0

Н амираме се в годината на Черния Воден Заек, а съуправител на периода до края на август е елегантният и блестящ Дракон. В случая проблемът е, че Заекът не обича шума и суетата, а Драконът, макар и дружелюбен и отзивчив, е купонджия. Поради тези несъответствия в нагласите (и енергиите) на двата знака периодът може да се окаже нестабилен за доста българи. Затова можем да очакваме изненадващи промени в паричните потоци, повишение на цените, промени в начина на печелене на пари, в стоково-паричните отношения, ръст на спекулата и контрабандата.

В случая добрата новина е, че и двата знака имат дипломатически качества и предпочитат мирното разрешаване на проблемите. Но когато дипломацията не сработи, ситуацията може да излезе извън контрол. Възможно е вниманието на обществото отново да бъде ангажирано с ненужни компромати и скандали. Има опасност от организирани активни граждански протести, породени от натрупаните в последно време проблеми. А ето и общите тенденции в сферите работа, любов, здраве за 12-те знака от Източния зодиак.

Плъхът постига важна цел

Плъхът е разумен, умее да печели и да управлява мъдро това, с което разполага, обича да трупа запаси за подсигуряване на бъдещето. Въпреки враждебността на Заека и макар и малко по-трудно той ще успее да постига целите си. Благодарение на своята интелигентност, инициативност и гъвкавост (и на Дракона), той не само ще се справи с предизвикателствата на периода, но и ще постигне една важна за него цел. Плъхът ще се радва на успехи и късмет, ще има възможност да се докаже като добър изпълнител или ръководител, ще наложи мненията, възгледите и авторитета си, ще заслужи уважението на околните. Възможно е едно ново начало, поставено в близкото минало, да започне да дава изненадващо добри резултати.

Личен живот. Чаровният и неотразим Плъх ще се радва на прекрасни взаимоотношения с хората, на които държи най-много, ще споделя с тях любимо хоби, ще се забавлява с удоволствие. Здраве. Всички Плъхове трябва да се пазят от прегряване, преяждане и препиване, да избягват рисковите занимания.

Бикът лежи на стари лаври

Периодът няма да е лесен за Бика. Окрилен от постиженията си в близкото минало, има опасност той да заспи на лаврите си и така да не забележи надигащите се проблеми и неприятности. Въпреки подкрепата на Заека враждебността на Дракона може да обърка дори и най-търпеливия и разумен Бик. Но все пак има шанс Бикът да се мобилизира и да се справи с повечето от проблемите. За да успее, е добре да избягва проявите на безсмислено упорство и инат, да овладява стремежа си непременно той да ръководи парада. Ще е добре и да е по-комуникативен и толерантен, защото това ще му помогне да се ориентира в сложната ситуация и да я преодолее. В крайна сметка трудолюбивият, прилежен и търпелив Бик да гледа по-философски и да цени дребните неща в живота.

Личен живот. Съсредоточаването в рутинни дейности, разумното разпределение на домашните задачи ще му помогнат да свали напрежението от плещите си. Здраве. Бикът води разумен и здравословен начин на живот. Сега той ще може да разчита на стабилно здраве

Тигърът се бори с живота

За Тигъра периодът ще е динамичен, но доста напрегнат и труден. Той никога не се колебае да приема всяко едно предизвикателство и да се справи с него, но има опасност този път задачите да му дойдат в повече. За съжаление в своята борба той не само ще бъде сам и няма да може да очаква помощ от никъде, но ще е наложително и да внимава много с енергиите на Дракона.

Все пак благодарение на дарбата си да строи стратегии, на натрупания опит и ресурси в миналото, Тигърът ще има шанса да извоюва една трудна победа, която по-късно може да бъде сравнена с триумф. Възможно е, вместо да се опитват да разбиват стени с главите си, някои Тигри да проявят интерес към духовния живот или да се отдадат на обучение и трупане на полезни знания. В личен план Тигърът ще отдели време за едно интересно и зареждащо пътешествие с близък и обичан човек, което ще му помогне да се отърси от напрежението.

Ако избягва продължителни престои под преките слънчеви лъчи или на силно течение, Тигърът ще се радва на добро здраве.

