0

Т елците са с благ характер, но упорити инати и това се дължи на покровителстващата ги планета Венера, отсичат астролозите.

Венера направлява Телеца, но му влияе по съвършено друг начин за разлика от Везните, където също тази планета има съществен принос. При Телеца Венера е по-малко сложна и противоречива, леко се освобождава от всичко неземно, близо е да Земята. Затова типичният Телец е топъл, другарски настроен, нежен и страстен човек, макар и да не го показва винаги. За постигане на целта си този зодиакален знак често използва сила. За Телците традиционно казват, че са солта на земята, те знаят какво искат и упорито работят за него.

Телците обикновено са добри, кротки, с меки черти на характера. Но не мислете, че това е недостатък на темперамента. Трудно е да се разсърди Телецът. Но ако веднъж се раздразни, става истински разярен бик, готов да разруши всичко, което му попадне пред очите. Подхожда на тази зодия да бъде водач във всичко и да постига най-големите висоти.

Любов

Телецът не може да устои на изкуството, музиката, но преди всичко го примамва красотата на човешкото тяло, смятат вещите в занаята на звездите. Хората от тази зодия обикновено са страстни любовници. Астролозите дори са съгласни да твърдят, че тази зодия по страст може да надмине Скорпиона като ненаситен партньор по време на любов.

Телец е вторият знак от съвременния зодиак и съответно е първият земен знак. Астрологичният символ е бик. Направляваща планета е Венера. Смята се, че щастливото число за зодията е 6 и всички, делящи се на шестица. Астрологични цветове са лимонов, бял, зелен и люляков. А характеризиращи силни камъни са брилянт и опал, но понякога и лунен камък.

Телецът е управляван от Четвърти дом на хороскопа, наричан често Дом на парите. Хората под знака на Телеца са материалистично настроени, често се занимават с дела, носещи пари, но за тях парите все пак не са всичко и не винаги са символ на власт. Телците много добре живеят с настоящето, макар и да изпадат в сантименталности. По този начин астролозите смятат, че могат да се обяснят някои неща от биографията на Лили Иванова, която е типичен Телец. В последните години примата винаги акцентира върху нови песни, макар публиката с още по-голяма упоритост да си иска вечните хитове.

Телците по природа се смятат за роби на комфорта. Къщите им са оборудвани със съвременна техника, която облекчава живота им и този на любимите им.

Мързел

Телците знаят цената на всичко в пряк и преносен смисъл. При покупка преценяват и момента на насладата от всеки предмет на разкоша. Венера, планетата на Телеца, за която горе споменахме, ги дарява с успехи в която и да е област от живота. Венера носи щастие и късмет. Прави Телеца привлекателен и за приятелите, и за любовниците му. Придава му очарование, което притегля едва ли не целия свят към него. Под влияние на Венера у него се проявява тенденция към самодоволство, с други думи – към известен мързел. Хората под този знак често казват нещо от типа, че могат да постигнат всичко, само да поискат, но пък защо им е да се стараят. И това съвсем не е хвалба. Телецът действително може да направи едва ли не всичко, което поиска, но това се проявява често само в задоволството му от възможностите му, а не в радостта от извършването на някакви дела. И това качество се проявява без демонстрация на чувствата.

Телецът обладава големи жизнени сили, но рядко ги разпилява за практични неща. Той иска да има парично покритие за изразходваните сили. Въобще всяко негово усилие е насочено към достигане на положителни цели и то трябва да се увенчае с някаква награда, иначе Телецът може да се огорчи и загуби интерес към работата. Но в същото време нищо не може да възпрепятства Телеца да завърши започнатото. В действителност упоритостта често може да бъде сериозен недостатък, заплашващ кариерата на Телеца.

Тази зодия трудно разбира другите. Но като цяло е много положително настроен към другите знаци. Той е дружелюбен, макар понякога и малко скучен със своята сдържаност и мълчаливост.

Жена

Представителките на зодия Телец са нежни и грижовни. Освен това те могат да бъдат разумни и търпеливи – качества, които са им много полезни.

Не си представяйте обаче една прекалено спокойна личност – жената Телец има няколко основни становища, които не би могла да промени. В някои моменти пък има вероятност да се възпламени и то доста бурно.

Дамите от този зодиакален знак се стремят към баланс в живота. Обичат природата и искат да живеят в комфорт и цветно обкръжение.

И макар да са умни, Телците нямат особено желание да се доказват пред своите приятели. Те по-скоро биха оставили околните да изпъкват и биха се проявили само в точните моменти. Затова пък винаги интуитивно усещат кога да се появят, за да оберат овациите.

Жената Телец обича сигурността и е предана майка. Поради тази причина тя предпочита да остане в познатия коловоз, отколкото да предизвика неизвестната промяна. Хубавото е, че представителките на тази зодия се учат бързо и съществува малка вероятност да повтарят една и съща грешка два пъти.

