0

В сяко пространство, което обитаваме, има своя енергия и е добре, когато ние сме в синхрон с нея, макар дори за кратко. Не е случайна и поговорката, че вкъщи и стените помагат, защото домът ни е попил енергията на своите обитатели, настроил се е в синхрон с тях. А и те с него, тъй като всяка зона има определено невидимо излъчване. Все пак енергията на обществените сгради като министерства, ведомства, офис сгради, училища, болници, хотели, ресторанти, театрални и киносалони не е толкова лична. Тяхната енергетика е пригодена да посреща многото и различни хора, които ги посещават по някаква причина. Затова може да се каже, че енергоинформационната програма на обществените сгради е до голяма степен универсална. Но от друга страна всяко място за живеене притежава и своя уникален отпечатък в пространствено-времевия континиум. Азбучна метафизична истина е, че много сгради „познават“ и подкрепят хората, които работят в тях, грижат се за тях, защото работното място често се възприема от самите посетители като втори дом. Така вътре се създава нещо като колективен дух, егрегор, който е толкова по-благотворен, колкото повече обитатели излъчват позитивна енергия и мисли.

Квартири

Всичко това се отнася и за хотелите, квартирите и конкретния регион, които сега внимателно избираме в сезона на летните отпуски. Съобразяваме се и с удобствата, които предлага временният ни дом, и с цената, която ще платим, и с типа развлечения, които предлага съответното курортно място. Много от нас дори се съобразяват и с номера на хотелската стая или апартамент, с номера на улицата, на която се намира квартирата, която смятаме да наемем. В това има резон, тъй като числата често издават типа енергии, които се завихрят там, и с които трябва да се съобразяваме. Ако пък решим да оставим всичко на случайността, то номерът може да ни даде една подсказка от съдбата какво да бъде нашето поведение през почивката на съответното място, с какво да се съобразяваме там, за да протече нашата отпуска по ноти.

В следващите редове ви предлагам някои общи нумерологични насоки за избор на хотелска стая, апартамент или временно наета квартира, по които всеки би могъл лесно да се ориентира. Тъй като повечето адреси и номера на стаи са многоцифрени, за да ни е по-лесно събираме отделните цифри и ги свеждаме до едноцифрено число. Например стая 14 е под знака на 5 (от 1+4), както и стая 23 (от 2+3).

Спокойствие

Когато търсим уединение и спокойствие, ще е добре да предпочетем стаи, апартаменти или адреси с номера 2, 4 или 6. Тези под знака на двойката може да не предлагат голям лукс, но засилват усещането за спокойствие и сигурност. Те са много подходящи за романтика и романтични преживявания. Стаите под 4 може да са доста изолирани, но ще са удобни за хората, които се стремят да се разграничат от делничните шум и суета. Такива места за отдих също може да не са твърде луксозни, но в тях ще има всичко необходимо. Стаите с номера под 6 излъчват усещане за удобство, уют и комфорт, но са по-взискателни. Добре е обитателите им да не са шумни. Те са подходящи за романтика, сантименти и за семейства.

Адрес

Стаите, апартаментите и адресите под № 1 са подходящи за по-отворени хора, които в същото време се изявяват като авантюристи, авангардисти, индивидуалисти или лидери. Често в такава стая може да има само един лидер, придружен от верния си електорат (семейство, приятели). Вероятността в обзавеждането да има модерни и авангардни технологични устройства и уреди, които да ви зарадват, е голяма. Стая под този номер е подходяща за адреналинов тип хора, които търсят тръпката и удоволствието на рисковите забавления като разходки с моторници, с парашут, кайт сърф, гмуркане и др. Ако вие не сте такъв тип, то намигването от съдбата може да е точно това: да излезете от зоната си на комфорт, като си позволите някое по-лудо приключение.

Бохеми

Стаите и апартаментите в орбитата на 3 и 8 са подходящи за бохеми, за хора на изкуството, за търсачи на приключения или пък за големи и не особено тихи смесени компании или семейства. Добре е обаче да се внимава, защото енергията на тези пространства ни подтиква да прекрачваме позволените граници, а забавленията има риск да стигнат до крайности. Тези стаи (и квартирите на такива адреси) често са по-скъпи и по-луксозни, с по-добро обзавеждане и изгледи. Имайте предвид, че почивката под знака на 3 или 8 предполага и някакъв вид непредвидено доплащане.

Промени

Стаите и апартаментите под 5 и 9 са подходящи за широко скроени хора, които вечно търсят обновление, промени и далечни хоризонти. В тях големите семейства, хората, живеещи на семейни начала, също ще се чувстват уютно. Подходящи са и за хора, които са по-контактни и по-отворени. Те може да са авантюристи и експериментатори, дори търсачи на силни усещания.

