държим. Нашият опит определя нашите възприятия, казват монотонно астролозите. Затова трябва да се стремим да избягваме неочакваните проекти, които могат да ни хрумнат. Емоциите са хубаво нещо, но само когато можем да ги контролираме, твърдят още астролозите. И добавят, че много хубаво би било, ако можем да разглеждаме ретроградния Меркурий като дар от Вселената, който ни помага да открием грешките си, да си направим съответните изводи, да помислим за миналото и да си направим планове за бъдещето, към които да пристъпим, след като завърши обратното движение на планетата по небосклона.

През август като цяло има силен акцент и върху кариерата и финансите и това идва от енергиите на Дева и Лъв, които много усърдно издигат темите за процъфтяване и успех. Но ако сте решили да правите значими сделки, по-добре почакайте да дойде септември, съветват вещите в астрологията. Август е добро време за почивки и размисли. Открива ни път към нови прозрения и дори ни дава шанс да се убедим, че всичко има своя божествен промисъл.

Ето и някои от водещите астрологични събития, определящи щастието на отделни зодии.

На 4 август новолунието е в Лъв. На 4 август Венера влиза в Дева.

На 9 август астероидът Юнона е във Везни.

На 12 август първа четвърт на Луната е в Скорпион.

На 19 август пълнолунието е във Водолей.

На 22 август Слънцето влиза в Дева.

На 26 август астероидът Церера вече не е ретрограден и започва директното си движение в Козирог.

На 29 август Венера е във Везни.

Овен - понеделник, 26 август

Тема на щастието: Грижа за собствения успех.

На 26 август астероидът Церера (б.а. - разположен е между Марс и Юпитер и по-голям от някои спътници на планетите, в астрологията отговаря за това как се грижите за себе си, символизира майчинството, женската енергия, плодородието, селското стопанство) отива директно в Козирог, това е вашият шанс да се погрижите за себе си и за своя успех, смятат астролозите. Често Овните сте толкова увлечени от постиженията си и изграждането на успешна кариера, че забравяте да се грижите за себе си. Не забравяйте, че кариерата ви не трябва да ви изтощи напълно. Заслужавате професионален живот, който ви зарежда с енергия. Директното движение на Церера в Козирог ви дава възможност да се отдръпнете от работните задължения, да се погрижите за себе си и да намерите по-устойчив ритъм. Може най-накрая да видите плодовете на това, за което внимателно сте се грижили досега. Отделете време за себе си, за да се почувствате по-добре, независимо колко взискателна е работата.

Телец – понеделник, 19 август

Тема на щастието: Очакване на признание.

На 19 август пълнолунието във Водолей осветява професионалната сфера на Телците и най-накрая ще почувствате, че виждате резултатите, към които сте се стремили, твърдят експертите по астрология. Въпреки това няма как да е краят на вашето пътуване, то изисква (но не ултимативно) от вас да спрете за момент и да му се насладите. Бъдете готови да приемете похвала и да изясните бъдещите си намерения за вашата кариера, тъй като тази енергия е ползотворна и може да отвори нови възможности. Колкото повече действате със своя вариант на истината, толкова повече поемате рискове. Но ако следвате пътя си, толкова повече шансове за просперитет имате и в този ден енергията ви дава възможност да изпитате истинска увереност, че сте на пътя към осъществяване на мечтите си.

Близнаци – понеделник, 19 август

Тема на щастието: Изживейте мечтите си.

Сега за Близнаците, когато пълнолунието е във Водолей, е най-доброто време да живеят живота на своите мечти. Енергията на Водолей управлява вашия дом на късмета при Близнаците и често носи възможности за образование, пътуване, бизнес, богатство и дори за духовно израстване. Когато пълнолунието във Водолей освети небето в понеделник, 19 август, Близнаците ще достигнете върха в стремежа си за експанзия, за разширение на хоризонтите. Тази енергия ще ви помогне да завършите важно пътуване (физическо или духовно) или ще ви даде божествен тласък, че независимо колко добре подготвени сте били или сте обмисляли ситуации. Най-накрая трябва да направите крачка към вашето бъдеще. Вселената очаква да вземете решение. Колкото по-отдадени сте на мечтите си, толкова по-лесно ще бъде да реализирате всичко, което някога сте искали, смятат запознатите с дебрите на астрологията.

Рак – 4 август, неделя

Тема на щастието: Нов, обогатен етап.

В последно време финансите бяха съществен проблем за Раците.

