0

Д ончо Кръстев е писател и холистичен лечител в сферата на мануалната терапия ( чекръкчийство), Биоенерготерапия и народна медицина. Създава своя методика, съчетаваща източната и западна мъдрост, както и практики за здраве и дълголетие. На тази база създава авторската си методика " Танцът на Спиралата - Йога на Безкрая ". В своята практика Кръстев използва и древната гадателска система И дзин като създава своя колода от 66 карти. На база на източния прогностичен метод самобитният лечител дава житейски напътствия за настояще и бъдеще, както и за здравословен начин на живот. Телефон за контакт: 0897 067670.

Хексаграма 51

Спомен за зима

В общ план периодът между 18 май и 18 юни ще се отличава с най-голяма активност – физическа и емоционална. Той ще ни даде възможност за възобновяване на предишни контакти, започване на нова работа, активизиране на лични и професионални планове. Може смело да се действа по реализирането на творческите планове. Идните дни са благоприятни още за изчистване на различни страхове, които ни пречат за успех – в любов, бизнес, работа, учебен и творчески процес и др. Препоръката за периода е да се пазим от преумора и емоционален дисбаланс. Най-успешни ще са седмиците за представителите на зодиите Водолей и Риби, а според Китайския зодиак – за родените в годината на Заека (Котката). На представителите на Рак, Лъв, Дева, както и за Вол (в Източната астрология), ще им бъде по-напрегнато, защото ще се изисква от тях по-голяма активност и разчупване на стереотипите.

Овен: Инструкции

На първия знак от западния зодиак се падна картата „Инструкции за употреба“ от моята И дзин авторска колода. Като тълкувание това ще рече, че настоящият период е изключително важен за тази зодия, понеже се налага да преразгледа основно всички свои приоритети и начина си на живот, мисли и действия. Въпреки че Овните са дарени по рождение с много физическа и психическа енергия, съветът в сегашната ситуация е да спрат да блъскат главата си в стената. Те трябва (ако желаят!) да прочетат пак Инструкцията в играта на живота, да си направят една ревизия кое работи и кое не, да си подредят приоритетите и след това отново смело да действат. И успехите – в бизнеса, любовта, работата, учението ще са им гарантирани! Иначе свежа трева за паша сега – колкото щеш!

Най-благоприятни за действия ще са дните от 22 до 24 май, както и 1 и 2 юни. Дни за повишено внимание в думите и действията са: 18 май и 7, 8 и 9 юни.

Телец: СПА процедури

Хексаграма 47

Телците са обхванати от майския огън на страстта и любовта, която ги държи будни и много активни. Но колкото издръжливи да са представителите на тази зодия, препоръката на фортуна е да охладят малко страстите, мислите и емоциите и да презаредят батериите. Иначе може да се получи бърнаут, сърдечни неврози, инсулти и инфаркти. На помощ тук идва елементът вода – пиене на повече вода (изворна или минерална ), водни СПА процедури, разходки край море, река, езеро.

Благоприятна за бизнеса е последната седмица на месец май, а в дните от 7 до 13 юни трябва повече да се внимава в сделките. И бъдете будни! Не разпилявайте, а събирайте енергия и сили, за да осъществите мечтите си. Все пак в събирането на сили не прекалявайте с твърдата и течната храна.

Близнаци: Разпиляност

Хексаграма 4

Близнаците са си в стихията. Успех ще имат те във всички направления, ако не се вторачват само в своите мисли и убеждения, а се вслушат и в препоръките на другите хора, понеже „всичко и всеки може да ни е помощник, учител дори“. След като чуят мненията, Близнаците могат да отсеят зърното от плявата и да действат успешно. За бизнес/работа добри ще са дните от 22 май до 6 юни. През останалите дни има опасност от грешни решения и разпиляност в действията. В любовта търсещите по-сериозна връзка да се пазят да не ги омае някой със сладки приказки и напразни обещания. Така че – умната! Иначе за флирт варианти няма да липсват.

Здравето е чудесно, но се пазете от настинка и студено течение при разходки (или коварни климатици), което може да подяде имунитета ви.

