0

Д енят 15 септември е изцяло в синхрон със старта на новата учебна година. Тя ще бъде под знака на шестицата, която отговаря главно за културата, образованието и здравеопазването. „Годината ще е добра за децата, насочили се отрано към споменатите три сфери, както и към изкуствата (танци, пеене, рисуване, скулптура), спорт“, коментира нумерологът Ели Маринова.

По деня на раждане на ученика в комбинация с някои други кабалистични изчисления тя направи обща прогноза за новия школски период 2022/2023. Например, ако детето е родено на днешния 18 септември, то родителите да гледат прогнозата за числото осемнадесет.

В следващите редове ви предлагаме основните тенденции, с които всяко число ще орисва учениците. В центъра на нумерологичното тълкувание на бъдещето са поставени талантите на децата в светлината на образователния процес.

Учениците, родени на 1-во число, могат да бъдат наречени практични идеалисти, защото успяват да съчетаят полезното с приятното. Мнозина от тях сега ще се интересуват от високите технологии. През новата учебна година, когато материалът ги заинтригува дълбоко, те ще проявяват завиден перфекционизъм. Родители, не изпускайте този порив, а го стимулирайте. По принцип тези малчугани ще предпочитат по-самостоятелните изяви. В масовите мероприятия ще държат да изпъкнат като лидери. Заниманията със спорт ще са задължителни.

Родените на 2-ро число имат дарбата да учат лесно, да трупат знания, особено когато интересът им е събуден. При мнозина сега ще се прояви или задълбочи музикална и артистична дарба. Ще приветстват промените и интересните екскурзии, но стига да не са твърде динамични. Не ги съдете строго, тъй като ще са по-чувствителни към неодобрение и когато това се случи, ще бързат да се свият в черупката си. През учебната година те ще бъдат добри екипни играчи и ще помагат на съучениците си.

Родените на 3-то число имат чудесно въображение и могат да превърнат в приказка и най-обикновената случка. През този учебен сезон ще се стремят и ще постигат върхови резултати. Но ако бъдат накарани насила да учат материал, който смятат за скучен и безинтересен, ще дръпнат назад с успеха. Другият подводен камък при тях са любимите им забавления и дискотеки, с които трябва да внимават, тъй като това ще е спирачка за образователния им прогрес.

Родените на 4-то число са стриктни и дисциплинирани по природа. През новата школска година, дори когато уроците са трудни и не са им интересни, те ще се трудят упорито. Това ще си проличи още в края на първия срок. Родителите да помислят с какъв вид изкуство или спорт да разнообразят ежедневието им, тъй като тези деца, дори да не го показват, ще имат нужда от енергийно разреждане на напрежението, което лесно трупат в аурата си.

Родените на 5-о число са всестранно надарени, притежават добър и пъргав ум. Те са любопитни и любознателни. През годината ще им се отдават чуждите езици, диспутите и информатиката, а ако са мотивирани, и мъчната химия. Тук можем да добавим и дисциплините, свързани с природата. Като някакво ново хоби за тях ще са полезни занимания с готварство, рисуване или пеене.

Родените на 6-о число са търпеливи и изпълнителни, умеят да се ориентират дори и в сложни ситуации и да запазват присъствие на духа. Поради това ще могат да се радват на високи оценки, стига да няма драстични промени по учебната програма и/или преподавателите. Децата, орисани от шестицата, ще копнеят за похвала и ще страдат повече от обичайното при критика. Ще се представят чудесно в извънкласни занимания, свързани с артистични и музикални изяви.

Родените на 7-о число имат остър и аналитичен ум и добра памет. Това през 2022/2023 г. ще им помага в постигането на успехи в математиката, физиката и информатиката. Мнозина ще се отличат с музикален талант, с който ще смайват съученици и преподаватели. За да постигат целите си в учението, на тях ще им е необходима пълноценна почивка. По възможност ги водете на тишина и спокойствие, сред природата.

Родените на 8-о число имат широк размах, големи амбиции и определено големи възможности да ги реализират. Ще имат успех в природните дисциплини и в тези, свързани с организация и логистика. При тях спортът ще бъде чудесен начин за релакс и очистване на аурата на тъмните петна. Ще постигнат повече, ако научат тайните на доброто поведение и етикета. Да посещават църкви и да научат 10-те божи заповеди наизуст.

