0

В традиционната западна астрология има 12 зодии и всяка от тях управлява по един различен дом.

Получава се нещо като Властелинът на пръстените, в случая - Властелините на домовете. Само където няма „единствен пръстен ги владее“ - сега „единствен дом“. Но пък има кристали, които помагат да се излекуват някои от слабостите, определяни от съответния дом.

Най-общо казано астрологичните домове са 12 равни части от колелото на зодиака, обозначаващи и обхващащи цялото съществуване. Всеки човек има при себе си всеки един от тези домове, но отликата е кои звезди, съзвездия и най-вече планети къде попадат. Приема се, че всеки дом обхваща определена област от живота и върху нея най-силно влияние има съответният знак, който я управлява. Ето и бегла характеристика за някои черти на тези великолепни 12 и техните камъни.

Дом 1

Управител: Овен

Този дом е разположен в долната лява част на астрологическото колело. Една от задачите му е да се грижи за ценностите, изявени от добрите първи – първи впечатления, опит в работата, отношения и начинания като цяло. Влиянието на бога на войната Марс с неговата планета доблестно подчертава колко е важно първите стъпки да бъдат направени с решителност. Лечебен кристал за дома на Овена е карнеол (известен и като сердолик). Този кристал е добър за балансиране на вътрешните пориви и творческата енергия. Смята се, че вместо да скачате напред с главата (па каквото ще да стане), карнеолът помага да се направи и крачка назад, когато е нужно, без това да потиска вътрешния стремеж от движение напред.

Дом 2

Управител: Телец

Сред задачите на втория дом, управляван от Телеца, са еротиката и радостта от живота. Но той ръководи и всичко, което може да предизвика раздразнение или усещания. Често това са светски или физически преживявания. Този дом не е само това, което прави живота красив и щастлив. Това важи и за богатството и финансите, а точно тези неща правят живота ни в този модерен свят поносим, но труден. Лечебен кристал за дома на Телеца е розов кварц. Това е камък за любов и романтика. Астроекспертите отсичат, че розовият кварц със сигурност ще помогне за различаване на истинската любов от похотта. Може също така да помогне да се решим каква ценност придаваме на нашия финансов живот.

Дом 3

Управител: Близнаци

Подложен на въздействието от знака на общуването, домът на Близнаци управлява и всички човешки взаимодействия. Това как изразяваме своите емоции и проявяваме себе си се намира в третия дом. Той влияе на нашите отношения в ранното детство и връзките със семейството и обществото. Нашето семейство, учители и пътешествия – всичко това е част от този дом и той определя до каква степен то ще има влияние в живота ни, поясняват астролозите. Лечебният кристал на дома на Близнаците е тюркоаз, един от най-красивите и мощни камъни в астрологията. Тюркоазът като лечебен кристал помага за правилното общуване. Това може да помогне да изоставим грешните думи в полза на правилните. По този начин вероятността от недоразумения с този кристал е по-малка, отколкото без него.

Дом 4

Управител: Рак

Разположен в южната част на астрологическото колело, домът на Рака управлява нещата, които действат като основна наша идентичност. А това преди всичко е нашият семеен живот от детството насетне. Заедно с това в четвъртия дом попадат грижата, състраданието и сигурността, които сме изпитали в семейството си. В крайна сметка поради пътищата, по които сме формирани, ние ще определим начините си да се изразяваме пред света. Лечебен кристален в дома на Рака е лунният камък. Взаимодействайки с нашата вътрешна енергия, лунният камък може да помогне за канализирането на истинската сила на Рака. Този кристал притежава много мистика и чувственост, дава тласък на загрижеността.

Дом 5

Управител: Лъв

Както и се очаква от сектор, управляван от толкова яркия Лъв, петият дом определя как се представяме пред света всеки ден. Драматичен, привличащ вниманието, но същевременно креативен и творчески настроен. Този дом засяга и това как се проявяваме в любовния си живот. Доколко сме забавни и флиртуващи или искаме да отделим време и да преследваме романтиката по традиционния начин – всичко това зависи от този астрологичен дом и планетите, попадащи в него. Лечебен кристал за дома на Лъва се смята цитрин. Астролозите вярват, че той е захранван от слънцето и може да помогне за освобождаването на чистата енергия на Лъва. С него личността става по-сияйна и жизнена, докато очароваме всички пречки и победи по пътя си, възкликват експерти.

Дом 6

Управител: Дева

Домът на Девата обхваща и проблемите със здравето. В шестия дом се проявява здравето във всичките му форми. И астролозите казват, че е по-добре да се надяваме как този дом ще работи в наша полза. Той проявява и това как можем да бъдем полезни един на друг. В този дом саможертвеността и добротата са тези неща, които могат да повишат нашето самочувствие. Лечебният кристал с най-силно въздействие в дома на Девата е амазонит. Амазонитът помага за баланс и себеизразяване. Тъй като тези качества са от съществено значение, както за здравето, така и за връзката със социалните услуги, този лечебен кристал може наистина да разкрие най-доброто от Девата в нас.