Рак: Време за флирт

Хексаграма 48

Колкото и да е странно, периодът за представителите на този кардинален знак ще е свързан с много дълбоки размисли и страсти, както се казваше едно публицистично предаване от близкото минало. Чувствителната им душевност и нервна система ще бъдат подложени на многобройни както положителни, така и отрицателни стимули. Важно е многото размисли при някои да не доведат до депресия и меланхолия. Лекът тук се нарича повече разходки и престой сред природата, в паркове, гори и покрай реки. Риболовът е разтоварващо занимание, но не и за рибите. А понякога се хващат и раци...

За работа(бизнес), кариера или ремонти настоящият период е много благоприятен, особено в дните от 23 до 31 май, както и от 5 до 7 юни. В сферата на любовта сега не е моментът за започване на нови връзки, защото ви дебнат разочарования. Леките флиртове все пак са позволени. Посланието за периода е: забавлявайте се, но не забравяйте, че всичко е игра!

Зодия Лъв: Успехи в учението

Хексаграма 55

Много активен период за представителите на този огнедишащ знак. Време на много творчески успехи, успехи в бизнеса, учението, креативната дейност и създаването на нещо ново. Уговорката тук е да не прегарят в амбициите си, да не пришпорват и късмета си, и околните, защото всичко си има свой ред и всичко си идва където, когато и доколкото трябва. Съветът на небосклона е да търсят релакс в домашния уют, да обърнат повече внимание на най-близките, на любимите хора и същества (за който гледа домашни любимци).

Здраве – прогностичният метод показва добра кондиция, но все пак е добре да се прави профилактика на сърце, черен дроб и жлъчка с билки и диета. В любовта успехи ще има.

Благоприятни дни – от 23 май до 3 юни. Да се избягват рискови действия между 7 и 14 юни.

Дева: Пазете се от гръм

Хексаграма 51

Очертава се много каръшки период за представителите на зодия Дева, който те могат да преодолеят с много активни и смели действия. По методиката „Танцът на спиралата“ Дева е земен знак, който се намира в елементите (енергоинформационните потоци) земя и планина. Земята „ражда“ елементите дърво/вятър и гръм, а в настоящата хексаграма 51 има две триграми гръм. Т.е. Девите ще имат успех по естествен начин, във всяко начинание и направление, с което се захванат, но ще трябва много да се потрудят за това. Трябва да разчупят стереотипите си на действие и да изчистят различни страхове и догми, които пречат на развитието им, било в кариерата, любовта или семейното щастие.

Благоприятни периоди за начинанията им са дните от 23 до 25 май, от 1 до 3 юни и от 9 до 12 юни. През останалото време трябва да стъпват като на пачи яйца, за да не бъдат ударени от гърма на Тор.

Везни: Трудности

Хексаграма 29

Може да се каже, че в настоящия период Везните са изтеглили късата клечка спрямо останалите знаци. 29-ата хексаграма от И дзин е една от най-опасните за човека, но същевременно е и послание, че животът е игра, която е хубаво да продължим да играем със същия плам и без униние въпреки трудностите. Периодът е удачен да решите вътрешните си конфликти, да изчистите мъката, тъгата и обидите от аурата си. Само така ще намерите радостта, защото в нас самите са и щастието, и нещастието, и успехът, и поражението. Доверете се на интуицията си, която сега ще ви дава правилните нишани. Все пак отложете взимането на важните житейски решения до средата на юни.

Ветото важи и за сферата на любовта - не започвайте нови романтични връзки, внимавайте за разрив с околните. Дните се благоприятни обаче за изчистване на недоразуменията при стари връзки. В здравен план – не се поддавайте на мъка и депресия, защото има опасност от срив на имунитета и влошаване на здравето и благосъстоянието, които са свързани!

