0

Н а 21 юли в 13:17 ч. е пълнолунието, което астролозите определят като възможност за големи промени и ново начало.

Обикновено за ново начало се говори при новолуние, но в случая не е точно така и то се откроява още при тази цяла луна. Този път пълнолунието е в Козирог и на небесата се вижда как се сближава с Плутон, а Слънцето му се противопоставя. Вещите в планетарната астрология веднага отбелязват: „Могат да ни очакват сериозни събития, които ще започнат от деня на пълнолунието, но ще окажат влияние дълго след това“.

Луната е покровителката на Рак, а на противоположния ъгъл е Козирог и това е най-големият и велик сблъсък в зодиака. Но не само в живота, ами и в астрологията противоположностите могат да се привличат и да взаимодействат помежду си, но въпросът е как го правят.

Теми

Смята се, че ключовите теми за това пълнолуние ще се въртят около правителствената политика, социалния статус, закона и реда, както и семейните отношения и домашната среда. Възрастни хора, влиятелни фигури в правителството, съпрузи и родители ще бъдат в епицентъра на тези събития, отсичат запознати с безкрайните дебри на астрологията.

Летните събития, които започнаха през през юни и продължават през юли, предвещават значителни промени за много от нас. По това време на годината дългоочакваните промени могат да донесат нови възможности. Това е шанс да рестартираме живота си, да се отървем от остарелите и може би ненужни вещи и неща, както и да започнем нов етап. Астролозите съветват, че е подходящо време да преодолеем страховете си, да напуснем зоната си на комфорт и да продължим към щастливо бъдеще.

По време на пълнолунието, т.е. от 20 до 23 юли, са възможни редица промени, които засягат личната и обществената сфера на живота ни, твърдят тълкувателите на звездните движения и връзки. По това време отношенията родител-дете и семейната атмосфера са много динамични и могат да претърпят както подобрение, така и влошаване, което зависи също и от наталните (рождени) карти на участниците в този процес.

Проявява се истински дуализъм – хем така, хем иначе. Хората могат да претърпят промени както в личния статус, така и в репутацията. Това може да се прояви в работата, в семейството, в брачните отношения и в отношенията с децата. Взаимодействията с началници и хора на по-високи позиции могат да се подобрят или влошат, както и отношенията със закона и реда.

Семейство

Астролозите смятат, че актуални ще са семейни събития като сватби, официални бракове, подаване на молби за брак или развод, както и получаване на съответните удостоверения. Раждането на деца и получаването на актове за раждане също ще бъдат сред значимите моменти. Хората могат да преосмислят житейските си цели, да постигнат задачите си или да потърсят нови насоки за развитие.

Професионалната сфера на живота може да претърпи промени, включително назначения на ръководни позиции, нови отговорности и въобще получаване на по-голяма отговорност. Конфронтациите с властите и полицията, действането в рамките на или нарушаването на закона и промените в пенсионните отношения могат да повлияят на живота на много хора, особено на по-възрастните хора, отсичат запознати с небесните процеси и отражението им върху земните дела.

В това число изобщо не са изключени уволнения или загуба на работа поради друга причина (като съкращение или фалит на фирмата), но в същото време проявленията могат да бъдат и на другия полюс, като започване на нова кариера, преместване в друг град или направо преселение в друга държава. При това се смята, че неща, които досега са изглеждали като невъзможни, в един момент могат и да се случат в положителна посока.

Ремонт

Астролозите твърдят, че трудните времена и препятствията по пътя могат да бъдат предизвикателство за мнозина. Възможни са и събития като ремонт на жилище, започване на ново строителство, промени в интериора на жилището, покупки на мебели. Продажбите на имоти и земя, имотните спорове и въпроси, свързани със собствеността, също могат да попаднат във фокуса на промените, които ни дава пълнолунието в Козирог.

По това време мнозина може да са заети с домакински задължения и ежедневни проблеми. Този момент е подходящ за семейни подреждания на задълженията и работа с родови програми, рестартиране или работа чрез негативни родови нагласи. По това време отношенията в собственото ви семейство може да се подобрят или влошат – всичко зависи от наталната карта, казват астролозите. Психичното здраве, ирационалните страхове, вътрешното безпокойство, психическата нестабилност, нервните сривове и реактивирането на травми от детството също могат да бъдат на фокус през този период. Но това може да е за добро, макар и мъчително понякога.

Глобално

На глобално ниво това пълнолуние може да повлияе на властта, като предвещава драматични промени в политическия курс на държавите, промяна във властта и политическата нагласа, както и промени в териториалните граници, предупреждават астролози. Това е началото на промяна, която ще достигне своя връх през есента, когато Плутон се върне на 30 градуса в Козирог, гласи уточнението.

Ето в кои сфери астролозите смятат, че представителите на зодиите могат да постигнат най-добри резултати и това важи до средата на есента.

Овен

Професия, кариера, социален статус.

Телци

Вяра, религия, философия, юриспруденция.

Близнаци

Съвместен бизнес, финанси, наследство, магия, хирургия.

Рак

Партньорство, отношения, брак, сделки, консултиране.

Лъв

Всекидневни задължения, самочувствие, работа.

Дева

Творчество, развлечения, педагогика.

Везни

Семейство, психология, литература, покупко-продажба на недвижимости.

Скорпион

Обучение, интелектуална работа, пътувания.

Стрелец

Пари, продажби, покупки, подобрение на материалното положение.

Козирог

Самоизразяване, самопрезентация, имидж.

Водолей

Изкуство, психология, езотерика.

Риби

Дружба, колективни проекти, нови технологии.