0

В сичко в живота е дух и материя. Без да сме материалисти, нека си представим, че всеки от нас е някаква вещ. Каква ще е тя според зодията ни? На този въпрос отговоря забавният хороскоп. Както едно време беше казал Алф: „Майтап, бе, Уили“.

Овен - ютия

Отстрани изглежда, че всичко върви много гладко за теб. Но само ти си знаеш до каква температура трябва да загрееш, за да създадеш ефекта на това гладко плъзгане. Човек може само да завижда на упоритостта и целеустремеността, с които изглаждаш дадената реалност до желаното състояние – често набръчкано и неугледно. Но когато се трансформира след твоята намеса, планината от смачкан материал се превръща в спретната, прясно изгладена купчина. Този свят би бил много по-добро място, ако имаше повече такива хора!

Телец - чайник

Ако това беше мебелен хороскоп, несъмнено щеше да си диван – статичен и скучен, надежден и солиден. Но в случая си чайник. И цялата пара отива в свирката. Ти не мислиш лошо, винаги си подръка, ако някой го заболи гърлото и присъствието ти просто е навик. Никой не отказва чай. Чашите на кафеджиите са малки, а твоите – големи и пълни, така че запълваш празнотата със смисъл. Освен това всички се стремят да гледат под капака ти, но не разбират, че водата няма да кипне, преди да заври. Идеята като цяло е проста, но някои хора трябва да си налеят седем чаши чай от теб, преди да се сетят за това.

Близнаци - компютър

Имаш интелигентен процесор, ясен монитор и ергономична клавиатура. Ти съдържаш и обработваш най-сложната информация, когато се постави такава задача. Но не става без мишка. Тя е подходът към компютъра. Твоята система реагира по-бързо и по-добре на фино оптично управление.

Рак - газов котлон

Готвиш, подгряваш отлично и на теб винаги може да се разчита. Ти си универсален газов котлон и като такъв, се грижиш за всичко и всеки. Имаш цялата топлина и искреност, но понякога се питаш: „Правя всичко това за другите, но кога ще живея?“. Но после тази мисъл отминава и пак вършиш това, което се очаква от теб – в услуга на другите.

Лъв - прахосмукачка

Ти засенчваш всички звуци на този свят, в сравнение с теб всички останали са нечути и незначителни. С мощна струя свеж въздух помиташ праха и рутината, засмукваш боклуците без пощада, можеш да раздвижиш всяко блато, да боядисаш всичко наоколо с ярки цветове. Ти си изпълнен с целенасочена енергия и можеш да привлечеш много неща и емоции в този бурен цикъл, включително такива, от които изобщо не се нуждаеш. Поемаш всяка задача с еднакъв ентусиазъм, независимо дали е с размер на карфица или размер на килер. Научи се да не се разстройваш, че не можеш да изсмучеш към себе си нещо застопорено, например гардероба. Помисли си има ли нужда да поглъщаш чак пък такива неща или е добре само да почистиш край тях.

Дева - видеокамера

Внимателно погледни този свят, забележи всичко и го запиши и го предай в анализиран, дигитализиран вид. Да, това е умно устройство, но е погрешно да се мисли, че то само улавя случващото се. О, не! Чувствителната оптика на видеокамерата може чудотворно да трансформира реалността, както към по-добро, така и към лошо. Има хора, които видеокамерата не харесва и категорично не иска да снима красиво, но има и други - и те са късметлии. Ако камерата обича някого, то за нула време ще го направи звезда.

Везни - радиомагнетофон

Скучно е стрелката на везната да показва баналния брой килограми, много по-забавно е да се лутате из честотите на FM станциите на Везните. Какъв огромен свят се крие във вашия диапазон, колко чувства, мисли и мелодии съдържа. И колко трудно е да избереш само една станция. А трябва да го направиш, защото хвърлянето ти между честотите е придружено от ужасен шум и пращене. От друга страна, по-добре е да изпукаш пет минути и след това да слушаш хубава музика. Везните са обичани, всичко е по-ярко и по-остро с тях, радостта е по-пълна и забавлението е необуздано.

Скорпион - кухненски робот

В състояние си да разбиеш всичко на пух и прах, съпротивата е безполезна, защото си "твърде корав" с всичко, освен с бетона. Ти искаш истинска власт над света и разбираш, че никой не е успял да я постигне без разрушителна сила. Такава е структурата на този свят: по пътя на сътворението има етап на унищожение, а сътворението е втората част от твоята природа и вторият етап от приготвянето на ястие от омаломощени, нарязани, рендосани, объркани съставки.

Стрелец - телевизор

И не само защото също като телевизор излъчваш топлина и светиш отвътре. Основното е, че щедро споделяш всичко, което имате с другите. Отдаваш се на хората. Някои от тях може да ти се карат, да те смятат за източник на проблеми, да те замерят с пантофи и пепелници. Казваш им, че просто отразяваш реалната картина на света, а в отговор чуваш, че всичко се случва на обратно - светът е създаден по образ и подобие на това, което показваш. Кой е прав, кой кого контролира? Може би само ти знаеш истината.

Козирог - хладилник

Важен и солиден, ключова фигура не само в кухнята, но и в цялата къща. Въпреки че си хладилник, стопляш душата си. Невъзмутим и строг, по външния ти вид е трудно да познае човек какво носиш в себе си. Там може да има повехнали салати, забравена манджа, изсъхнали ябълки и свежи пържоли. В случая с хладилника философската фраза на Карлсон е по-вярна от всякога: „Тук няма нищо и никога няма да има нищо тук, ако не поставите нищо тук!“.

Водолей - пералня

Не защото водата също се излива в пералнята, а защото със същата сериозност и щателност подхождаш към всеки бизнес, с който си „натоварен“. Такава педантичност, умножена по силата на твоята природа, може да издържи само здрава материя; ти можеш да изтъркаш по-тънък плат до конец. Опитай се да сдържаш натиска си, контролирай се - всичко вече е чисто, а ти плакнеш и плакнеш. Научи се да избираш правилната програма, понякога използвай кратък цикъл или деликатно пране.

Риби - мобилен телефон

Вие точно като мобилен телефон сте спокойни на пръв поглед и не докосвате никого, лежите си някъде „в ъгъла“, но само докато не започнат да ви „викат“. Във включен режим преминавате през огромно количество информация, включително излишна, ненужна. Но тъй като сте телефон, често не можете да изберете с кого да говорите. Разреждате се доста бързо и трябва да сте свързани към батерията. Но вие, подобно на мобилните телефони, непрекъснато се подобрявате и навлизате във всеки нов етап от живота си с модел от нова линия.