Започвайки нов етап от живота си, Раците можеха да почувстват неувереност в постигането на желания успех. Но трябва да знаят, че всяко нещо е циклично и идва на вълни. Всеки момент от предишните трудности ви е подготвял за това ново начало, твърдят астролози. Макар неочакван финансов успех (или целенасочено търсен, като например тотото) да би бил прекрасен, то вашата крайна цел е да създадете стабилен източник на доходи в рамките на вашия професионален успех. Август като цяло е добро време да се обърнете и да се върнете към предишни възможности в кариерата си или към това, за което сте мечтали. Вместо да отхвърляте мечтите или добрите идеи като нереализируеми, добре е да се примирите къде ви води пътят и да се вгледате в тази посока. Това става особено актуално в неделя, 4 август, когато новолунието е в Лъв и открива на Раците нов и интересен етап от живота. Трябва само да влязат през вратата.

Лъв – 4 август, неделя

Тема на щастието: Обогатяване на своята душата.

Лъвовете трябва да намерят време и да изучат какво наистина обогатява техния живот. Ретроградният Меркурий в Дева попада във вашия Дом на ценностите и властва в първата половина на месеца. Но след това в дева преминава към вашия Дом на самооценката – добро време за премисляне на всичко. Може да промените своето мнение за това, което за вас наистина е важно, като хвърлите предизвикателство на това как сте живели досега. Засега Меркурий ви помага по-добре да опознаете себе си, своите желания и ценности. Венера е в Дева на 4 август и идва с идеята за финансова стабилност и благословение. Девата помага на Лъвовете да осъзнаят, че уроците, които им носи ретроградният Меркурий, наистина си заслужават – независимо дали са горчиви или сладки. Шанс да започнете да разбирате как животът обогатява не само по материален начин, но и с това, което правите с богатствата си (материални или духовни) и как цялото това обогатява вашите живот и душа.

Дева – 9 август, петък

Тема на щастието: Събития, изпълващи сърцето.

Девите в момента са на път, който търси баланс в живота, смятат експерти по астрология. Дори да не съзнават, то търсят хармония между своите най-големи мечти и стабилния, любящ и последователен личен живот, към който толкова много се стремят. Първоначално това за много от родените в този знак е изглеждало като конфликт между кариерата и семейството или между дома и приключението. Все пак речта е да разберат това, което действително искат от живота – за една Дева това може да е трудно и непрекъснато търсене. Астероидът Юнона (б.а. - крупно тяло в астероидния пояс между Марс и Юпитер, някои дори искат да бъде признат за планета, астрологично отговаря за женското начало, равноправието, женската отмъстителност, символ е на съпругата) се връща във Везни на 9 август и се смята, че дава възможност за финансово изобилие и задълбочено лично отношение. Девите ще се чувствате по-уравновесени и ще се надявате да осъзнаете, че това, което искате да създадете, е напълно възможно. Юнона във Везни може да означава и финансови документи във вашите лични отношения от рода на брачни контракти, инвестиции или планиране на бъдещето. Астролозите съветват: Макар и да се намирате в по-удовлетворяваща ера, почакайте до септември, преди да подписвате съществени договори от всякакво естество.

Везни – 12 август, понеделник

Тема на щастието: Приемане на пренасочването.

Везните се намирате в някаква неопределеност, направо в безтегловност. Вселената ви изпраща множество знаци, но въпросът е дали все пак им обръщате внимание. Призовани сте да изследвате нови хоризонти, разширяващи взора в своя живот и съсредоточавайки се на въплъщението на това, което винаги сте искали. Но съмненията във вашия потенциален успех и влиянието на текущите отношения и обстоятелства могат да ви спрат и забавят. С растящата Луна в Скорпион имате златна възможност да се съсредоточите върху финансовите аспекти от тази нова глава. Растящата луна символизира времето за вглъбяване, за изпълнение на необходимата работа, за корекция на своите намерения и за възприемане на пренасочването. Може да осъзнаете, че ви е необходим партньор – в бизнеса или в друга сфера на живота, с който да преминете следващия етап от вашия път. Според астролозите, ако сами пред себе си признаете това, значи сте направили първата крачка. За да се възползвате напълно от тази енергия, трябва да върнете своите собствени сили и да се движите напред по-уверено.

Скорпион – 4 август, неделя

Тема на щастието: Вярвай във възможностите си.

Скорпиони, трябва да повярвате, че животът може да бъде по-добър, отколкото сте си представяли. Нова възможност във вашия професионален път изниква на хоризонта, появява се шанс да бъдете с нова роля или на нова длъжност, в новата компания. Вселената вече ви предостави такъв удивителен шанс и типично по скорпионски много представители на знака започнаха да проверяват дали това е така или не е някаква измама. Сега трябва да прекратите съмненията си към тези щедри дарове и да не се безпокоите, че някой иска да ви измами на всяка цена. Заслужавате невероятно богатство и възможността за това се отваря на 4 август, неделя, когато новолунието се пада в Лъв. Ако не може да прекратите, то поне пренасочете всички негативни мисли и приемете радостта, с която ви дарява всекидневният живот.

