0

М ихаела Маринова играе ангел в клипа на първата си песен под шапката на Universal Music Group. 

Тя се нарича Stay и е съвместна колаборация с румънския диджей и продуцент Алекс Паркър. „Концепцията на видеото е много интересна. Образът ми символизира ангел, който се появява в живота на човек, за да го води към правилния път. Затова сме в черно и бяло“, обясни пред „Телеграф“ певицата.

Видеото към песента е заснето в София под режисурата на самия Алекс, а монтажът и специалните ефекти в клипа са дело на румънски екип от професионалисти. „Чувствам се като у дома тук. Сякаш открих моето второ семейство“, споделя Паркър.

Визия

Михаела казва, че е имала леко кризисна ситуация около костюма за клипа: „Покрай всички мои други ангажименти успях да отида на проба със стилист и шивач веднъж и то в деня преди снимките. Заснех се с костюма и имаше нещо, което първоначално не ни допадна, защото не беше в завършена форма. Добре, че всички, с които работя, са магьосници. Шивачката ми успя да ушие втори резервен костюм, който впоследствие толкова харесахме, че също влезе във видеото. Обичам всички, които са около мен и се грижат за всеки малък детайл. Като резултат всички мои близки много харесаха визията. Аз също. За първи път съм с толкова дълга коса. Страшно много тежеше и накрая на снимките вече бях с главоболие. Това бяха най-бързите снимки. Отнеха ни само 5 часа. Беше много забавно и удовлетворяващо. С Алекс сякаш сме работили цял живот. Разбирахме се само с поглед“.

AI

Михаела Маринова определя колегата си като новатор, изключително находчив, трудолюбив и много последователен. „Когато обсъждахме какво ще е видеото към Stay, веднага се впусна с готина идея. Само ден след това вече беше изпратил скрипт с AI генерирани рисунки на всяка сцена и всяка част от песента. Не се наложи дори да коментираме кой ще режисира видеото. Всички бяхме сигурни, че той ще се справи най-добре.

УАУ! Михаела Маринова неузнаваема! (СНИМКИ)

Първоначалната идея беше да снимаме видеото в Румъния, но Алекс искаше да се чувствам добре на терен и да работя с моя екип от гримьори, фризьори и стилисти. Дойде от Букурещ суперподготвен, беше съобразил всеки момент, всяка сцена. Постоянно контактуваше с „Вирджиния“ за визиите, за прическата, за грима. Държеше всичко да е точно така, както ни го е представил, и така, както ние прегърнахме концепцията“, разказа звездата.

Енциклопедия

Двамата с Алекс Паркър се запознали на творческия лагер за писане на музика Sofia Songwriting Camp. „Там не успяхме да работим заедно, но той беше чул парчетата, в които участвах като автор и изпълнител, и беше останал впечатлен от вокалните ми възможности. Може би не повече от месец по-късно изпрати демо на Stay към Саня и много искаше именно аз да изпея песента. Организирахме идването му до София и буквално за няколко часа я завършихме, като аз помогнах с доизграждането на структурата и текста. Влюбих се в припева на Stay. С този балкански напев я почувствах много близо до мен“, признава Маринова. Тя е впечатлена от начина му на създаване на музика. „Той е като енциклопедия. Слуша много различни стилове и успява да инкорпорира характерни звуци и мотиви от миналото в нова музика. Следи много тенденциите и някак винаги успява да е в крак с времето“, добави тя. 

Тръгва на турне със Stay

Stay е само началото на много нова музика, която ще чуем от Михаела тази година. През есента изпълнителката тръгва отново на турне. Музикалната ѝ програма ще обиколи Варна, Русе, Плевен и Пловдив и ще завърши с голям концерт в София. Певицата се надява годината да бъде още по-успешна от 2023, когато реализира няколко музикални проекта („Сладка грешка“, „Само ти“ и „Такава любов“), сред които колаборация с един от най-известните полски диджеи и продуценти – Skytech (Tell It To My Heart), грабна статуетката „Изпълнителка на годината“ на годишните награди на БГ Радио, участва като специален гост в концертите на Любо Киров и представи втория си албум „До безкрай“ на едноименно турне в 5 от най-големите български градове.