Скорпион: Не се преработвайте

Хексаграма 54

За Скорпионите е активен любовен период (почти както обикновено), но в случая е препоръчително да обръщат много повече внимание на половинките си. В сферата на работата не се поддавайте на интриги и на догми, които със сигурност ще попречат на успеха ви, ако им се вържете и ги последвате. Делата ви ще вървят добре, но е препоръчително да смекчите малко тона в комуникацията си и да сте по-толерантни към другите. Общо взето не се преработвайте, тъй като ще сте уязвими в нервната система. Не се гневете, а оставете любовта и доброто да ви водят по пътя.

Най-благоприятни за успешни действия са дните от 23 май до 3 юни, както и 17 и 18 юни. Между 18 и 22 май, между 4 и 16 юни не е добре да се започват нови проекти и да се подписват договори, както и да се създават нови интимни връзки.

Стрелец: Дни за потомство

Хексаграма 12

Зареденият с много идеи и творческа енергия Стрелец в настоящия времеви период ще се чувства носещ се между небето и земята. Т.е. на физическо ниво сегашното време няма да му донесе нищо ново, а най-вече разочарования. Той може да коригира това, като осъзнае следното – всичко е едно и също, повтаря се под различни форми и аспекти. Затова Стрелците е добре да смекчат критикарския си дух и свръхочаквания и да не разпиляват енергията и нервите си на много страни. Още повече че в здравословен план има опасност от проблеми с ендокринната и храносмилателната система, както и влошаване на зрението, главоболие и черни мисли.

В бизнеса не е добре да се започват нови проекти, но ако обстоятелствата го налагат, то да използват промеждутъците от 21 до 23 май, 30 май – 1 юни и 5-7 юни. Любовният живот ще е добър през периода, но както казахме по-горе, въздържайте се от критики, и рисувайте живота си в светли краски. Благоприятен период е за зачеване на потомство.

Козирог: Планини повдига

Хексаграма 33

Голям подем на творческите сили при представителите на този земен знак. Те ще имат усещането, че могат да преместят планини и да осъществят успешно плановете си.

Здравето в най-общ енергиен план е стабилно, като препоръката тук е да се внимава за опорно- двигателната и централната нервна система. Козирозите през този период ще заразяват другите с ентусиазма и излъчването си. В тази връзка е възможно и осъществяването на някоя краткотрайна любовна афера.

Особено благоприятни ще са дните за проекти, интервюта за нова работа или бизнес от 23 до 30 май. От 4 до 9 юни обмисляйте добре стъпките си. И още веднъж – не разпилявайте своите сили. Имате възможност да помогнете на всички, но за това се изисква и да сте в кондиция, нали?

Водолей: Сбъдване

Хексаграма 46

Това е период, в който Водолеят може да осъществи голям процент от плановете и мечтите си. Той получава от Вселената жокер 2 в 1 – както космическият, така и личният му жизнен цикъл са благоприятни. Силите му се умножават, парите също, идеите му се материализират. Водолеят, така да се каже, пращи от здраве и енергия, носи се волен като пролетен ветрец над земята. Все пак да не се разпилява на много страни, тъй като в противен случай се очаква изтощение на нервната система, при други от знака – проблеми с ендокринната, а при трети – с храносмилателната система. Както и пресипване на гласа от многото приказки. За любов няма да има много време – все пак някой трябва да бачка и да просвещава народа, нали?! А най-успешни във всички сфери на дейности ще бъдат дните от 20 май до 7 юни.

Риби: Огнени успехи

Хексаграма 30

За Рибите периодът ще е много успешен и много емоционален. Понеже те са воден знак, подвластен най-вече на интуицията, емоциите и чувствата, а настоящата хексаграма е двоен огън, има препоръка: да избягват емоционалните изблици, било за хубаво или за лошо, понеже може да възникнат проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, както и с психиката. Най-трудно, но и най-важно в момента ще е Рибите да се разберат със себе си – какво искат и защо го искат. Тогава ще дойдат успехите – и в бизнеса, и в любовта, и в образованието и в новите проекти. Защото периодът е благоприятен за всички това, прибиране на дивиденти, както и за планиране на екзотични летни пътешествия.

Най-успешните им дни ще бъдат от 22 май до 1 юни. През останалото време да не захапват стръвта на сляпо.