Заекът спира да буксува

По отношение на работата Заекът ще се радва на успехи и просперитет, особено ако овладее страховете и свенливостта си, своята педантичност и позволи на Дракона да му помага от време на време. Благодарение на късмета си той ще има възможност и да отчете напредък в област, в която до този момент е буксувал. Освен това ще трябва да довърши едно-две неща, за да може през септември да стартира успешно свой проект, замислен и подготвен в близкото минало. За целта до известна степен Заекът ще може да разчита на помощта на друг Заек. До края на месеца той ще има възможност и да си почине от напрежението, да си позволи известна доза забавления или да се отдаде на приключения, свързани с разбулване на тайни и загадки. Личен живот. Романтичният и обаятелен Заек ще се радва и на чудесно прекарано свободно време в компанията на любимите си хора. Здраве. Ако успее да овладее безпочвените си страхове, Заекът ще се радва на добро здраве.

Добър период за Дракона

До края на месеца Драконът ще се радва на успехи не само защото е късметлия, но и защото времето ще работи за него. Всичко ще му се отдава лесно и бързо. До края на август, подкрепен от свой събрат, Драконът ще може да се похвали и с постигането на важна и значима цел. Така той ще може да разчита на стабилност и сигурност поне за 4-5 седмици напред. Освен това периодът ще му донесе поне една приятна изненада. Проблем, който досега той е смятал за твърде труден и заплетен, ще се разплете без дори Драконът да си мръдне пръста. Все пак, за да не му е скучно, проблеми няма да липсват. Но зареден с оптимизъм, Драконът ще отчете проблемите като обикновени и рутинни задачи.

Личен живот. У дома ще се чувства щастлив и доволен, ще се радва на любов и отзивчивост. Драконите по правило се радват на добро и стабилно здраве, но ще е добре до края на месеца да са по-внимателни с режима си на живот, с качеството на храната.

Змията харчи спестяванията

И за Змията месецът няма да е особено лесен. Има опасност, преследвайки една цел, да постигне нещо съвсем различно от очакваното за добро или не чак толкова. Или пък да осъзнае, че е преследвала просто една илюзия. Но благодарение и помощта на Заека и Дракона, и на натрупаните в миналото опит, знания и спестявания, Змията ще успее да преобърне неприятностите в категорична победа, но някои ще трябва да се охарчат.

Змията е и добър организатор и предпочита да се справя с всичко със собствените си методи и начини. Главните й задачи ще са свързани с документи за недвижима собственост или с управление на материални активи.

Личен живот. Може да чуе и обвинения за капризи, което ще създаде известно напрежение, но все пак звездни мигове няма да липсват. Здраве. До края на август при Змията всичко ще е наред.

Конят с успехи в работата

Амбициозният, предприемчив и усърден Кон ще може да се радва на плодовете от труда си. Той просто ще трябва да поддържа разумно и грижливо стабилната основа, която е съградил досега. Когато срещне спънки и пречки по пътя си, той ще се справя с тях благодарение на чудесното си чувство за хумор и самоиронията си. Периодът ще е доста добър за него, особено ако обуздае себичността, нетърпението и сприхавостта си. Благодарение на умението се да поема премерени рискове, голямата си работоспособност и въпреки липсата на реална подкрепа от страна на Заека и Дракона, Конят ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи в работата си.

Личен живот. Конят ще се радва на чудесни романтични и приятелски отношения. С удоволствие ще споделя с близките си интереси и постижения. Здраве. Представителите на знака да разпускат чрез спорт и излети сред природата, което ще е предпоставка за чудесна физическа и душевна кондиция.

Козата отбива атаки

Периодът ще е доста контрастен за Козата. Тя ще търси спокойствие, въображението й ще я води по пътя на мечтите, които ще се стреми да претвори в красота и хармония. Но суровата действителност ще й наложи да се бори с всякакви проблеми, да търси сътрудничество и взаимопомощ, да отбива неочаквани атаки. Козата не е екипен играч, но сега ще й се наложи да работи сред по-голям колектив, което може да я изкара от равновесие. Ако заложи на своята изобретателност, ще успее да се представи по най-добрия начин. Така не само ще се справи с проблемите, но и ще спечели уважението на екипа, ще извоюва авторитет. В трудните за нея моменти ще може да разчита на безусловната помощ на Заека и на известна подкрепа от страна на Дракона. Възможно е някои от представителите на знака, вместо да се отдадат на мечтателност, да се захванат с ново обучение за надграждане на опита, умението и квалификацията си.

