0

П оследното за 2024 г. затъмнение бе пълно и пръстеновидно. Според астрологията този вид космически феномени се считат за съдбоносни в личен и глобален план. Всичко идва от херметичния принцип – каквото на небето, това и на земята. А конкретното обяснение в духа на висшите природни закони гласи, че отделената при явлението енергия ще канализира в определена посока обстоятелства, събития и като цяло бъдещето до следващото подобно събитие. Така излиза, че плодовете на затъмнението от 2-ри този месец (добри или не чак толкова) ще берем чак до 29 март на 2025 година, когато е следващото слънчево затъмнение, в случая частично.

Хармония

Експерти разясняват, че информация дава и мястото на астросъбитието – Везни. Този знак е свързван с партньорствата, със своя дипломатичен нюх и желание за хармония с околните. Небесни нишани има както за сватби и свиване на нови семейна гнезда, така и за възможни раздори и кавги в сферата не само на интимните, но и на бизнес отношенията. Оттук се пишат скъсване, разводи и търсене на нови партньорства. От друга страна, изтъкват британски хороскопаджии, затъмнението ще даде енергия и страст на мнозина за постигане на заложени дългосрочни цели. А ако някой трябва да разреши трудна ситуация, да намери хармония по даден въпрос, който се е развивал от началото на 2023 г., то Фортуна ще му удари невидимо рамо. Но, както удачно изтъкват индийски астролози, нищо не се случва с магическа пръчка, защото звездите само задават условията, шансовете и рамката, а човекът е този, който взима крайните решения със своята воля, дадена му от Бог. Все пак избраната сега посока може да доведе до положителни и забележими резултати през следващите месеци и може би дори години.

Лунен възел

Според родния астролог Венета Матева сватбата между Слънцето и Луната засяга доста висши програми, тъй като се случи в компанията на южния Лунен възел. „Това събитие е съдбоносно и силно за отключване на събития в партньорски план. Южният кармичен възел е код на паметта на душата ни. Сега неговата среща със светилата отваря коридор за движение към реализиране на истинско приятелство, бизнес отношения, партньорство и обич между душите. Всеки ще получи от пътя на своето развитие онова, което заслужава.

При някои хора ще се отвори възможност за приключване на токсични модели на отношения. При други ще се запали ясното желание за създаване на сериозни лични отношения и/или семейство. А трети ще срещнат голямата си любов в живота. Събитието дава шанс на разбирателството и подкрепата между хората“, коментира Матева. А ето генералните тенденции на затъмнението за 12-те зодии (както и асценденти) според Източната и Западната астрологична школа.

Съдбата тества Овена

Новолунието и слънчевото затъмнение засягат доста осезаемо вашата зона на партньорствата. Ще се наложи да помислите как се държите в своите отношения, независимо дали са романтични, приятелски или работни. Подгответе се за осъзнаване на вашата роля в тези връзки, като някои от тях може да са стартирали и преди около година. До края на годината ще трябва да се доказвате под различна форма – изпити, тестове и провокации от съдбата, бъдете търпеливи и последователни. Периодът е удачен още за явяване на интервюта за работа. В интимен план има добри предпоставки да откриете мечтан партньор в живота си. Ще трябва обаче да намалите повика на егото си и да се фокусирате върху достойнства като взаимност, баланс и коректност.

Телецът започва диета

Това затъмнение ще активира онези сфери от живота ви, свързани с вашия здравословен начин на живот, рутинна дейност, работен ритъм. На мнозина ще им се наложи да променят нещо, което макар и да изглежда незначително ще им зададе нова посока на развитие в бъдещето. Съветът на небосклона към вас е да се откажете от рутинните и непродуктивните задължения, от вредните навици и да опитате нещо ново. Ако то е свързано с работата, направете оптимизация, която може да увеличи вашия доход; ако е на ниво биоритъм, започнете диета и ще се почувствате по-жизнени, енергични и желани от своя партньор. А онези, които желаят да сменят службата си, е желателно да не напускат работа преди да са открили по-достойна.

