0

В началото на септември планетата на успеха и късмета – Юпитер, мина в ретроградна фаза, която ще продължи чак до 31 декември. Юпитер е много важна планета, защото управлява възлови нива в нашата планетарна реалност – кариера, култура, нашите идеали и мечти, които всеки преследва; образованието и връзките с чужбина, религиите, изход от лечението, изцелението и алтернативната медицина. В нейната орбита са и милионите българи зад граница, които всяка година наливат свежи пари в родната икономика, както и лечението в чужбина. В миналото планетата е била свързвана с върховния бог Зевс, а днес просто я наричат голямото щастие, колкото и субективно да е това.

А как ще ни се отрази промененият космически ритмус на планетата гигант разяснява пред „Телеграф: Маг Зодиак“ астрологът Мира Кунева.

Ефекти

“За разлика от бързите планети като Меркурий и Венера, ретроградността на Юпитер трае по-дълго – няколко месеца. Грешните решения, които взимаме сега, могат да създадат много големи ефекти върху живота ни - както позитивни, така и негативни“, коментира експертката. По думите й обратният ход на планетата в знака на притежанията Телец ще ни насочва към миналото, ще изисква от нас ревизия, равносметка на нашите планове, финанси и проекти. „Ефектите може да са най-различни. Например канили сме се да направим някаква покупка или нещо да построим, но когато планетата обърне своя ход, проектът по една или друга причина започва да се бави, и ние щем не щем тръгваме да го преосмисляме и да нанасяме корекции.

Бизнес

Сега Юпитер е в Телец, който ще отвори теми за материалните ни придобивки, за ревизия на работа, проекти, бизнес, покупки; за земята, храната, собствеността, комфорта. А в плана на психиката периодът е добър за самоанализ на възгледите ни за живота, нашите амбиции и желанията“, разяснява Кунева.

Нейният общ анализ по зодии показва, че Телец, Дева и Козирог ще имат по-скоро неутрални събития, а дори могат да извлекат и позитиви. Доста хубави аспекти ще имат и водните знаци Рак и Риби, които също да се готвят за шансове за развитие. Изпитания от съдбата обаче се задават за доста от представителите на астрознаците Лъв, Скорпион и Водолей. Те ще срещнат трудности в личните и бизнес отношения. „При тях са възможни грешки пред закона, разправии с дела и съдебни процеси. Да внимават, защото невинно нарушение сега може да им коства много нерви“, предупреждава столичната влъхва.

Ретроградният Юпитер ще подтиква хората и да пръскат пари за скъпи и/или ненужни материални придобивки. „При такива юпитерови аспекти мнозина нерядко развиват свръх его и започват да надхвърлят своите физически и финансови възможности“, разкри Мира Кунева. В следващите редове на база нейния анализ и изчисления ви предлагаме хороскоп на ретроградния Юпитер по зодии/асценденти за периода до края на 2023 г.

Овенът открива колелото

Представителите на този огнен знак ще са изправени пред редица житейски събития, които ще ги подтикнат да ревизират своите доходи. Едни ще трябва да преразгледат начина, по който печелят парите си, други – как и за какво ги харчат, а трети да обмислят ефективно или не ги инвестират. Например някой иска да си купи нова кола на лизинг, но скоро да се окаже, че не може да покрива вноските или горивото му е скъпо. А ползването на колело или метро е далеч по-изгодно и здравословно. Въобще Овните, които мъдро използват времето на този транзит, ще успеят да качат доходите си още с началото на новата година. А в случай че настоящата ви заплата не отговаря на пазара на труда, поискайте по-висока.

Телец финишира сделка

Ретроградният Юпитер плува във вашия знак, което не е непременно лошо. Той дава шанс да се постигнат успехи на различни фронтове - да завършите някакви по-големи планове, покупки, които сте започнали юни-август, да договорите по-добри условия.