Личен живот. Само у дома тя ще има възможност и да си отдъхне, и да се зареди с романтика. Здраве. Ще е добре Козата да не прескача прага си на издръжливост – емоционална и физическа.

Летни вируси дебнат Маймуната

Периодът ще е противоречив и за вечно неспокойната, интелигентна, любопитна и любознателна Маймуна. Има опасност, този път не по своя вина, да бъде въвлечена в неприятна и напрегната ситуация, да се окаже между чука и наковалнята, което ще подкопае ведрия й оптимизъм. За да се справи, ще й се наложи грижливо, но твърдо да очертае собствения си периметър и да не допуска в него субекти, които нямат работа там. Периодът е добър Маймуната да подхване и някаква странична дейност, работа. Управителите на периода - Драконът и Заекът - ще й дадат рамо. Но по отношение на парите работливата и инициативна Маймуна няма да има проблеми. Само трябва да внимава как и за какво ги харчи.

Личен живот. Ще се стреми да твори красота, да създава хармония за хората, на които държи най-много, а в замяна ще получи обич и възхищение. Здраве. Ще е добре да внимава за някой и друг закъснял летен вирус.

Шеф тормози Петела

Петелът е изявен индивидуалист, тоест той не може да бъде наречен екипен играч, но в този период ще му се наложи да работи в съгласие с другите, да се съобразява и с тях, и с изискванията на висшестоящи и шефове, да спазва правилата за безукорно поведение. Затова периодът няма да е особено лесен и за него. Има опасност той да попрекали с перченето. Той няма да пропусне на нападне Заека и за съжаление едва ли ще чуе мъдрите напътствия на Дракона, с което ще задълбочи допълнително положението си. Петелът също трябва да внимава и да следи стриктно личните си финанси, за да може да разчита на стабилност през септември.

Личен живот. У дома Петелът ще се стреми да е по-скромен и по-тих, с което ще изненада приятно близките си. Здраве. Както при Маймуната и Петелът трябва да внимава с летните вируси.

Бонус радва Кучето

За Кучето периодът ще се окаже изненадващо лесен и успешен въпреки липсата на подкрепа или може би точно поради това. Кучето ще е мотивирано да се доказва и да отстоява мненията и правата си, без да се страхува, но и без да позволява да бъде въвличано в разправии. Благодарение на добрата си информираност и на умението му да работи с факти, Кучето ще си намери нова работа. А е възможно и да получи бонус за добре свършена работа, повишение или по-голяма поръчка в бизнеса. И в личния си живот Кучето ще може да се радва на привързаност и любов от страна на близките си. Здраве. Ще е добре да си осигурява редовна и пълноценна почивка, спокоен и пълноценен нощен сън.

Глиганът рие за септември

Осигуряването на финансова и материална стабилност винаги стои на първо място за Глигана и през този период той ще се справя доста добре по въпроса. Благодарение на своята прозорливост и вярна преценка за всяка отделна ситуация и на миротворческия си усет, Глиганът ще постига успех след успех. Но за да може да изпълни докрай своята програма, той ще трябва да потърси и приеме мъдрите съвети на Заека и да направи някакъв компромис заради енергиите на Дракона. Така ще се радва на сполука до края на месеца, че и в началото на септември. Единственото, което ще му донесе известно разочарование, е, че една командировка, пътешествие зад граница може да бъде отложена или осуетена.

Личен живот. Периодът може да не е добър за пътуване по работа, но е много подходящ за кратко романтично пътешествие. Здраве. Здрав дух в здраво тяло – до края на август Глиганът ще може да се похвали с добро здраве и добро разположение на духа.

Страниците подготви: Любомир Старидолски