Любовните отношения с жена Телец са доста страстни. Не забравяйте за огнения темперамент на жените с тази зодия – те крият огромна страст под спокойната си и стабилна маска. Те просто не я показват пред целия свят. Представителките на зодия Телец са съблазнителки и умеят да глезят своя партньор както в спалнята, така и извън нея. Те имат нужда да бъдат ухажвани и няма да се обвържат с някого, преди да го опознаят и да бъдат сигурни, че това е правилният избор за тях. Ако искате да спечелите сърцето на жена Телец, трябва да бъдете търпеливи и да се борите за нея.

Дамите от тази зодия по определение стават доста ревниви, но само когато наистина са провокирани. Макар Телците да изглеждат малко егоцентрични, когато жената от този знак е във връзка, тя често поставя нуждите на любимия си пред своите собствени.

Представителките на този зодиакален знак няма да ви предложат голямо вълнение, както някои други дами, но отношенията с тях ще бъдат постоянни и успокояващи, отсичат астролози. Много трудно може наистина да разгневите жената Телец, защото тя пренебрегва доста неща, на които другите биха могли да реагират негативно.

Внимавайте обаче, Телците имат своята граница и техният нежен и внимателен маниер може да се превърне в огромна ярост, когато им дадете повод за това. Когато става въпрос за привличане пък, тайното оръжие на жената Телец е спокойствието.

Жената с този зодиакален знак не обича да влиза в спорове, но го прави, когато е провокирана. Обикновено смята, че най-доброто отмъщение е мълчанието. Освен това Телците са чудесни слушатели и предлагат добри съвети и подкрепа. Що се отнася до любимия човек – тя по-трудно допуска някого до сърцето си, но направи ли го – нейната любов е безрезервна.

Представителките на тази зодия са изключително завладяващи в спалнята, което кара мъжете да се впечатляват от тяхната вродена виртуозност. Жената Телец обича разговорите със сексуални намеци, но не оставайте с грешно впечатление – тя обръща по-голямо внимание на това, което правите, а не на това, което казвате.

Жените от тази зодия се наслаждават на топлината на физическия контакт. С тях не може да ви е скучно, тъй като са много издръжливи. Телците знаят точно какво харесват и ще го покажат и на мъжа до себе си. Като цяло сексът с жена с този зодиакален знак обикновено е дълбоко и чувствено изживяване. Тя рядко ще ви накара да опитате нещо ново, но ако вие й го предложите, едва ли ще ви откаже.

Мъж

Ако се срещате с представител на зодията, не очаквайте дълги дискусии за това какво изпитва към вас, но със сигурност може да очаквате бързо да ви поднесе цветя, да ви направи подарък и да изрази любовта си с жест. В обратната ситуация не очаквайте да прикрие гнева или недоволството си. Може да бъде много упорит в отказа си да разговаря с вас за проблемите и вместо това ще предпочете да се развика или да действа раздразнено или още по-типично - безразлично.

Той е постоянен и лоялен в чувствата си. Може и да му отнеме време да си избере партньор, но когато го направи, може да очаквате от него 100% раздаване. Знае как да възпламени любимата си и би направил и невъзможното, за да го постигне. Предаността и възможностите му го правят много добър баща.

Ако невинаги изглежда страстен или експресивен, не се съмнявайте, че този мъж изживява всичко много по-дълбоко, отколкото си мислите. Често много сериозни мисли се въртят в главата му, които той не споделя с хората. Възможно е да не се разкрие напълно във връзката. Може и да ви отнеме време да спечелите доверието му и да го накарате да поиска да разкрие мислите си пред вас.

Ако този мъж обещае, ще направи и невъзможното да го изпълни. На него може да се разчита, имайте му доверие. Телецът иска да контролира нещата. Иска да знае, че се грижи за вас, което означава, че той е водачът. Като баща иска да се чувства като глава на семейството, да се допитвате до него за всички семейни решения.

Чувствен е и обича физическото удоволствие. Не е склонен обаче винаги директно да си поиска нещата, които обича. Предложете му масаж, най-вероятно ще му хареса, съветват астролозите.

Желанието му да е пръв, той да кара колата, така да се каже, може да го провокира да поеме доста строг контрол върху финансите. Много е упорит и може да прояви доста лош нрав. Рядко се ядосва, но когато го направи, най-добре бързо да го успокоите.

В началото може да изглежда срамежлив. Не е необичайно за него да стане ревнив, но няма да стигне до степен на злонамереност. Във връзката си търси стабилност и сигурност, така че просто иска да се увери, че той е човекът, когото обожавате. Най-важното нещо, което трябва да запомните, ако имате връзка с Телец, е, че той иска да означава нещо (или всичко) много специално за вас. Ако се грижите за топлия му характер и му покажете колко важен е за вас, ще имате страхотна връзка.

Древните го мислели за Зевс

Телецът често се асоциира с древногръцкия мит за Зевс, който приел облика на бик, за да похити изкусителната Европа. Освен с този мит Телецът се свързва и с гръко-римската богиня Афродита (Венера) и понякога с Хера (Юнона), а също и с източните богини Ищар, Изида и боговете Пан, Дионисий (Бакхус) и индианския бог - перната змия, Кетцалкоатъл. Някои съвременни астрономи датират, че ерата на Телеца е била приблизително през периода от 4360 г. пр.н.е. до 2200 г. пр.н.е.