0

Т оплите месеци наближават. Малки и големи нямат търпение да прекарат идващите слънчеви дни на открито край брега или в планината. Безспорно по това време на годината най-търсеният аксесоар е слънцезащитната шапка.

Като уязвими предвид непрестанната игра под ярките лъчи децата имат необходимост от повишена доза внимание. Погрижете се да ги предпазите от изгаряне, закупувайки им удобен модел – с козирка, тип “идиотка” или с удължена кройка, популярна още като плажна шапка. Предвид противоречивия им характер нашият съвет е да намерите баланс между вашите изисквания и техните желания, само по този начин и двете страни ще са удовлетворени.

Вашите дребосъци държат на външния си вид, не го забравяйте

 Вашите дребосъци държат на външния си вид, не го забравяйте
Pixabay

Емотикон

Вентилираните шапки с UV защита са задължителни в летния гардероб, ако сте от малцината, които до този момент не са се погрижили за тази малка, но от изключително значение подробност – побързайте! Ако сте родители на малки деца или тийнейджъри, то обиколката по магазините за шапки е въпрос на време. За наследниците на възраст между 1-7 години търсете максимална защита. По отношение на дизайна ще забележите три основни модела, повечето с две лица.

Pixabay

Шапката с козирка остава популярният вид, тъй като допринася за аутфита. Децата на тази възраст искат да приличат на големите, затова техните модели са примамливи и апетитни. Разликата е в размера и палитрата. Докато възрастните избират по-неутралната гама, съчетаваща се с голяма част от дрехите им, малките са възхитени от ярките и наситени цветове като жълто, оранжево, червено, лилаво, синьо, зелено и различните комбинации. За доброто им настроение “виновник” е и самият дизайн – с флорални мотиви или изображения на принцеси за момичетата, както и с прочути анимационни герои или динозаври за момчетата. Хит са емотиконите, които се използват в социалните мрежи – ухилени до уши, изплезени, влюбени човечета и т.н.

Pixabay

По-голямо удобство носи “идиотката”. Дори закупена в следващ размер, тя е комфортна и добре предпазваща. Покрива както цялата глава, така и част от врата и челото. Не случайно е най-разпространената бебешка шапка. Съветът ни е да заложите на по-светли цветове, които да не привличат слънцето. Избягвайте наличието на черни елементи или украшения – бързо ще избелеят.

Живот

Удължената кройка пази главата. Въпреки че е популярна като плажна шапка, този тип е гаранция за защита в планината, където слънцето често е много по-силно. Независимо от възрастта опитайте се да подходите отговорно и разумно към разходките навън. Екстремните преживявания понякога са чудесни, стига всичко, което е необходимо за добрия престой, да бъде налично и под ръка. Ако планирате дълъг поход, скритата втора шапка е добър вариант. Мислете за нея като за вода – винаги трябва да бъде наблизо.

Pixabay

По отношение на материите – заложете на качеството. Въпреки че някои от моделите са значително по-скъпи, те обещават дълъг живот и добро ниво на защита и инвестицията си струва.

Сенник пази бебето

Ако имате щастието да прегръщате новородено бебе посред лято, не забравяйте добрата грижа и защита. Въпреки че детските колички са снабдени с почти всичко необходимо, много от тях не успяват да предпазят мъниците от слънцето. Наличието на сенник, който се купува допълнително, е отличен вариант.

Архив

Преди обаче да направите поръчка онлайн или да закупите модел директно от магазина, вижте какъв е точният модел на количката ви. 95% от тях имат специфики, на които трябва да отговарят и самите сенници. Цената им е от 10 лв. до 50 лв.