Ако ще искате да се лансирате в дадена област, е хубаво да сте наясно със себе си какво можете, как изглеждате в очите на околните, доколко проектите, които искате да реализирате, отговарят на реалността в момента. Времето е удачно именно за усъвършенстване на нещата, било като проекти, било като умения. Стари приятели от миналото отново ще се появят в живота на мнозина за раздумка или за работа.

Близнаците с пророчески сънища

Представителите на този въздушен знак ще имат зелена светлина свише да се занимават с различни метафизични практики, да напреднат доста в сфери като религия, духовни учения, йога. Едни от знака ще срещнат подходящ духовен учител, други могат да ревизират отношенията си с такива хора. Под лупа ще са поставени идолите и кумирите на Близнаците.

При някои от знака не са изключени и пророчески сънища. Интуицията ви ще работи на пълни обороти, така че вслушвайте се в нея за по-важните материални неща, но като цяло не харчете излишно.

Съветът на звездите към вас е да се грижите повече за себе си и своя вътрешен мир и психика. Идеята е да бъдете отпочинали, взимайте си задължителните 8 часа сън, посещавайте СПА процедури за релаксация - масаж, минерални извори и др. Глезете се.

Ракът влиза в изборите

Раците могат да потърсят свои стари приятели, както и ненадейно да ги срещнат. А ако с някакви хора са имали общи проекти, планове, стремежи, в този момент те могат да се забавят и да се наложи да бъдат преразгледани и коригирани. Като тук не говорим непременно за някаква работа или бизнес, може да се касае за клубове по интереси, обществени и неправителствени организации, чиято дейност да бъде преосмислена по нов начин. Някои от астрознака е възможно да се включват в местните избори под една или друга форма. В следващите 2-3 месеца Раците да очакват събития още в секторите: дом, деца, любов и доходи от собствен бизнес.

Столът на Лъва се клати

Транзитът на Юпитер е много важен за Лъва, защото засяга неговото професионално и кариерно развитие. Ако представителите на този царствен знак заемат в момента някакъв шефски пост, ще се наложи да направят преоценка на своето поведение. Как се държат с подчинените си, помагат ли за общото благо на фирмата с работната атмосфера, която създават, с подхода си и с решенията, които взимат. В следващите 4 месеца ще трябва да се пазят от конфликти, които могат да ги катурнат. В случай че лъвовете са в ролята на подчинени, то ще им се наложи да пазят имиджа си и да са по-акуратни в своята работа. Онези, които имат високи амбиции, да преценят дали са подплатени с потенциал и възможности. Но дори да се стигне до разговори или-или, е хубаво да се знае, че идните месеци не са подходящи за смяна на работата.

Девата мечтае за чужбина

Ако Девите имат някакви идеи за образование, то при този транзит на Юпитер могат да се върнат към старите си планове и да ги реализират, като започнат някакво прекъснато обучение, като се явяват на изпити, които са отложили. Вероятно доста от представителите на този знак имат планове да емигрират, да учат или да работят в друга държава. Тази астроситуация обаче ще донесе промени при мнозина - на едни могат да се забавят документи, разрешителни, договори с работодател или университет. Понякога тези „неуредици“ ни се дават отгоре, за да видим дали онова, за което мечтаем отвъд границите, е толкова добро, колкото ни се представя или ни се иска. Там ли е нашият късмет или в родината. Периодът е удачен за напредък в духовни области, както и за ревизия от типа – дали това е правилният път за нас.

Везните теглят кредит

Болшинството от представителите на този знак ще могат да извлекат доста позитиви от ретроградния цикъл на Юпитер. Те ще имат доста добри възможности да си предоговорят някакви кредити, рефинансирания. Дори веднъж да са получили отказ за това, сега се задават нелоши шансове за успех. Онези, които имат да си оправят документи за наследства, за обща собственост, но са имали някакви трудности дотук, също ще имат шанс да го сторят до края на 2023 г. Но ако тепърва ще започват процедурата, е по-хубаво да изчакат.

