0

Л еко и нежно преливане на меки цветове, красиво подчертани очи, оформени скули и меки, сочни устни - точно по този начин ще изглеждат дамите, които ще се потопят в света на красотата през есента.

След загубата на време през лятото и превърналия се в катастрофа грим заради високата температура и влага този път майсторите с четките са категорични - съвършената визия съществува!

Блясък

Разбира се, когато стане дума за макиаж, въображението на жените започва да работи. Нито една от представителките на нежния пол не мисли за семпла и елегантна визия, а се хвърля буквално в дълбините на тъмните палитри, сенките и изострените черти. Идеята за избор през есента зависи преди всичко от повода - официално събитие като сватбено тържество, кръщене или рожден ден, обикновен работен ден в офиса или първа среща със симпатичен мъж... Трудно бихте реализирали само и единствено строгия грим. Тази година черното отново е във вихъра си, но използвано умерено и върху правилните зони.

Забравете за кръговете и обемните мигли, тип пеперуда, всичко това е демоде, което очаквано ражда негативни коментари, а и не загатва висока оценка за социалния ви статус. Вместо петна гримьорите създават шедьоври, а начинът за това е нежното преливане. Освен сръчна ръка те се нуждаят от професионални четки и продукти, които действително спомагат за успешния резултат. Акцент може да бъде само и единствено апетитната хапка - яркочервеното червило, което ще отбележи нов триумф.

Ако сте заложили на любимата си коктейлна рокля и висок ток, то блясъкът е вашето решение. Без да прекалявате, използвайте хайлайтър, както и частици в началото на окото. За по-ексцентрична и забележителна визия може да заложите на наситеност в цветовете, но само при тези, които са хитови за сезона - бежово, кафяво, червеникаво... Голяма роля играят устните. Тяхната подготовка изисква специално внимание към детайла. Поставянето на основа, фон дьо тен и коректор, оформянето на веждите и поставянето на лека спирала може да бъде допълнено от “уоу” устни! Първо ги изчистете, след това ги хидратирайте и очертайте със съвсем тънък слой, след нанасянето на червилото повторете контура, като действате плавно. Отново идеята за топла есен е на мода или иначе казано – не си и помисляйте за розово.

Офис визия

Работата не винаги се обвързва с куп ангажименти, солени отговорности и чакане на часовниковата стрелка да удари финал. Много жени обожават да прекарват време в офиса и това определено личи в начина, по който изглеждат. Нашият съвет е да не залагате на силен грим. Колкото по-семпли сте, толкова е по-голям шансът да получите доза комплименти. Използвайте по-дълготрайни продукти, а в края на деня старателно ги почистете. Така кожата ви ще се чувства здрава, а видът й ще бъде невредим.

Стъпка №1 е хидратация

Ежедневната грижа за лицето има ключова роля в представите ви за това как ще изглежда гримът ви за официален повод например. “Хидратиращият крем за лице е задължителен. Запазеният час при професионалист не отлага нанасянето му. Най-добрата подготовка на кожата е лек пилинг. След него се нанася база, като тя трябва да бъде съобразена с типа кожа. Необходимо е минимално време продуктите да попият в дълбочина. Това е и знакът, че нанасянето на грим може да започне”, споделя професионалният гримьор Ади Методиева пред “Телеграф”.