0

И зминалата 2023 г. бе наситена със звездни скандали, които варираха между милиони и един-единствен долар, изневери, разводи и любовни триъгълници.

Носителката на „Оскар“ Гуинет Полтроу трябваше да премине през дълго и абсурдно дело. Актрисата трябваше да се явява в съда и да се защитава срещу обвинения, че е причинила „непоправими” телесни увреждания. Накратко, Полтроу се сблъскала с Тери Сандерсън на пистата в Диър Вали, Юта по време на ски ваканцията си. Подобни сбутвания се случват постоянно на всички писти в света, но когато Сандерсън видял у кого се е блъснал, решил да спечели цяло състояние.

Долар

Той се нахвърлил на Полтроу и започнал да я изнудва с искания за милиони долари. Актрисата отсвирила мераците, но претенциите стигнали до съд. Процесът беше кратък, но много шумен. В крайна сметка съдът отхвърли претенциите и на свой ред Сандерсън бе осъден да заплати един долар обезщетение за увреждане на доброто име на актрисата.

Много милиони долари се завъртяха около принц Хари. Той пусна на пазара своята автобиография „Резервен”, която счупи рекорда за най-бързи продажби на нехудожествена творба. Хари извади на бял свят скандални подробности за живота в кралското семейство. Подробностите за секса, наркотиците и интригите разтърсиха британската монархия. Хари се пробва да яхне вълната, като обяви, че има материал за още една книга. Той даде серия от интервюта и публично се отказа от статута си на благородник. Но не всичко мина по мед и масло. След първоначалния ентусиазъм продажбите на автобиографията се сринаха. Хари и съпругата му Меган Маркъл вече не са ВИП гости на събития. Самата Меган бе изритана от телевизията, където първоначално бе поканена да прави свое шоу. След няколко предавания обаче лъснала тоталната й липса на талант и творческа немощ. Тя се пробва и с подкаст, но и там се провали. С днешна дата скандалната двойка не печели почти нищо, но трябва да покрива огромни разходи за лъскавия си начин за живот. Хари е направил постъпки да им бъдат възстановени титлите и държавната субсидия за издръжката им.

Стари рани отвори семейството на Дейвид и Виктория Бекъм, след като по време на снимките на сериал за фамилията, на бял свят изплуваха извънбрачните забежки на футболиста и връзката му с асистентката му Ребека Лус. Бекъм разказва, че е чувствал физическа болка от разпада на семейството му. На това реагира Ребека Лус със скандално интервю, в което потвърди, че Дейвид не трябва да играе роля на жертва и изобщо не е страдал, докато е изневерявал на жена си.

С ореола си на примерен многодетен баща се раздели Кевин Костнър. Той се развежда със съпругата си Кристин Баумгартер. Въпреки че състоянието на фамилията надхвърля 450 милиона долара, двамата водят жестока битка в съда за домакинската посуда, кучешкото легло и т.н. Костнър бил уличен, че имал тайна сметка за свои лични нужди. Доскорошната му съпруга пък ползвала на 100 хиляди долара от бюджета за издръжката на децата за пластични операции и разкрасителни процедури.

Буря

Буря от скандали със своята автобиография предизвика и певицата Бритни Спиърс. След жестоки съдебни битки и пазарлъци, тя най-накрая успя да добута до книжарниците „Жената в мен”. Бритни огласи пикантни подробности за тайна връзка с Колин Фаръл и направо помете Джъстин Тимбърлейк с обвиненията, че я накарал да направи аборт, след като забременяла от него. „Ако зависеше само от мен, нямаше да го правя, на Джъстин не беше готов да стане баща”, коментира Бритни. Тя допълни, че имало усложнения при аборта, който бил много по-болезнен, отколкото се очаквало. Интриги и лъжи вкарали певицата в лудница и тя била обявена за неспособна да се грижи за себе си.

2023 г. се оказа фатална за Ариана Гранде. Певицата се впусна в бурна афера с актьора Итън Слейтър. Двамата се запознават по времето на снимките на мюзикъла „Уикед”, където си партнират. Малката подробност беше, че по това време Ариана беше омъжена за Далтън Гомес, а Слейтър също бе обвързан с Лили Джей, от която има син. Намерението флиртът да остане в тайна се сгромоляса, след като двамата бяха спипани „на калъп”. „Семейството ми е косвена жертва на апетита на това момиче”, коментира пред журналисти Лили Джей. В интерес на истината връзката между Ариана и Слейтър започнала като еднократна закачка, но скоро отношенията се задълбочили. Двата брака се разпаднаха със скандали, а Слейтър заряза жената и детето си. Ариана пък не се отказа от новата любов и преглътна обидите, че е разбивачка на семейства и крадла на мъже. Още не е ясно докъде ще се развият скандалите, защото мюзикълът е заснет само наполовина, а премиерата предстои през септември 2024 г.

Провал

Недовършен остана сериалът „Идолът”, който бе с участието на дъщерята на Джони Деп Лили-Роуз и рапъра Дъ Уикенд. Песента от саундтрака на сериала се превърна в тотален хит, но всичко свърши дотук. Режисьорката Ейми Саймец напусна със скандал и разкри неприятни подробности за продукцията, която бе замислена като пародия, която осмива сексизма. Историята била за връзката между амбициозната актриса Джослин (Лили-Роуз) и гуруто Тедрос Тедрос (Дъ Уикенд). Вместо пародия мъжката част от екипа започнала да пробутва все повече сцени с разголени млади актриси, които граничели с порното. След напускането на режисьорката и огласените подробности, снимките на сериала бяха прекратени след петия епизод.

Тежък удар понесе и актрисата Дрю Баримор. Тя реши да продължи снимките на своето токшоу в разгара на стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд. В резултат на това сценаристите на шоуто групово напуснаха и Дрю остана без екип. Тя бе принудена да промени позицията си на 180 градуса и да стане най-горещ застъпник на стачниците.

Присъда от 30 години затвор пък получи слабоизвестният у нас актьор Дани Мастерсън. Той е познат предимно с изявите си в ретро риалити шоу за живота през 70-те години от миналия век. Мастерсън, който получи публична подкрепа от Аштън Къчър и Мила Кунис, бе уличен в изнасилването на две жени. Дотук историята вървеше по обичайния сценарий, но тогава бяха огласени данни за трето изнасилване. Беше намесено името и на Сциентоложката църква. Мастерсън е сциентолог като Том Круз и Джон Траволта. Представители на сектата били уличени, че са заплашвали и притискали жертвите да не подават жалби срещу актьора. Скандалът продължава и в момента, като се вадят подробности от много други изнасилвания, в които са замесени сциентолози.