0

- Валери, прекарахте празниците в Индия, какво ви впечатли там, разкажете нещо любопитно от престоя ви, какво ви направи впечатление в тази държава?

- Индия беше една от държавите, които най-много ме е впечатлила досега. Тя беше 73-та държава, която съм посетила. Бедността ми направи най-голямо впечатление, защото това беше най-бедната държава, която съм виждала. По-зле и от Бразилия. Обикаляйки с кола по улиците е едно, но ако трябваше да вървя пеша щеше да ме е много страх. Имахме си специална кола, която ни предвижваше от място до място. В 5-звездните хотели е едно, отвън съвсем друго. Хората масово си палеха огън на самия път, за да се топлят. Аз ходих на 4 места, обиколих всички забележителности. Първо в Мумбай. После Гоа – за Нова година, един час път със самолет, беше топло, красиво и имаше страхотно представление за новогодишната нощ. Храната също е вкусна, аз обичам азиатска кухня. След Гоа отидохме в Тадж Махал – най-голямата забележителност за мен. Все пак е едно от 7-те чудеса на света. Огромно е и много красиво. Уникален момент. Виждаше се и от лобито на хотела ни и от балкона в стаята ми. Беше невероятно да се събудиш пред тази гледка. В Делхи – столицата беше много скъпо. Индия като цяло е скъпа дестинация. За културата им не коментирам. Навсякъде всички се блъскат. Докато си чекирах билета се пререждаха, блъскаха в мен и като цяло беше шокиращо.

- Обичате да готвите, научихте ли нови рецепти в Индия? В коя държава менюто ви е фаворит?

- Определено кухнята им ме впечатли. Беше много вкусно навсякъде, но и много лютиво. Толкова, че докато ядеш ти излиза пламък от устата. Купих си специални подправки от там и сега ги пробвам и вкъщи, но не ги приготвям толкова лютиви. Много обичам да готвя азиатска кухня.

- Претърпяхте инцидент през юли в Корея, сега как сте?

- Инцидентът се случи, докато бях представител на България на конкурс в Корея. Завърших в инвалидна количка. Паднах от моста. Много ме болеше, за жалост все още ме боли, когато го докосвам. Не знам кога ще мине, надявам се да е скоро.

- Разкажете ни за мъжа си. Как се запознахте, какво ви впечатли в него? Каква е тайната на добрите отношения в една връзка?

- Всичко се случи в Лондон. Най-странното беше, че в момента, в който се запознахме, той каза „Уау, един ден ще бъдеш моя“. Той ме хареса още веднага и реши, че ще бъда до него и така и стана. От първи ден до сега винаги е бил много добър и мисля, че това е тайната. Да бъдеш добър, да уважаваш и най-вече всеки да си има отделен живот. Тоест той работи неговия бизнес, аз си имам моя кариера. И всеки един уважава работата на другия. Проблемите идват, когато единият иска да контролира другия, изяжда го за внимание или каквото и да било. Не е добре да зависиш изцяло от другия човек. Да, ние си помагаме, но без да се задължаваме да го правим. Никога не ми е повишил тон, просто е друг човек. Няма общо с българските мъже, именно заради това съм си избрала мъжът ми да е чужденец. Той е състезател, а аз винаги го придружавам.

- Имате дъщеричка. Какви са нейните интереси, какво обичате да правите двете заедно през свободното си време?

- Дъщеря ми се казва Кимбърли. Тя е страхотно дете, никога не ми е създавала проблеми и е много възпитана. Говори два езика, колкото знае български, толкова и английски. Честно казано в училище е най-добрата. Вкъщи й говорим на английски от малка. За мен това беше много важно, както и за баща й. Искахме да й е като майчин език. Много обича да рисува, но най-много обича да ходи на картинг и през свободното ни време винаги отиваме. Все пак има пример – баща си, който се състезава с коли. Двете с нея също ходим да го подкрепяме, тя обожава.

- Вие сте адвокат, как избрахте това призвание? Защо избрахте да практикувате в Англия?

- Аз живея в Англия от 2010 г. и там съм завършила право. Заради пандемията се наложи да се прибера, сега половината време съм в България, половината време там. Постоянно пътувам по работа. Имам много предложения да работя в България, но тук работата е в пъти по-приятна. Аз съм честен адвокат и не се виждам в родината си като такъв. Аз съм криминален адвокат и това е много сериозно. Ако излъжа или взема подкуп, рискувам аз да ти вляза в затвора. Някои хора за жалост се залъгват.

- Разкажете лични истории и борбата с насилието, което е ваш фокус и кауза.

- Започнала съм да работя върху сайт срещу трафик на хора. Платформата ще обучава най-вече деца и жени да не се подлъгват към фалшиви покани. Например, за много хубава работа в чужбина и да ги превърнат в роби там. Много малолетни деца са излъгани от разни лоши хора, които се занимават с проституция. Целта е да обучим, как да се спасим и на кого до докладваме, ако нещо се случи с нас или с наш близък човек. Ще бъде интересно и ще има много видеа.

- Мнение за красотата днес и титлите - какво ви е взела и дала славата?

- Славата е нещо, с което все още свиквам. Честно казано нямам нещо, което да ми е взела. Няма негативна нотка. Това, което ми дава е да се чуе моят глас, моите благотворителни каузи. Както преди имах школа за обучаване на деца по английски език. Славата ми помага много, за да развия кампаниите си.

- През свободното си време какво обичате да правите? Какво е вашето хоби? -Моето свободно време е посветено изцяло на дъщеря ми и нейните интереси.

- Ходим на боулинг, картинг и всичко забавно за нея.

- На 17 януари имахте рожден ден, къде и как празнувахте?

-Тази година рожденият ми ден беше в Сейнт Бартс, което беше едно феноменално преживяване. Запознах се с главната героиния от Аватар Мишел Родригес и английският актьор Хю Грант. Изживях едни холивудски дни. Парти през деня, парти вечерта. Срещнах много известни личности, които живеят там.

- Какво си пожелахте на рождения си ден за новата година?

- На рождения ден си пожелах бебе.

Валери Стефанова е родена в Хасково. Живее в Лондон. Омъжена е с едно дете. През 2020 г. се явява на кастингите за титлата на най-красива омъжена жена с над 500 жени, а впоследствие печели короната и правото да представя България на световния конкурс „Мисис Вселена 2021 г.