0

М есеците на пот, флирт и смях започнаха да се нижат. Какво ни очаква от астрологична гледна точка в любовта се питат астролози. И отговарят, че на небето през това лято има много енергия от Близнаци (особено след преминаването в този знак на Юпитер и Меркурий), което означава, че се откриват възможности за светско общуване, за купони и веселие. Лятото на любовта. Флиртът е на почит и въпросът на умения и късмет е дали все пак ще доведе до продължение на емоциите и задълбочаването им. Според небесните енергии това лято ще имаме засилено вътрешно желание да се срещаме с повече потенциални партньори. Но трябва и да се внимава, за да не се стига до ситуации седнал на два стола и оказал се между тях на земята.

Според Кайл Томас, астролога на сп. „Пийпъл“, Плутон, планетата на властта, която е във Водолей през цялото лято и ще ни подлага на „мощни кармични или преобразуващи отношения с приятели и с познати“ или „ще бъдем привлечени към хора, които са много могъщи, влиятелни или психологически силни“.

Марс, планетата на страстта и действието, блести по много начини през този сезон. В Телец е до 20 юли, насърчавайки ни „да възприемем бавен, методичен подход към живота и взаимоотношенията“. От 20 юли до 3 септември Марс се премества в Близнаци, карайки социалния ни живот да „пламне отново“ и давайки нов смисъл и движение на летните страсти.

На 19 август се възкачва пълната Луна във Водолей. А това според Кайл Томас "може да предостави чудесна възможност за общуване с приятели и посещение на събития." Той обаче предупреждава, че пълнолунието е „особено хаотично“ и „може да предизвика хаос в нашия романтичен и социален живот в близко бъдеще“.

Но както повечето неща от астрологична гледна точка, така и сега зависят преди всичко от наталната карта на всеки от нас и връзките, които са се образували между небесните тела и явления при раждането му. Това силно си проличава от 5 до 28 август, когато Меркурий отново става ретрограден и се опитва да внесе хаос във връзките. Ето и някои насоки по зодиакални знаци за любовта през лятото.

Овен

До 11 юли определено Овните имаха затруднения свише, но вече нещата постепенно се превръщат във все по-прекрасни и космическата енергия става все по-благоприятна през лятото за този знак на огъня. Овенът не трябва да забравя, че любовта може да се намери по време на път и ваканция извън дома. Независимо дали сте във връзка или не, астролозите прогнозират, че ще „почувствате огън, който гори в сърцето ви“. Възползвайте се максимално от тази енергия. Макар и знак на огъня, Овенът може да очаква август да бъде „малко бурен“ с ретроградния Меркурий (от 5 до 28 август), предупреждават вещите в занаята. Стари любовници или по-задълбочени предишни връзки може да се нуждаят от вашето внимание – или може да искате да се свържете отново с някой от тях. Но помислете заслужава ли си и защо.

Телец

Това лято може да е изпълнено с повече секс и страсти за Телеца, отколкото предишните. Още от началото на сезона небесните сили ви даряват с благодат в интимно естество, въпросът е да се възползвате от шансовете. До 20 юли сте в най-голямата си емоционална стихия, независимо дали сте обвързани или не. Направо сте неотразими и никой не може да ви устои. Август носи направо ослепителни възможности за любов, плодородие и срещи, смятат астролози. Но ретроградният Меркурий може да ви накара да мислите за бившите си, дори може да ви подтикне да се свържете с някой от тях, а това крие неизвестни и вероятност от неприятни моменти. От друга страна, при вас ретроградният Меркурий този път дава шанс да обърнете по-голямо внимание на семейството си, на роднините и близките.

Близнаци

Астрологично и като цяло за зодия Близнаци се очертава прекрасно и много силно лято, каквото отдавна не са имали родените под този знак. До 20 юли може да се почувствате по-силно жадуващи за самота. Но след това та чак до началото на септември „ще бъдете магнетични, сияещи и запалени със силно либидо“, прогнозират запознатите. През август може да забележите „много възможности за пътуване“. Но внимавайте, защото Меркурий ще бъде ретрограден и на вас особено силно ви влияе. Затова двойно и тройно проверявайте всичките си планове, особено преди пътуване и ваканция. Ако решите да посетите място, свързано с вашето минало, може да изпитате особено силна носталгия. Възползвайте се от това време и се насладете на срещата със стари приятели или семейството, гласи съветът.

Рак

За Рака това лято е на принципа всичко е любов и спомени. Носталгията ви обзема по-силно отпреди. До 20 юли сте в разгара на светското си общуване, след това се затваряте в черупката си. Космическите енергии ви настройват за размисъл и склонност да бъдете сами, избягвайки светския шум и суета. За необвързаните Раци настъпва идеално време да превърнат някой добър познат в любовник, а след това могат да решат и да отидат до по-силно обвързване. Астролозите смятат, че това лято е много важно за партньорството, защото небесата дават сили за ускоряване и задълбочаване на връзката или за нова при необвързаните. Внимавайте, защото след 21 юли дори и най-лекото триене може да доведе до процеси на раздяла.

Лъв

Лъвът е в стихията си в търсене на любов или в закрепване на съществуваща връзка, и то през цялото лято. Късметът е на ваша страна, поне астрологично, а това означава, че може да се впуснете дори само във флирт за едно лято, който ще бъде успешен. Вашият сектор на радостта и дружбата е ярко осветен от звездите през цялото лято. Въпросът е да изберете кога и как ще направите първата крачка, ако тепърва започвате флирт. Началото на август ви поставя в центъра на вниманието, но внимавайте за периода три дни плюс и минус около пълнолунието на 19 август. Опасно време, което може да ви подтикне да кривнете и да изневерите на партньора и дори той да не разбере за това, може да го почувства и силно дистанцира. В случая ретроградният Меркурий, който е във вашия знак почти целия август, ви помага. Не забравяйте, че получаването на удоволствие не трябва да е за сметка на другите.