Друга тема при Везните ще са общите семейни (или бизнес) доходи кой колко дава и как се разходва. При напрежение там е добре да се изчака краят на годината за по-обективен анализ и по-радикални действия.

Скорпионът плаши с развод

Доста важен е периодът за представителите на този воден знак. Те ще трябва да бъдат доста внимателни за бизнес партньорствата и отношенията, които имат с хората, с които работят. На изпитания ще бъдат подложени обаче и интимните връзки като брак или семейно съжителство. На този фронт е възможно скъсване на отношенията и дори развод. В кардиналния случай в дъното ще стоят стари проблеми, които ще излязат точно сега на повърхността и като сухи треви ще подпалят чергата на Скорпионите. Най-мъдро е те да не бързат с някакви драстични решения за скъсване на отношенията, както работни, така и лични. Като цяло периодът за тях не е удачен и за напускане на работното място, за стартиране на съдебни процедури, за излишно драматизиране. Защото ретроградният Юпитер има свойството да хиперболизира проблемите ни.

Стрелецът лекува болежки

За Стрелците се задават промени на работното място. В генерален план тези новости ще засегнат рутината там, характера на ежедневните задачи.

Периодът е хубав за преразглеждане начина на живот на този астрознак - какво яде, как спортува, колко ходи дневно. И въобще за всичко, свързано с основата на здравословния статус. Ако през лятото някой е искал някакво подобрение на работното си място - по-добра заплата или условия, но не го е получил, сега не е лош момент отново да опита да защити интереса си, да предоговори нещо. В здравословен план онези Стрелци, които са лекували някаква болест, но не са я доизлекували, сега ретроградният Юпитер има шанс да им донесе лечение на втори етап. Или да ги срещне с някой, който да им даде точен съвет за техния проблем.

Козирогът се помирява с родата

Представителите на този земен знак ще са поставени в ситуация за преразглеждане на любовни връзки и интимни авантюри. Не е изключено някои да стигнат до извода за по-сериозно обвързване и дори брак. Други Козирози, които имат деца, е възможно да имат преразглеждане на отношенията, подхода си, да влязат в другата гледна точка и да осъзнаят, че тяхната преценка е може би субективна и неправилна. Онези, които са имали поколенчески конфликти от типа млади-стари, е добър момент да опитат да ги изгладят.

В следващите месеци много родители ще проучват къде е удачно децата им да учат и какво. А не са изключени и ситуации около декември, в които настойници сменят взети вече решенията и местят децата си в други училища.

Водолеят продава имот

Астропериодът ще изправи Водолеите пред доста важни решения. При едни от знака те може да са свързани с недвижими имоти - да видят какво ще купуват или продават. Идните месеци са прекрасни и за проучване на всичко, свързано със земи, апартаменти, къщи. При евентуални сделки е добре да се прецени дали инвестицията ще има възвръщаемост. Други от знака ще са заети с ремонти, които да направят дома им по-уютен или функционален. Трети от Водолеите ще изглаждат отношения с родителите или ще се наложи да се суетят с грижа около тях, ако имат нужда от помощ.

Рибите с ново хоби

При Рибите ретроградният Юпитер ще отвори вратата към някакви проекти и цели в посока преразглеждане и дооценяване. Онези от знака, които са карали курсове, но са спрели, е удачно да минат на следващото ниво или да ги завършат. Мнозина пък ще имат шанса да направят нещо за себе си и не е задължително това да е непременно някаква нова работа. Може да е хоби или сфера, която им носи позитивен заряд или искат да се развият в нея. През периода са възможни още посещения на екзотични и мистични кътчета у нас или в чужбина, общуване с интересни хора. А защо Рибите да не намерят време и да започнат да четат някаква книга или да напишат такава. Времето е добро за изпипване на творчески проекти, както и за кърпене на отношения с братя и сестри, ако е имало напрежение там.