0

Д ревна или нова душа имаме – на този въпрос нумерологията може да помогне в отговора, твърдят посветени екстрасенси.

Схващането, че всеки човек има душа, която е на определена възраст и тя се преражда, битува от много векове. Според нумерологията обаче числата от рождената ни дата могат да отговорят дали душата ни е древна или млада.

Датата на раждане ни открива много духовни тайни. По нея можем да познаем каква съдба ни е предначертана, дали сме съвместими с партньора и доколко и т.н.

Сметки

Да изчислим числото на нашата душа. За пример да вземем дата на раждане 09. 06. 1990 г. Трябва да съберем всички цифри: 0 + 9 + 0 + 6 + 1 + 9 + 9 + 0 = 34. От този сбор трябва да получим число от 1 до 9, затова събираме отново: 3 + 4 = 7. И така получаваме седмицата като число на нашата душа. Всяко от числата има своя трактовка и тълкуване колко стара може да е душата ни. Вярва се, че едно прераждане е на всеки сто години приблизително, но за това време може да има и няколко прераждания. Някои души са напълно нови, а други, след като изчерпат преражданията си, се връщат в т.нар. кладенец на душите, където се обновяват и излизат като абсолютно нови. Ето най-популярната теория за възрастта на душите в западната нумерология.

1

Вашата душа под знака на единицата има минимална възраст и по-точно тя се е появила с вашето рождение. Вашият духовен опит е малък, от което страда шестото чувство – дори да имате добра интуицията, вие рядко й се доверявате. Затова пък вие не страдате от кармични дългове, натрупани от предишни проявления на душата ви. Сега правите грешки, които могат да имат проявления в следващи прераждания на душата ви. За единиците важи в пълна степен поговорката, че каквото си надробят, това и ще сърбат.

2

Душата ви е предопределена да носи знака на двойката и вече има едно раждане и сега й е за втори път. Тя може да е малко повече от сто години, но по определение е много нова. Затова двойката най-вероятно има малко натрупани кармични проблеми. Хората с млади души често са егоистични, вятърничави личности, но не винаги. Знаят интереса си, но и лесно могат да бъдат подведени.

3

Социализацията на душа под знака на тройката е почти завършена. Тя също спада към младите души, но вече идва с опит в преражданията. Нейната възраст се изчислява в диапазона от 150 до 200 години. Обикновено хора с тройка на душата са много успешни във всяко едно занимание, с което се захванат, особено в бизнесделата, дори и да не искат да се занимават с тях. От тях стават прекрасни учени и творци, те са новатори в своята област.

4

Хората с число четворка имат възраст на душата от 200 до около 300 години. Това е началото на зрелостта на душата. По правило четворките имат много мощна интуиция, но всяко правило има изключения. При тях умът е ясен и силен, с точни приоритети. Знаят към какво се стремят, но има и моменти на лутане. За успех обикновено тези души се нуждаят от подкрепата на талисмани. Натрупали са достатъчно грешки в кармата и има какво да бъде изчиствано от тях. Сега могат да отговарят за предишни прегрешения.

5

Обикновено възрастта на душа с числото на петицата е около половин хиляди години. Тези души има ясна карма, която ги спасява от минали прегрешения – да помагат на околните, дори когато отсреща получават остра съпротива срещу това. Петиците не трябва да се фокусират върху себе си, за да не страдат в настоящето и в бъдещи прераждания. За тях щастието е трудно постижимо и пътят към него минава само чрез помощ на другите.

6

Тези души под знака на шестицата са познали всичко, от което са имали нужда през своите 600-700 години. Шестиците имат своите морални правила и устои. Имали са време и за съгрешаване, и за изкупление. От тях стават прекрасни наставници и учители на другите души. Както се казва, такива хора се раждат мъдри. От тези души стават прекрасни родители. Но те също са предопределени и за страдание.

7

Хората под знака на седмицата често живеят в спокойствие. Душите на седмиците са събрали достатъчно опит. Направили са доста прегрешения, но и са имали възможност да ги изкупят. А за някои от тях нямат и кармичен спомен. Знаят какво им се иска, кога и защо. Възрастта им е около 1000 години, което е значително много. Седмиците еднакво добре се чувстват във всякаква среда, но по природа не са самотници, а предпочитат около тях винаги да има хора. Родени са да бъдат лидери, но друг е въпросът доколко това може да бъде реализирано наяве.

8

Трудно може да се определи възрастта на осмиците, но те много често са древни души и е възможно да се прераждат и за двадесети път. В същото време осмиците може да се раждат едва за втори път и да са млади по природа, на не повече от сто години. Но в предишното си прераждане (независимо дали са стара душа или нова) те са натрупали достатъчно опит. Аурата на душите осмици е скрита от тайни. За да се придвижат напред, те трябва да опознаят своята същност и да се помирят с вътрешните си терзания.

9

Тези души с числото на деветката имат определена кармична задача и тя е, че трябва да вървят по съзидателен, а не деструктивен път. За да постигнат щастие, деветките трябва да помагат на другите. Те имат души, които са на повече от хиляда години. Смята се, че са мъдри по природа и имат мощна интуиция. Но в зависимост от страданията при предишни прераждания, могат да са забравили за това и сега трябва да разкрият тази си същност. Възможно е да са забравили за нея и сега да трябва да наваксват. Това са души на края на преражданията си.