0

Н осителката на титлата “Мис Плюс Сайз” Веси Маринова признава, че тази година за първи път е събрала смелост да обуе къси дънкови панталонки, прилепнали по тялото, призна самата тя пред „Телеграф“. 

XXL моделката нагорещява страстите с предизвикателни снимки по бански и секси рокли, но признава, че за това в България се иска много смелост. 

Зумба

„Свикнала съм с хейта на хората в интернет, целта ми не е да провокирам със снимките си, а да науча българите на толерантност“, обяснява Веси. В момента красавицата вае форми със зумба, споделя, че отдавна не й е цел номер едно да отслабне. В момента й се иска да смъкне 20 кг, но за свое собствено удоволствие. Като малка правила всякакви опити да се сдобие с тяло на манекен, което е приемливо за изискванията на обществото. “От малка съм пълна, родителите ми също“, с усмивка разказва тя.

Водели я на всякакви спортове. Тренирала плуване, баскетбол, волейбол, народни танци, дори била мажоретка. Спомня си времето, когато се опитвала да отслабне драстично. Всяка сутрин ставала в 5 сутринта, за  да тича“. Тичах, после ходех бързо, после пак тичах и така по цяло лято. Бях много фокусирана върху това да отслабна, но не защото аз исках, а заради очакванията на другите”, разказва Веси. Спазвала и режим на хранене, предписан от лекар. “Все пак бях подрастваща, нямаше как да ме оставят на пълен глад или на вода и ябълки, но имах диета. Сутрин плод, месо със салата за обяд и вечер салата, но не след 6”, разказва тя. За добро или за зло нищо от това не дало резултат. 

Веси като малка.

 Веси като малка.

Щастие  

Заради закръглените си форми като дете Веси получавала подигравки, и то не веднъж, понякога децата могат да бъдат жестоки. Признава, че е имало моменти в живота й,  в които се е чувствала буквално като “черната овца “ в стадото заради размерите на тялото си. Много често в тийнейджърските години й се случвало да си хареса някое момче, а той да избере нейната по-слаба приятелка. Благодарение на чистата приятелска любов, която получава от приятелките си, Веси успява да пребори комплексите си. “Момичетата от 5-и клас ми помогнаха много да се науча да приемам себе си. Бяха истинска упора. Не ми позволяваха да падна духом”, разказва тя.

На 17 години преживява пълна метаморфоза. Тогава попада на профила на известна инстаграм звезда - Ашли Греъм. Дамата с по-закръглено тяло е истински хит в мрежата. Тя преобръща представите на Веси. “Дадох си сметка, че има хора, които не са като от корица на списание, но се чувстват щастливи. Започнах да се замислям кои са нещата, които ме карат да се чувствам щастлива. Не може да съм фокусирана върху това “Аз трябва да отслабна, за да започна да живея“, размишлява тя. Тогава измества фокуса - щастието на първо място.

По бански на плажа.

 По бански на плажа.

Подиум

Вглеждайки се в себе си разбира, че мечтата й е да се занимава с мода. Интересува се от гримове, стил, дрехи. Идеята за  модния подиум, за които дотогава дори и не подозира, че някога ще се качи, започва да я привлича.  

Вместо да се депресира от килограмите си, Веси решава да превърне този свой “минус“ в  плюс. Само година след като е била просто фен на световните плюс сайз модели тя реализира тази мечта в България и става първия известен ХХЛ модел у нас. “Много хора мечтаят да приличат на мен. Пишат ми от къде си купувам дрехите, как имам смелост да се обличам така, радват ми се, но самите те се страхуват  да го направят“, споделя тя. 

Мисия 

“Първото нещо, към което погледна, за да се променя, бяха дрехите, но нямаше много избор за по-пълни хора, особено в Ботевград, освен широки като торби сиви дрехи за жени на средна и над средната възраст”, спомня си Веси. Не успява да намери нищо свежо, с което да напълни гардероба си. “Намерих един сайт в интернет, единствения с няколко по-младежки неща. Започнах да събирам пари от закуски. Заминах за София и много въодушевена си купих две якета. С тях направих първите ми т.нар.  инфлуенсърски снимки. Качих ги, отбелязах марката, сложих няколко хаш тага“, разказва Веси. Само няколко часа по-късно марката се свързва с нея и й предлага да стане тяхно лице.

След година сбъдва още една мечта, записва да учи мода. Тази година й предстой да се дипломира. Мислила е за свой собствен бранд, като мисията й е да прави модерни секси дрехи за по- едри жени. Но все още мисли, че българките не са готови за това.  Успоредно с ученето Веси попада на обява за модели, записва се и остава много изненадана, когато й се обаждат и й предлагат да участва на седмицата на модата в София. Спомня си, че първото  й излизане на подиума е все едно цял живот се е разхождала там, всички световни клипове, които бях гледала години наред за “Плюс Сайз” модели, ги приложих и беше уникално. Чувствах се себе си, разказва Веси. 

Няколко месеца след това идва и кастингът за „Плюс Сайз” и решава, че нейното място е там. А короната й отваря още повече врати. “Може би не ми се получи да отслабна, за да успея да реализирам всичко това. За да бъда първата, за да покажа на пълните жени, че във формата на тялото им не се крие щастието и т.н.”, разказва Веси.

Релаксира с романтични филми

В свободното си време обича да гледа филми и досега е изгледала всичко налично в мрежата. Любими са й романтичните филми и тези по реални истории. Обещала си е всяка седмица поне веднъж да „се извежда“  сама някъде. „Харесва ми да се разхождам сама, да излизам вечер сама понякога, да ида на кино, така ми остава време да мисля, да разсъждавам върху нещата, които ми се случват в живота. По този начин вниквам в себе си и лекувам травмите си“, споделя тя.

Върти баница, мечтае за три деца 

Мис Плюс Сайз обича да готви и е добра домакиня. В кухнята обича да се вихри и изпробва всякакви рецепти. „Предпочитам да готвя, отколкото да ида на ресторант. Първата рецепта е от майка й - за питка, а от баба си е научила да върти баница. Няма мъж до себе си, но мечтае за семейство и три деца.