Дом 7

Управител: Везни

Седмият дом има за цел и да поддържа баланса във взаимоотношенията. Поддържането на хармония е от решаващо значение независимо как върви връзката. Воденето на честни преговори и сключването на справедливи договори също са повлияни от дома на Везните. Тук основното правило е как никой не трябва да се облагодетелства от другиго и как интересите на всекиго трябва да се вземат предвид при извършване на каквато и да работа, на всякакъв бизнес. Лечебен кристален за дома на Везните е розовият турмалин. Тъй като повечето от нас имат някаква вътрешна несигурност и безпокойство, розовият турмалин може да помогне за справяне с тази негативност. Със способността си да внася яснота и защита този кристал може да помогне за подобряване на взаимоотношенията и разбирателството, определят вещите в астрологията на домовете и камъните.

Дом 8

Управител: Скорпион

Тайнствеността, мистериозността и отвореността към табутата са черти, които се изразяват от дома на Скорпиона. В крайна сметка промяната и трансформацията са това, което поддържа тази Земя, така че можем да живеем за нея, възкликват с мистичен устрем астролози. Друга област, за която се грижи осмият дом, включва собствеността, особено наследената. Интригата зад всичко това определено държи този астрологичен дом на нокти. Лечебен кристал в дома на Скорпиона е рубинът. Скорпионът се храни с емоции. И често тези области на живота са мотивирани от емоционално привличане. По този начин рубинът може да бъде полезен, тъй като осигурява подходяща мотивация и вътрешно разширение на възможностите.

Дом 9

Управител: Стрелец

Огненият и склонен към хаос Стрелец управлява деветия дом и определено прави живота още по-вълнуващ. От една страна, този дом дарява мощна интелектуалност, като силно се интересува от придобиване на знания и житейски опит. Но въпреки това домът на Стрелеца определя и това как гледаме на късмета и цялостната си настройка за хaзарт и риск. А за да направи нещата още по-вълнуващи – той може дори да диктува нашия собствен морален компас. Лечебен кристал тук е планинският кварц. Известно е, че този камък внася яснота и може да подобри уменията за вземане на решения и придобиване на знания. По този начин помага за нашето емоционално укрепване с философската мощ на Стрелеца.

Дом 10

Управител: Козирог

Разположен високо горе в астрологичната карта, десетият дом влияе на това как определяме и употребяваме властта си. Да бъдеш известен заедно с постигането на това, което винаги си искал, е от основните грижи в дома на Козирога. В допълнение куспидата (линията, която обозначава началото и края на всеки един астрологичен дом) на границата на десетия дом (известен също като средата на небето) говори за нашата кариера в бъдеще. Астролозите считат този дом за нашата пътеводна северна звезда по пътя към величието. Лечебен кристален тук е нефрит. Известно е, че нефритът носи баланс и стабилност. С помощта на този камък на справедливостта нашата кариера и стремежите ни към известност и власт могат да останат в границите на морала.

Дом 11

Управител: Водолей

Домът на Водолея кара всички модерни неща и модни писъци да оживеят - от технологиите до справедливите каузи. От начина, по който взаимодействаме с каквото и да е и как то ни определя в дългосрочен план – всичко това се управлява от единадесетия дом. Импулсивността и оригиналността са тук и с тях домът се опитва да вдъхнови хората и да ги тласка напред към по-положителни хоризонти. Безкрайният прогрес със сигурност винаги държи тази астрологична къща заета. Лечебен кристал в дома на Водолея е скъпоценният силициев диоксид. Известно е, че този камък носи мир и просперитет, като и двете са в целите на Водолея, отсичат астроекспертите. Смята се, че така нашите дългосрочни действия ще бъдат насочени към постигане не само на лично, но и на общо благо.

Дом 12

Управител: Риби

Дванадесетият дом затваря колелото на астрологията и съдбата, за да даде добър завършек. От нещо толкова емоционално и сложно като смъртта до обикновено сбогуване – всичко това влиза в грижите на този дом. Той също определя как да станем продуктивен член на обществото и как това общество се отнася към нас. Домът на Риби ни позволява да разгърнем творческата си страна. Лечебен кристал в дом 12 е аметист. Свързвайки се с висшия си Аз, аметистът ни позволява да следваме духовните насоки и да не мислим само за материалното. По този начин в стремежа ни за себеизява този кристал е идеален за нашето търсене на трансценденталния Аз, отсичат с мистичен устрем астропознавачите.