0

Т елците са въплъщение на силата, мощта, устойчивостта и неизчерпаемия резерв от енергия.

Родените под този знак имат дарбата да оценяват изкусното и красивото, но и да се наслаждават на простичките радости. Те умеят да създават уют и внушават спокойствие, никога (почти) няма да ги видите на ръба на нервна криза. Освен когато са стигнали предела на търпението си – тогава бъдете добри тореадори.

Реализъм

Телците приземяват околните с чувство за хумор и реализъм, те са комфортен пристан от действителността, в който могат да пуснат котва всички онези с драматична склонност лесно да се заразяват от преувеличени блянове и нереалистични обещания. Представителите на тази зодия са изключително талантливи, с удивителен усет за форма, цвят и внушение на емоция или състояние чрез сетивни впечатления, пише Edna.bg. Те се славят със своето постоянство, упорство и издръжливост. Не биха отстъпили и на йота от мнението си, убеждението си и начина си на живот. Телците са верни до гроб, лоялни до мозъка на костите си.

Промяна

Второто име на живота обаче е промяна. Трудно ѝ се поддават и се съпротивляват до последно. Ако искате да убедите в нещо Телец, в никакъв случай не използвайте груба сила – зариват дълбоко копита и не помръдват. Има една приказка: Телец не се бута, а само се води отпред. И то с достатъчно привлекателен морков. Макар природата му да не е агресивна, когато е притиснат, той се съпротивлява и накрая избухва като вулкан, който помита всичко по пътя си. Тогава губи представа за силата си и дава воля на гнева си, изпотрошавайки всичко. А накрая се чувства също толкова уязвен и съкрушен, колкото пораженията наоколо.

Телецът е земен и фиксиран знак, затова държи на навиците си и изпитаните практики. Той обича да се наслаждава и познава най-добрите ресторанти в града както никой друг. Но пък не изпитва особено въодушевление да пробва нови, непроверени места, след като веднъж е намерил райското си кътче. Ако сте същият ценител на добрата храна, напитки и обстановка, ще се наслаждавате на безметежност в компанията на своя любим Телец.

Любов

Взаимоотношенията и любовта са важни за Телците. Всичко, което омайва сетивата, в това число и властта на емоциите, е източник на удоволствие за тях. Стремят се към хармония, романтика и тотално отдаване във връзките. Като любовници те са страстни, обичат секса, но се славят с високата си потентност и слабото си въображение. Не обичат нестандартното и се придържат към добрата, стара, изпитана традиция. Този знак не е подходящ за отворени бракове и експерименти. Телците имат силно развито собственическо чувство, не обичат емоционалните игри и обърквания, а ревността е едно от най-неприятните им качества. Не че са много по-ревниви от кой да е друг знак – просто Телците не се справят с нея деликатно и интригантски, а я проявяват простодушно, открито, директно, давайки ясно да се разбере, че за тях връзката е обвързване и носи със себе си ангажимент и отговорност. Телецът има умението и нагласата да стабилизира и окрупнява нещата, може да оцени реално колко струва нещо и какви усилия са необходими за постигането му.

История

Привличат ги историята и наследството и всичко, което е устояло на проверката на времето. В търговията биха се занимавали с недвижимо имущество, произведения на изкуството и антикварни стоки, неща, които имат неоспорима стойност, доказана отдавна. Бидейки първият земен знак в зодиака, Телецът се зарежда с енергия и се чувства духовно обогатен, когато осъществява контакт с природата. Досегът със земята го прави щастлив – всеки уважаващ себе си Телец трябва да си има малка градинка, където да заравя пръсти в пръстта и да усеща пулса на живота. Телец управлява гърлото и немалко представители на този знак имат хубав глас, а някои от тях са световноизвестни музиканти и изпълнители. Телците обикновено имат приятна визия, земна красота, плътно тяло, пращящо от жизненост. Родените под този знак имат отношение към храната – много добри кулинари и гастрономи. Да живееш във всеки един момент, присъствайки сто процента там, където си, и да се наслаждаваш на живота – това е, на което ни учи архетипът на зодия Телец.

5 лоши черти

*Упорити до инат

Ако познавате стереотипите на зодиакалните знаци, вероятно знаете, че Телците могат да бъдат доста упорити, направо до инат. Те обичат да правят нещата по свой начин и обикновено не искат да приемат съвети или помощ, след като са решили да постигнат нещо. За тези непоклатими бикове може да е полезно да упражняват да бъдат по-гъвкави.

*Често прекаляват

Като единствения земен знак, управляван от Венера, Телците обичат всичко, което е екстравагантно и стимулира сетивата им. За съжаление тази склонност към търсене на удоволствия може да доведе до прекаляване с храната. Независимо дали става дума за отдаване на сладко, пазаруване или твърде много мартини Телците понякога трудно отказват на любимите си пороци, които им доставят удоволствие.

*Злопаметни са

Символът на бика представлява Телците. Макар че обикновено са по-скоро с дебела кожа, губят хладнокръвието си, ако някой натисне болно място. А щом видят червено, може да им е трудно да отстъпят и ще помнят обидата дълго.

*Трудна промяна

Промяната може да бъде трудна за Телеца, особено предвид характера му на фиксиран зодиакален знак. Трансформацията обаче е необходима част от живота, затова е важно да не спират собственото си развитие, като отказват да излязат от зоната си на комфорт. Ако сте Телец, предизвиквайте себе си редовно да опитвате нови неща и да се освобождавате от обичайната си рутина.

*Трудно доверие

Телците обичат да се грижат за себе си, което означава, че са предпазливи да не бъдат наранени и избягват да бъдат уязвими с хората твърде бързо. Ето защо понякога може да отнеме много време на Телеца да изгради чувството на доверие във взаимоотношенията си. Те притежават много търпение, затова изискват от приятелите и партньорите си също да бъдат търпеливи с тях.

Автор: Лиза Димитрова