Стрелец – 4 август, неделя

Тема на щастието: Прави това, което обичаш.

За да правите това, което харесвате, Стрелци, първоначално все пак трябва да намерите какво е то. Като най-големите изследователи в зодиака сте склонни да изпробвате различни пътища, за да видите какво предлага животът и да се убедите, че зад ъгъла няма нещо по-добро. Но трябва да знаете, че част от доверието към това какво е вашето предназначение в живота се намира в доверието към собствените решения, отсичат астролозите. Когато Венера се премести в Дева на 4 август, може да очаквате значителен подем, свързан с финансовите сектори. Венера управлява любовта, богатството, дори недвижимите имоти. Затова може да получите някакъв бонус, но според астролозите има шанс и да се замислите върху това как печелите парите си, да помислите дали да не си смените работата – това е свързано и с енергията на Лъва, отговарящ за вашия Дом на разширението. Увереността сега ще има решаващо значение за Стрелците. Заслужавате да правите това, което обичате, и да живеете живота, който наистина ви удовлетворява. Според астролозите трябва да приемете тази мощна енергия и да й позволите да ви направлява към мечтите.

Козирог – 22 август, четвъртък

Тема на щастието: Безграничен живот.

Козирозите знаят, че Вселената често дарява най-добрите моменти от живота, когато те са най-малко очаквани. Но Козирогът се чувства задължен да прави опити да вижда далеч напред, да бъде поне с десет стъпки напред, затова сега той трябва да се спре върху настоящия момент и да се съсредоточи върху настоящето. Размишлявайте върху това какво можете да направите сега, за да ви донесе то голямо удовлетворение, вълнения, любов и изобилие в своя живот. След като сте уточнили пред себе си своите намерения, вие по-лесно ще се прокраднете по пътя към светлото бъдеще. Когато Слънцето се премести в Дева на 22 август, това е повод да почувствате вдъхновение да изпробвате нещо ново, да изследвате различни пътища и да приемете идеята, че най-щастливите решения могат да бъдат в това да се отпуснете и да си признаете как не може да контролирате всичко. Отнасяйте се към живота си като към експеримент, в който изследвате кое резонира в синхрон с вашата душа и ви носи истинско щастие. Няма награди за живот, продиктуван от очакванията на другите, но наградите са безкрайни, когато намерите живота, който искате да живеете с кеф, заключават астролозите.

Водолей – 29 август, четвъртък

Тема на щастието: Да се влюбиш в живота отново.

За Водолеите настъпи време да се влюбят в живота отново. Доскорошните трудности не означават, че не заслужавате всички забележителни неща, за които сте мечтали. Дори някои аспекти от вашия личен живот да остават нерешени, съсредоточете се върху това, което искате от своето бъдеще, съветват астролози. Не позволявайте действията или бездействията на другите да диктуват вашия път. Върнете се към своята истинска, надяваща се натура и осъзнайте, че имате избор – и то какъв! Венера се връща във Везни на 29 август, носейки ви възможност за любов и изобилие. Този период ви позволява да използвате божествените моменти за пренасочване, за приемане на възможности, които говорят на вашата душа и преследват това, което ви носи най-големи радости. Да живеете живота, който обичате, по естествен път ще привлечете възможности и ще придобиете яснотата, която така усилено търсите, твърдят запознатите с астрологическата психология.

Риби – 12 август, понеделник

Тема на щастието: Никога не губи надежда.

Риби, за да осъществите своите божествени мечти, сте длъжни никога да не губите надежда, твърдят астролози. Първата четвърт на Луната в Скорпион се пада на 12 август, подчертавайки необходимостта да се съсредоточите върху вашите стремежи и да поставите вниманието си върху новите възможности. Скорпионът управлява вашия Дом на успеха и в този момент получава предложение за пътешествие и намиране на нов път, който може да се открива във вашия живот. Но ако загубите надежда или виждате само и единствено предстоящата работа, може да изпуснете тази възможност. Вместо това се доверете на усилията, които вече сте положили и се ръководете от своята интуиция. Помнете, че се намирате там, където трябва да бъдете, отсичат астролозите. Наградите, към които така дълго сте се стремили, вече са на пътя. Но трябва да си обещаете сами пред себе си да не губите надежда и да бъдете предани на успеха на своята душа.