0

О бичат се толкова много, че направо се мразят, възкликвали са още в древни времена. Любов и омраза са вървели ръка за ръка, може би и обратният вариант обаче важи, че омразата води ако не до любов, то поне до взаимно уважение. Нюанси и в любовта, и в омразата много. Но според познавачите на връзката между звездите и хората нещата са предопределени и има някои стереотипи, които могат да бъдат наистина водещи.

По мнението на астролозите да се обясни защо не можете да намерите общ език с някои хора е много просто – техният знак категорично не подхожда на вашия. За да не губите ценно време за ненужни конфликти с хората, вижте онези, които трябва да избягвате. Но трябва и да се има едно наум, че нещата могат да бъдат точно наопаки. Например най-класическата омраза в зодиака е между двете велики противостояния – на Рак и на Козирог. Но пък мнозина астролози смятат, че точно това може да бъде идеалната двойка. И да кажем същият този Рак може да има неприятности със зодии, определяни като особено подходящи за него – Скорпион и Риби. И да си пасва идеално с Телец, Козирог и Дева – все от стихията на земята, която не се обича с елемента на водата, какъвто е един Рак.

Ето една традиционна астрологическа подредба на големи противостояния в зодиака.

Овен срещу Риби

Рибите (вода) са един от най-чувствителните знаци в зодиака, затова никак не е изненадващо, че прагматичният Овен (огън), който рядко показва своите емоции, особено пред публика, не може да намери общ език с ранимите Риби, които се нуждаят от съпреживяване.

Телец срещу Близнаци

По своята природа Телец (земя) е крайно разумен и пунктуален. Рядко ще си позволи да се отклони от начертания план. Близнаците (въздух), напротив, са крайно спонтанни и могат в последния момент да променят решението си. Между тези два знака често възникват конфликти.

Близнаци срещу Дева

Девите (земя) не обичат някой да нарушава обичайния им ред в живота – още повече да се меси в плановете им и да дава съвети. Девите са грижовни, а спонтанните Близнаци (въздух) ги изнервят.

Рак срещу Козирог

Доколкото Раците (вода) са много емоционални, на първо място в партньорите си те търсят съчувствие и съпреживяване. Но от Козирог (земя) никога няма да дочакат подобно отношение. Козирозите не обичат да показват емоциите си и се стараят да скрият своята привързаност към партньора, което още повече наранява свръхчувствителния Рак.

Лъв срещу Везни

За разлика от Везни (въздух) представителите на зодия Лъв (огън) твърде много обичат вниманието и се стараят да го привлекат по всички възможни начини. Именно борбата за „място под слънцето“ може да стане основна причина за конфликти между тези два знака. Везните ценят скромността, а Лъвът я смята за порок.

Дева срещу Стрелец

Спокойните Деви (земя) едва ли могат да разберат постоянното желание на Стрелците (огън) към приключения и промени. Мечтата на всеки Стрелец е да направи околосветско пътешествие. Девата пък предпочита домашния уют и колкото е възможно да има по-малко промени в него.

Везни срещу Рак

Везните (въздух) се стремят към равновесие и спокойствие, докато Раците (вода) със завидна постоянност обичат да устройват „емоционални бури“, за да почувстват „цялата острота на живота“. Тук хармонията е невъзможна.

Скорпион срещу Лъв

Имат твърде много общи черти, затова съперничеството е неизбежно. По време на конфликти нито един от двата знака няма да направи компромис. Заради това и най-малкият спор може да доведе до сериозни последствия.

Стрелец срещу Телец

Активната жизнена позиция на Стрелец (огън) противоречи на спокойния и прагматичен Телец (земя). Освен това едва ли ще можете да водите конструктивен диалог на теми за семейния бюджет, след като Телец вече е направил сметката и Стрелец видимо е прахосник.

Козирог срещу Овен

И двата знака не допускат компромис. Следствието са постоянните скандали. Козирог (земя) не може до края да открива чувствата си на Овен (огън). А вторият от своя страна приема това като проява на слабост и демонстративно показва своето снизходително отношение към партньора. И това още повече дразни Козирога.

Водолей срещу Скорпион

Независимо от привидното спокойствие, Водолей (въздух) може да прояви твърде бурни емоции. И в порив на чувства може да наговори на партньора куп неща, а след това да търси начин да се извини, което ще побърка Скорпион (вода). А той не може да прощава.

Риби срещу Водолей

Както Риби (вода), така и Водолей (въздух) са свръхчувствителни знаци. За да построят хармонични отношения, са им необходими партньори, които да бъдат прагматични и не толкова емоционални. Иначе съществува риск направо да се удавят в сълзи.