Спокойствие

Когато търсим и релакс, уединение, тишина и спокойствие, но и приключения, стаята или апартаментът под номер 7 е точно каквото искаме. По време на почивката в подобна стая хората могат да очакват и интересни изненади. Тази стая е много подходяща и за дискретни романтични авантюри на тайни любовници. Но ще е добре в помещенията да не се внасят алкохол и наркотични вещества.

Жилища под 7 обичат посетители индивидуалисти, които имат много приятели, но в голяма и шумна компания се чувстват самотни или отегчени. В случай че вие сте на другия полюс, а от хотелската рецепция получите ключ с този номер, то знакът от съдбата е да забавите малко темпото и да го карате по-полека.

Авантюри

Когато търсим романтични авантюри, флирт, лудории и нови запознанства, номерата 2, 3, 5 и 9 са много подходящи. Когато търсим комфорт и лукс, номерата 6 и 8 ще отговорят на очакванията ни. В случай че се стремим към ярки и запомнящи се преживявания, подходящи са стаите под номера 1, 3, 5 и 8. А относно фатализма на номер 13 ще припомня, че ни се случва това, в което вярваме, и ако наистина смятаме, че числото носи лош късмет, е добре да не наемаме стая с този номер.

В 2, 3 и 9 внимавайте с летните вируси

Летните вируси са една от опасностите, които дебнат млади и стари през летния сезон. В случай че ви се падне стая или квартира под знака на 2, 3 и 9, разчетете това като предупреждение и си имайте едно наум с по-висока хигиена по време на своя престой. Стаи, в които можем да очакваме неприятни изненади, са още: 4, 7 и 8.

Апартамент според 4-те темперамента

За хората, решили (или имащи възможност) да изберат сами номера на апартамента, стаята или квартирата, в които ще премине ваканцията им, е добре да дефинират в кой от четирите основни типа темперамент попадат. Така ще им е и по-лесно да направят правилния избор.

Още в древността и философи, и лекари са търсели причината за мотивацията на постъпките и поведението на хората. Те искали да разберат защо в една ситуация един човек постъпва по един начин, а друг по коренно различен. Това изследване било дълго и трудно. Появявали се различни теории, но много от тях били опровергани от самия живот. Именно бащата на съвременната медицина и най-велик лекар от античността Хипократ (460-370 пр. Хр.) формулира идеята за четирите основни типа темперамент, които мотивират и движат човешкото поведение – сангвиник, холерик, флегматик и меланхолик. Разбира се, няма човек, който да е изцяло холерик или меланхолик например, но все пак тази класация дава доста добра информация.

Според древните мислители, включително и Хипократ, всичко на този свят е съставено от четирите основни елемента на сътворението – огън, вода, въздух и земя, и затова качествата, които притежават елементите, могат да бъдат приложени успешно и към четирите типа човешки темперамент.

Човекът със сангвиничен темперамент е ведър оптимист с лек, открит и дружелюбен характер. В същото време той може да е хаотичен и непредвидим, но компенсира това с дарбата си да импровизира. Сангвиникът е много атрактивен и артистичен, изпълнен с творчески идеи, които за съжаление рядко осъществява докрай. Той е с любопитна и авантюристична нагласа. В тази връзка стая под номер 3, 5 и 9 са много подходящи за сангвиника.

Холерик

Холерикът е трудолюбив, усърден и изпълнен с енергия. Той лесно се въодушевява от каузи, които смята за важни и полезни. Това е човек, движен от идеите си, а не от пресметливост. Но холерикът трудно овладява импулсите си и е доста избухлив. Той рядко е склонен да се съобразява с околните, защото за него постигането на конкретната цел е от първостепенно значение. Може би, за да охлади страстите, ще е добре да предпочете стая под номер 2 или 7. Но ако цели открояване на личността си, номерата 1, 8 и 9 са напълно подходящи за него.

Флегматик

За разлика от холерика флегматикът е овладян, спокоен, дори отпуснат и инертен, но много издръжлив. Той е консервативен, много рядко проявява бурни емоции като възторг и въодушевление. За него самообладанието и непоколебимостта са това, което са ентусиазмът и лекотата за сангвиника. Флегматикът изглежда вял и затова общуването с него понякога е затруднено. Той е напълно доволен от себе си и никак не обича промените, които е склонен да възприема като заплахи. Но той е верен другар, на чието рамо винаги можеш да си поплачеш. Стаи под номера 2, 4 и 6 са много подходящи за този тип темперамент.

Меланхолик

Меланхоликът е много чувствителен и лесно раним тъжен човек. Той е сантиментална и съзерцателна личност, склонна към усамотяване. Често е овладян от мрачни, дори песимистични настроения, съзира опасността навсякъде около себе си. Склонен е да се страхува дори от сянката си. Но това е една ярко изразена интелигентна, творческа и изследователска натура. Меланхоликът е способен и на голямо съчувствие, достигащо до съпреживяване. Той е верен и всеотдаен човек, на когото можем да поверим дори и най-съкровените си тайни. В работата си е търпелив и много внимателен. За него стаи под номера 4 и 7 са много подходящи.