0

С куъртинг, женска еякулация, плискане - може да откриете всевъзможни наименования.

Мистерията около този вид женски оргазъм се дължи на това, че не всяка жена може да скуъртва.

Някои жени успяват сами, други разчитат на особено умели и търпеливи партньори.

Комфортът обаче изглежда е един от най-ключовите елементи.

Страх

Всъщност причината много жени да не са стигнали до мокра еякулация е страхът от това да не се "изпуснат". Изпускането на течност при този вид оргазъм не е урина - когато човек е възбуден, пикочопроводните пътища се затварят.

Понякога обаче при оргазъм усещането може да е подобно, тъй като става въпрос за повече течност от обичайната влага, засилване на чувствителността в интимната област и "загуба на контрол" там, където сме свикнали да усещаме позиви за пишкане.

Според учените пръскащата субстанция е прозрачна, не е урина, не е и вагинална течност, а се произвежда от така наречената "женска простатна жлеза" - според някои сексолози тя или се намира в непосредствена близост до прословутата G-точка, или двете са едно и също нещо.

Присъстват в анатомията на всяка дама, така че причината тя да не е способна да еякулира може да е свързана единствено с орган в другия край на тялото ѝ - мозъкът и оформилото се в него отношение към секса.

Съществува сексуалната техника, която довежда жените до еякулация при оргазъм, или така наречения скуъртинг.

Според едно от проучванията 54% от жените са достигали до еякулация, а до скуърт само около 5%. Това означава, че има жени, които никога през живота си не са достигали до този вид оргазъм, а и може и никога да не успеят.

Легенда

Около скуъртинга се въртят всевъзможни митове. В Руанда например съществува специален метод, наречен куанза.

Той се основава на древна легенда, според която царица помолила един от стражите си да спи с нея в отсъствието на съпруга й. Когато стражът се разтреперил от страхопочитание и възбуденият му пенис се ударил във вагината на царицата, вместо да проникне в нея. Тя намерила това за много стимулиращо и отделила голямо количество течност, която по-късно нарекли „водата“.

В съвременна Руанда е напълно нормално мъжът да се посвети първо на женския оргазъм, преди самият той да стигне до кулминацията.

Мъже, които довеждат жената до скуъртинг, им помагат – преведено буквално – „да намерят водата“.

Сексуалният експерт от Руанда Вестине Дусабе съобщава, че над 90% от жените са успели да еякулират с техниката куанза.

* Автор: Василена Маринова