Близнаците удрят джакпота

Комуникативните Близнаци ще имат шанса да получат голяма радост и полза от своите контакти, нови или стари. Затъмнението ще ви подтикне да да внесете повече радост и игривост в ежедневието си от една страна, а от друга, да поставите ясни граници, така че работата да не изяжда свободното ви време или да убива вашата креативност.

Сега вашето въображение и творчески импулси ще работят на пълни обороти, а следването на сърцето ще ви помогне да се възползвате максимално от периода с грижа за децата, отдаване на любимо хоби или романтична връзка. Внимавайте с игрите на късмета. Като цяло имате нелоши перспективи, но от друга страна, не настоявайте излишно, защото рискът да се пристрастите винаги е по-голям от шанса за печалба.

Ракът обзавежда дома

Слънчевото затъмнение и новолунието ще насочват вниманието на едни от знака към семейни въпроси и недовършени емоционални проблеми, а други – към ремонти, обзавеждане, пазаруване на техника или уреждане на недвижима собственост. Идните месеци са добри за всички тези дейности. Ще ви се наложи обаче в по-голяма степен да търсите баланс между работата и личния си живот. А нищо чудно на някои от знака пак да им се наложи да минат в режим хоумофис. За щастие планетата, даваща енергия – Марс, сега гостува във вашия сектор, та ще имате предимство пред конкуренцията. Само че внимавайте, тъй като ще се повиши и нивото на вашата агресия и емоционалност, от което могат да настъпят конфликтни ситуации с неприятни последици.

Лъвът стяга колата

Слънцето по принцип е управител на вашата зодия, поради което дори това затъмнение да не засяга важен ъгъл или планета от личния ви хороскоп, то по правило все ще донесе някакъв вид макар и косвени житейски промени. Конкретно това събитие може да активира желанието на някои от знака за учене, общуване и пътуване. Ще имате повече поводи и да се срещате с колеги и приятели, братя, сестри и братовчеди. Може също така да получавате повече съобщения, обаждания и имейли през периода. При шофиране спазвайте правилата, грижете за изправността на превозното средство. Периодът е удачен и за покупка на нов автомобил, но с по-висока степен на екологичност, т.е. с поне хибридно задвижване. За целта изчакайте края на ноември, когато Марс ще подкрепя вашия знак, а Плутон ще мине в знака на технологиите Водолей.

Девата вдига дохода

Слънчевото затъмнение и новолунието оказват влияние върху паричната ви зона, вдъхновявайки ви да преосмислите начина, по който акумулирате финикийските знаци, както и къде изтичат те след това.

При други представители на този земен и доста аналитичен знак идните месеци ще наложат промени в различен тип житейски сфери. По-важното е, че този процес ще ви доведе до едно ново осъзнаване на вашата стойност и умения. Това ще подтикне някои от вас към борба за повече признание или по-добро заплащане. Пътят не е лек, но до следващата пролет имате шанс да получите удовлетворение в тази област. В личен план гледайте по-ведро на света, забавлявайте се.

Везните сменят имиджа

Затъмнението ще активира теми при представителите на този знак като личен имидж, увереност, житейски цели, стремежи, себевъзприятие. Заради това мнозина ще залитнат по шопинга, модата, по различен тип процедури в стремежа си да променят драстично своя стайлинг - прическа, облекло, държание.

Хубаво е обаче промяната да бъде не само външна, но и вътрешна – духовна с изправление на мислите, както казват християнски отци, чрез покаяние за сторени грехове, търсене и даване на прошка на близки и приятели.

А след това онова, което сте наумили, ако е за ваше и на близките ви добро, със сигурност ще се случи със зелена светлина Свише. Възможен е дискомфорт заради здравословен проблем или начина, по който ви възприемат околните. Това се дължи на напрегнатия аспект между Луната и храбрия Марс.