Родените на 9-о число са универсални и умеят да постигат разбирателство с околните си. Ще искат да опознаят целия свят, ще ги привличат далечните пътешествия, били те реални или виртуални. Твърде емоционални и артистични, ще се представят чудесно в хуманитарните дисциплини. Насърчавайте любопитството им в драматичното изкуството, литературата и културата.

Родените на 10-о число притежават многостранни дарби и таланти и като Наполеон са способни да вършат много неща наведнъж. Имат чудесен ум и силна воля и са незаменими в начинанията, в които вярват. През учебната година ще могат да се радват на сериозни успехи, особено ако се постараят да не разпиляват силите си. И да довършват каквото са започнали в срок.

Родените на 11-о число се отличават с решителност и постоянство, но често се колебаят, когато се наложи да избират между две интересни задачи. През новата учебна година ще се ориентират лесно дори в трудните ситуации и ще имат много бърза реакция. Ще се радват на успехи както в хуманитарните, така и в природните дисциплини.

Родените на 12-о число са артистични и динамични, обичат промените и приключенията, като в същото време са уравновесени и знаят какво искат и как да го постигнат. През новия образователен период те ще влагат творчески подход във всяко свое начинание. Ще имат успехи там, където се изисква бърза реакция, добра ориентация и убедително дар слово. Родителите да ги учат да завършват започнатото.

Родените на 13-о число имат остър ум, добра и услужлива памет и силна воля. А сега ще покажат и че са добри и като изпълнители, и като организатори. Ще подреждат задачите си по важност и така с лекота ще трупат знания. Ще се радват на постижения, най-вече по литература, история, философия, рисуване. За някои от тях би било полезно да се постараят да бъдат по-общителни с околните.

Родените на 14-о число са надарени с аналитичен ум. Те ще се интересуват от всичко ново и авангардно - технологии, нови начини и методи на обучение и др. Ако се мобилизират и овладеят нагласата си да критикуват всекиго и всичко, ще успеят да постигнат доста високи резултати. Особено в дисциплините, свързани с природонаучни изследвания и високи технологии.

Родените на 15-о число са талантливи, даровити и упорити, като в същото време са предпазливи и внимателни. Те ще имат успехи в дисциплините, свързани с далечното минало на Земята и цивилизацията. Ще имат възможност да се изявят и в сферата на културата и изкуството.

Родените на 16-о число се чувстват привлечени от философията и мистиката, но през учебната година ще имат успех по-скоро в точните науки и информатиката. Ще успеят да съчетаят двете неща. Биоенергията им ще се хармонизира най-добре с плуване, каране на колело и разходки сред природата.

Родените на 17-о число на пръв поглед ще изглеждат разсеяни и разпилени, но когато се захванат с някаква задача, те ще съсредоточават цялото си внимание в решаването й. Тъй като са всестранно надарени и се стремят към безспорни успехи, те ще имат успехи там, където материалът напълно отразява техните идеи. Родителите да не им забраняват нещо категорично, а да се стремят да ги убедят с точните аргументи.

Родените на 18-о число ще се чувстват привлечени от психологията и философията, и успехите им ще са главно в тези области. По природа те са чудесни оратори и организатори и за това ще се вписват успешно във всяко групово мероприятие. В началото на учебния процес е възможно да изпитат някакви трудности, но с упоритост и рамо от родителите ще влязат в ритъм.

Родените на 19-о число са практични и разумни, само дето са по-нетърпеливи. Притежават чудесен ум и желязна логика, като в същото време са и доста артистични. Общо взето ще се справят добре с промените, като ще държат винаги да са добре информирани за постиженията в областите, от които се интересуват. Знайте, че те са универсални и ще имат успехи главно там, където интересът им е събуден трайно.

Родените на 20-о число ученици имат добра памет и ще са доста упорити и целенасочени, без да го демонстрират. Те ще държат да натрупат много знания, тоест да постигнат високо образование и ерудиция. Ще се интересуват по-скоро от хуманитарните и природните дисциплини. Тъй като са доста артистични, мнозина ще се изявят и като музиканти или хорови изпълнители.

