0

В еликден чука на вратата, това е една от причините да се потопите в цветната палитра на пролетта, декорирайки празнично дома. Разбира се, основният фокус е върху яйцата, техните нюанси и окраски, но какво по-хубаво от допълнителни елементи, провокиращи усмивки, положителни емоции и добро настроение.

Шедьовър

Заредете се с търпение, доза въображение и щипка любов - защото добрият завършек е във ваши ръце. През 2023 година на мода ще е пастелният облик. Използвайте синьо, жълто, розово, експериментирайте със сиво или кафяво... По този начин празничната кошница ще се превърне в шедьовър. Не залагайте на лепенки върху яйцата, рисувайте с четки или използвайте фолио и брокат.

По отношение на останалия декор кажете “здравей” на пъстротата. Направете пищен венец, използвайте го за входната врата или пък го позиционирайте на масата във всекидневната, така че да бъде забележим. Украсете рафтове, шкафове, плотове и пр. с тематични за празника сувенири. Става дума за познатите зайчета, патета, моркови и кошници. Тенденцията налага флагчета, транспаранти, празнични надписи и изобщо каквото творческото мислене нарисува. Любопитно е, че във водещите тенденции се нареждат плюшените играчки, те са особено примамливи за семействата с малки деца, както и за търсачите на естетическа визия. Чудесно се вписват близо до меката мебел.

Ново и старо

Трапезата за най-големия християнски празник също отнема време и усилия. Използвайте тематично украсени чаши, чинии и прибори. Много от тях се предлагат на добра цена, особено при общи комплекти. Инвестицията си струва, тъй като на всеки Великден ще похапвате от закупения сервиз, който ще ви връща във времето назад.

За някои от украшенията може да се доверите на най-малките. Възложете им няколко задачи, например да нарисуват картини, които да позиционирате в хола, трапезарията, кухнята, спалнята и дори банята. Всяка едно помещение може да бъде променено за почивните дни, стига да съобразите вида, големината и позицията на декора.

След като преминат и финалните щрихи на обновения вид на вашата къща или апартамент, освежете с ароматизатори. Тук отново желани са сезонните аромати - зюмбюли, лалета и нарциси.

Лакомства красят трапезата

През тази година основно място в празничната украса заема тематичният декор на масата. Разбира се, малки и големи не очакват да поставите огромни сувенири, кошници с цветя или клонки. По отношение на тази линия заложете на минималистичен стил, особено в случаите, когато квадратурата на дома не позволява грандиозни решения. Нашият съвет е да съчетаете полезното, приятното и вкусното! Направете курабийки, сладкиш или мъфини, използвайки основно марципан. С помощта на различни багрила ще се сдобиете с желаната палитра, а с помощта на великденските форми - със сладки зайчета, моркови, патета... Тази стъпка ще ви разтовари и в същото време ще приповдигне настроението на семейството. При повече старание е възможно резултатът да ви удовлетвори до степен колебание - да си похапнете или да ги оставите на видно за вас и посетителите на дома ви място.