Дева

До 20 юли Девата е в особено силен период от астрологична гледна точка. Добро време да намерите новия си, ако сте необвързани или да заздравите връзката си. Да откриете неща, които досега не сте забелязвали у партньора. Пълнолунието в Козирог на 21 юли засилва вашите енергии и ви настройва особено романтично, а това може да продължи чак до началото на ретроградния Меркурий, който е от 5 до 28 август. Пикът на социалните ви дейности е в края на юли, но през август, независимо от ретроградните дърпания на Меркурий, ще имате засилена привлекателност за другите. Все пак внимавайте, защото тази ретроградност може да внесе сериозен хаос в интимните ви отношения.

Везни

Като цяло лятото е добър период за Везните. Звездите ви подтикват да излезете извън рамките на обичайната рутина. Това дава възможност на необвързаните за флирт с различен от привичния тип партньор, което може и да ви стресне. Около пълнолунието на 21 юли се засилва желанието ви да обръщате повече внимание на семейството и приятелите си. От средата на юли небесата ви предоставят шанс да блеснете в общуването и ставате много популярни не само сред познатите си. Но след 5 август, при ретроградния Меркурий, се появяват възможности за неразбирателство в комуникацията, особено с партньора. Очаквайте външно вмешателство. Но пък дава отлични позивни да възстановите стари приятелства и дори интимни връзки. Все пак помислете кое да изберете – сегашната любов или предишната.

Скорпион

За Скорпиона това лято е много силно в сексуално отношение. Тези процеси започнаха още през пролетта и няма да се спрат през топлите дни до края на годината. Направо това лято, чак до края на септември, може да се каже, че е романтичен фойерверк за Скорпиона. Енергията е силна и той се носи на крилете на любовта. Но от толкова много страсти все пак представителите на тази зодия ще бъдат затруднени да подредят интимния си живот това лято. За нови флиртове и свалки е особено добър период до 20 юли, но и сред обръщането на енергиите от пълнолунието на 21 юли романтично нещата са подходящи. Ако сте на ваканция, особено в планината или в гората, любовните ви енергии се засилват, казват експерти.

Стрелец

Силната любовна енергия на това лято, особено във втората половина на юли, хваща и Стрелеца и помага на необвързаните да си намерят партньор. Добро време също и за заздравяване на връзката. Стрелецът обича свободата, дори при много сериозно обвързване, но сега любовта го изважда от това му скривалище и го прави особено общителен. През август е подходящо необвързаните да си намерят партньор „за цял живот“. Но това е време, особено през ретроградната фаза на Меркурий от 5 до 28 август, когато са възможни обърквания и пропускане на не един шанс. Затова се оглеждайте, ако търсите. И все пак внимавайте какво и как правите. Принципът за седем пъти мислене и веднъж рязане важи в интимните отношения и това лято.

Козирог

Миналото лято за Козирога бяха едни от най-силните любовни дни и нощи, но и през това нещата са благоприятни за романтични фойерверки. Вселената ви помага да си намерите партньори и ви насърчава да засилите връзката си, ако сте в такава. Но не забравяте, че Бог дава, ама в кошара не вкарва. И тук така. До 20 юли възможностите са особено силни и едни от най-добрите в интимен план тази година въобще. Време за засилване на близостта, интимното общуване и за установяване на дългосрочна здрава връзка. Пълнолунието на 21 юли в Козирог ви дава шанс за съдбоносни решения за семейството и любовта. Ретроградният Меркурий от 5 до 28 август обърква нещата, но поне в личен план няма да ви пречи сериозно. Вслушайте се в сърцето си и вижте дали сте ценени от този, който е от значение за вас, размислете и чак тогава решете, при възможност съвсем разсъдливо, дали и как да продължите връзката си.

Водолей

За Водолеите това е лятото на любовта. Небесният парад на звездите още от пролетта ви окрилява, дава възможност за заздравяване на отношенията или за намиране от необвързаните на партньор. От 20 юли до началото на септември Водолеят е обкръжен от енергия, която го стимулира за секс, романтика, постигане на блаженство, но преди всичко за любов. Започна още на 11 юли, когато постепенно планетите ви носят повече усещане за хармония, удовлетворение и значими отношения. На 21 юли пълнолунието ви стимулира да си спомните минали връзки, но е малко вероятно все пак да имате трайни отношения и сега с предишните си любовници. По-скоро принципът е да се вгледате в миналото, за да си извлечете уроци и да не повтаряте отново грешките си.

Риби

Лятото е период на веселие за Рибите, макар сега акцентът при тази зодия да пада върху домашните дела. Подходящо време да се отдадете на семейството или на стари приятели. Това е особено силно до 20 юли преди пълнолунието. Търсенето на партньор от необвързаните е подпомагано от звездите цяло лято. Но внимавайте да не изпуснете златни шансове. Активният социален живот ще ви помага да намерите подходящия партньор. Но не бъдете нетърпеливи и не се разочаровайте от малки разминавания, съветват астролозите. Седмица преди пълнолунието на 21 юли се засилват връзките – били те просто приятелски или интимни. Добро време и за намиране на нови романтични партньори. Август ви дава възможност да намерите стабилни дълготрайни партньори или да заздравите сегашната си връзка. И тук ретроградният Меркурий от 5 до 28 август обаче може да създаде известно объркване в личните отношения, но пък дава поводи за размисли. Изискването е да не се действа емоционално и необмислено.