Родените на 21-во число от месеца притежават чудесен естетически усет. Мнозина от тях по рождение имат афинитет към красивото, изкуствата (като танците) и имат чудесен глас. През новата учебна година ще обичат да се изявяват пред публика. Някои ще станат успешни влогъри, а други ще покажат своята амбиция за постигане на високи цели в школото. Поначало тези деца трябва да бъдат стимулирани да вложат талантите и творческия си подход дори в дисциплини, които не са им много по сърце.

Родените на 22-ро число ученици са хем дисциплинирани, хем амбициозни. Ще се интересуват от техника, геология и екология. Ще имат успехи в точните науки и т.нар. инженерни дисциплини. Те упорито и целенасочено ще се стремят към реални постижения, като в същото време ще са големи идеалисти. До известна степен това ще създава в тях конфликт между идеалите, мечтите и грубата действителност, която изисква по-здрав разум.

Родените на 23-то число имат практичен ум и могат да намират общ език с всички около себе си, колкото и различни да са те. С тези качества популярността им в класа и в школото ще расте. През новата учебна година ще им вървят точните науки, химията, физиката, ще се интересуват от авангардното във всички сфери на живота. Ще се справят с всичките си задачи и без чужда помощ, стига да не носят повече от две дини наведнъж.

Родените на 24-то число са умни и практични, знаят какво искат от живота и как да го постигнат, но често са склонни към мечтателност. Сега ще са запленени от историята, литературата и изкуството, от етнологията и фолклора, но могат да постигнат успехи и в природонаучните дисциплини. За да са безспорни тези успехи, те ще трябва да са по-самоуверени.

Родените на 25-о число са по природа изследователи, експериментатори и стратези. Обичат да търсят нови решения на стари задачи. През новата учебна година ще имат напредък в чуждите езици и в сферите, изискващи добра комуникативност. Ще проявяват талант и в областта на музиката и художествените дисциплини. А ако се постараят да бъдат и по-социални и достъпни за общуване, ще са просто супер!

Родените на 26-о число са разностранно надарени. Техният начин на мислене е по-скоро рационален, като в същото време могат да проявят и артистичен талант. Тоест сега те ще успяват да съчетават полезното и практичното с приятното и интересното. През тази година в едни области ще имат възможност да постигнат завидни успехи, но в други има опасност да се влачат на опашката. Всичко зависи от това доколко ще са мотивирани да учат по предмета, който е в дисонанс с енергийната им вибрация.

Родените на 27-о число искат да опознаят света. Едновременно силни и солидни, те могат да бъдат и твърде емоционални и лесно раними. Сега ще се стремят упорито към реални високи резултати и ще успяват да ги постигнат. Но ако целта им се изплъзне, може да проявят доста неприятен нрав. Ще се радват на успехи в хуманитарните науки и географията.

Родените на 28-о число ще се радват на успехи главно в природонаучните дисциплини. Те са много амбициозни и целенасочени, а през новия образователен период ще са способни да разрушат всички прегради и условности, за да постигнат набелязаната цел. Благодарение на добрата си памет и бързия и пъргав ум ще учат лесно и бързо. Но да внимават, защото именно големият им потенциал от литература до математика през спорт нерядко ще ги тласка към инертност и мързел.

Родените на 29-о число ще се радват на популярност. Те с лекота ще разрешават всякакви задачи, свързани с логика. Имат вроден талант да постигат разбирателство и да съчетават дори несъвместими на пръв поглед неща. Това ще им помага да постигат сериозни резултати, но само в тези области, където интересът им е събуден трайно. Родителите често да ги карат да се чувстват полезни и значими, защото тогава тези хлапета са способни на чудеса. Разбира се, трябва да е с мярка, за да не се главозамаят.

Родените на 30-о число възприемат всичко около себе си със завиден оптимизъм. Те не са капризни и когато не успеят, не се отчайват, а просто опитват отново и отново, докато не се справят. Това им качество ще им бъде най-силният коз и през новата учебна година. Заедно със завидното въображение и дар словото, което ще се отключи при мнозина.

Родените на 31-во число имат данни за добри изпълнители, организатори и администратори, които обичат пътешествията. Сега те ще се разбират още по-добре с околните си. През новата школска година мнозина ще отбележат прогрес в художествените занаяти или в писаното слово. Винаги ще държат да са добре информирани за всичко, което става около тях. Ако се постараят да не разпиляват силите, времето и талантите си, от тях могат да се очакват завидни успехи.