0

Д амите обожават есента - както заради разнообразния гардероб, изпълнен със стилни тоалети и ефекти аксесоари, така и заради елегантния и подчертаващ личното им разбиране за красота грим. През финалните месеци на 2022 г. нежните представителки ще имат възможността да се потопят в една стара, но обичана тенденция - бялата очна линия, чиято лекота озарява лицето.

“Несъмнено на подиума и улицата фаворит ще бъде бялата очна линия. Допълва се от топлите нюанси на кафявата палитра. А акцент във визията са оранжевите и жълтите, типични за сезона оттенъци. На мода остават опушеното око и опушената очна линия. Те обаче ще се класират като №1 малко по-късно, когато празниците наближат. До декември властващи ще са по-пастелните цветове, използвани без насищане”, коментира гримьорката Стефани Стоянова пред “Телеграф”.

Блясък

От години насам жените, които обичат себе си, изтъквайки вкуса и разбиранията си, разчупиха клишето, че гримът изисква специален повод с изключително кратък и прост довод - всеки ден е специален! Красивата визия не просто повдига самочувствието, тя кара всяка жена да се чувства на мястото си, желана, харесвана, сигурна... Разбира се, не е нужно да залагате на тъмен опушен грим в ежедневието си. В действителност тази година е късметлийска за мнозина - на мода е стремежът за “грим без грим”. “Всъщност тази визия изисква не по-малко време и усилия. Грешките могат да бъдат забелязани на първо четене, затова е важно момичетата или по-възрастните дами да отделят поне 30 минути, в които да нанесат внимателно и равномерно всички продукти. Целта е семпла визия, кожа, която сияе, гланц, който прави устните сочни и пухкави, както и пудра, която да фиксира”, казва Стоянова.


Известните като тежки гримове няма да са фаворит през сезона, за сметка на това при специален повод може да използвате камъни или перли в края на окото. Те ще ви придадат излъчване, което едва ли ще остане незабелязано.

Графит

Може да се доверите на графичната очна линия във всякакви дължини. “Когато денят е наистина важен, жените имат нужда от блясък. Това обаче налага да се съобразят с няколко фактора, които при пропуск биха им изиграли лоша шега. Разновидностите при допълнителните акценти - брокат, камъни, малки перли и пр., са десетки... За да присъстват в грима, те трябва да са предварително наясно с тоалета си, прическата, аксесоарите, дори обувките. Най-използван е брокатът. Сред интересните линии през 2022 г. е оформянето на фигури върху веждите, устните и скулите. Не само изминалият Хелоуин налага подобен тип. Портретната фотография е страхотен начин да избягаме от сивото ежедневие, подарявайки си скъпи кадри”, допълва майсторката с четките. Нашият съвет е да подчертаете стилния си грим с неспиращо набиращите популярност ламинирани вежди - ефектът се постига изключително лесно, с добро почистване и сапун.
За финал - приложете тенденциите, но пречупени през личната ви призма, само така ще се чувствате щастливи, красиви и удовлетворени!

Хидратирайте кожата си

Перфектният грим е невъзможен без правилната грижа за кожата. Резултатът няма да ви задоволи, ако сте пропуснали етапа на подготовка. “За да постигнете желаната визия, е нужно да хидратирате добре кожата си, както и да не пропускате нанасянето на слънцезащита. Подготовката е от ключово значение, трябва да завърши с база, която е подходяща и съобразена с ефекта, към който се стремите. Отстраняването е също не по-малко важно. Винаги след употребата на така популярните мицеларни води лицето трябва да се почисти с подходящ измивен гел”, съветва Стоянова