0

З наем, че ако започнем деня си с тренировка, това ще стимулира метаболизма ни, ще изгорим калории, а тялото ни ще е по-подготвено за натовареното ежедневие.

Британски учени установиха, че този ефект може да бъде постигнат, ако заложим на редовен секс сутрин. Сексът за добро утро ни дарява не само с прекрасно настроение, но и ни подмладява с до 7 години при редовно практикуване.

Тестостерон

Най-ефективният начин да имате свеж външен вид е да се поддържа активен сексуален живот рано сутрин. За подмладяващото влияние на секса сутрин въздействие оказва и значително по-високото през сутрешните часове на деня ниво на тестостерона. Експертите отбелязват обаче, че сексът при първи петли е полезен само ако преди това организмът си е набавил необходимата доза пълноценен сън.

Според изследване на сексолога д-р Дейвид Уийкс възрастните мъже и жени с активен любовен живот изглеждат с между пет и седем години по-млади от реалната си възраст. Двойките, които се отдават на страстни ласки при събуждане поне три пъти седмично, изглеждат с до седем години по-млади, отколкото по-малко сексуалните хора. Според него тайната на младостта е много по-лесно достъпна, отколкото спазването на строги диетични режими и скъпа козметика.

Токсини

При секс се освобождават ендорфини, известни като хормона, който допринася за доброто настроение и възстановяването на кожата. Самият полов акт подобрява кръвообращението, което доставя повече кислород до кожата и елиминира натрупани в нея токсини по-бързо и стимулира синтеза на колаген. Тези влияния придават на кожата по-свеж и сияен вид и понижават образуването на бръчки. При секса се освобождават и хормони на растежа, което предпазва от бръчки.

Насърчава еластичността на кожата: редовната сексуална активност е свързана с по-високи нива на естроген, което е от ключово значение за поддържане на здравето на кожата чрез увеличаване на производството на колaген и съдържанието на хиалуронова киселина, която е естествен овлажнител. Подобрената хидратация и съдържанието на колаген спомагат за подобряване на еластичността на кожата.

Коса

Повишава здравето на косата. Нивата на естроген са свързани с по-гъста, по-пълна коса. Чрез увеличаване на нивата на естроген сексът може също да подобри здравето на косата. Повишава увереността - когато имате здравословен сексуален живот, това може да повиши вашата увереност и самочувствие. Може да се чувствате по-мотивирани да останете подредени, като ядете здравословна диета и упражнявате редовно, всичко това може да ви накара да се почувствате по-млади. Няма ограничения за това колко пъти трябва да правите секс, за да видите резултатите. Сексът обаче има много предимства извън красотата. В допълнение към укрепването на интимността с партньора ви той също може да помогне за увеличаване на сърдечната честота и увеличаване на мускулната маса.

В третата възраст пък сексът подмладява сърцето. Друго изследване на холандски сексолози доказва, че сексуално активните възрастни хора имат по-добра памет, а мозъчните им функции са по-бързи. Сексът сутрин при възрастните стимулира растежа на нови клетки в мозъка.