Ярки сънища за Скорпиона

Идните месеци представителите на този воден знак е добре да слушат повече своята интуиция. А тя ще работи на пълни обороти заради активирания в момента духовен сектор от вашия астрален код. Очаквайте и по-ярки сънища, но не им се предоверявайте и не ги мислете толкова, тъй като в повечето случаи видения от този род са фалшиви заради широко отворената врата сега между астралния свят/неосъзнаваното и Вас. Не се самоизолирайте, търсете опора в реалността. При нужда от релакс използвайте духовни практики, разходки сред природата, посещения на манастири и чудотворни извори и икони. Дълбокото дишане или плуване ще ви връщат в точката на равновесие много по-добре от алкохола или друг тип опиати. Периодът е удачен за жестове на милосърдие и благотворителност.

Стрелецът агитира родата

Октомврийското слънчево затъмнение ще се отрази на начина, по който общувате с хората. Идните месеци актуални ще са сфери като партии, сдружения, неправителствени организации, приятелите в мрежата. Очаквайте повече приятни срещи с хора, с които имате общи професионални или хоби интереси. Други от знака ще се включат активно в политическия живот било като застъпници на предстоящите предсрочни избори, било като агитация сред близкия кръг заради по-изострената им чувствителност към националните проблеми.

В сферата на работата при мнозина границите ще паднат, ще почувствате по-дълбока връзка с вашите приятели и колеги. Други ще установите ползотворни контакти извън обичайния си социален кръг. Така или иначе чувството, че сте в една общност с хора с подобно на вашето мислене, ще ви даде усещането, че сте разбрани и една искрица надежда за бъдещето.

Козирогът расте в кариерата

В генерален план това космическо явление ще засегне представителите на този земен и прагматичен знак в две векторни направления - Кариерата и Дома. В първия случай са възможни смяна на работата, повишение в ранг или възнаграждение, поемане на повече отговорности, както и някакъв тип преговори/колизии с шефовете. Всъщност за последната година и половина вероятно сте направили значителни промени в професионалната област (или вашето място в социума), като сега просто ще прелистите новата страница. Все пак кулминацията на събитията ще бъде идната пролет, така че имайте търпение. А дотогава при някои от вас е възможно да има закъснял ремонт вкъщи, изясняване на въпрос с комшия/роднина/партньор, смяна на собственост или друг тип имотни въпроси.

Водолеят тръгва на път

Слънчевото затъмнение ще активира в живота ви теми (и шансове в тези посоки) като обучение, пътешествия, контакти с чужденци/далечни партньори, приятели, живеещи зад граница. Мнозина от вас ще обмислят още как да избягат от рутината извън своята житейска матрица като опитат нещо ново. Ето защо точно сега някои от знака ще получат подтик да стартират висше образование или някакъв тип курс/магистратура. Други ще напътстват своите наследници в сфери като морал, образователни перспективи, а тези разговори никога не са леки и еднозначни. Опитайте се да свалите напрежението, което идва по линия на Марс и на рутинните задачи с повече шопинг, релакс и пътешествия с близките до непознати места. А работата не е кон да избяга, Още повече че ще имате шансове за личностно израстване или сбъдване на ваши мечти и проекти, формирани около 2023 г. Очакват ви сериозни, но положителни промени.

Рибите инвестират

Това слънчево затъмнение (и новолуние) ще извадят на дневен ред вашите емоционални връзки и споделени ресурси. Така че помислете как можете да внесете повече комфорт и стабилност в дома и в близките си отношения. При едни това може да дойде с втора работа, при други с купуване на топлотехника или уреди за филтрация на въздуха предвид предстоящата зима. Трети ще се наложи да намалят изблиците на агресия при афект в противен случай ще загубят половинките си.

В сферата на работата се задават тържества и тимбилдинги. Мнозина ще решат да правят някакъв тип инвестиции или спестовни планове. Умните ходове ще дойдат по линия на отговорния Сатурн, който плува във вашия знак. Все пак трябва да се внимава с Нептун, който също е там и винаги може да внесе някаква заблуда. Така че търсете баланс и не залитайте по прекалено изгодни оферти за бързи печалби.