0

В гардероба на всеки има дрехи, които винаги са на мода. Безспорен фаворит е неостаряващата класика на подиума - кожените якета, оставили траен отпечатък във висшата мода и хитовите колекции на едни от най-прочутите световни дизайнери. През сезон есен/зима фокусът ще падне върху по-свободната кройка, широките ръкави, дължината до кръста и, разбира се, макси яката.

Pixabay

Цвят

И през тази есен наблюдаваме все повече любители на модата, които захвърлят дънковите якета, за да акцентират на новите си кожени придобивки. Черният цвят е предпочитан, като съществуват и други вариации - кафяво, масленозелено, тъмнолилаво и пр. На мода остава водещата пастелна гама.

Pixabay

Ярките нюанси не са напълно изключени, но в нито един случай не красят витрините. Вместо тях мъжете и жените избират топли или студени оттенъци, които с лекота комбинират с останалия си гардероб.

Форми

По отношение на формите - вталените къси бомбъри все още са търсен модел. По-желани са якетата с широки ръкави и голяма яка, декорирана с пух.

Качествената изработка, естествената кожа и елегантните допълнителни елементи като копчета, ципове и катарами оскъпяват продукта, но в крайна сметка - инвестицията си струва! От една страна заради факта, че връхните дрехи от този тип са популярни целогодишно, от друга, защото не се износват с времето.

Отлично пасват на спортния, ежедневния и дори елегантен стил. Холивудските знаменитости намират приложение на коженото яке дори в официалния дрескод, акцентиращ на блясък като брокат, пайети, камъни или мъниста.

По линия на аксесоари - разнообразието е повече от богато. Съчетават се страхотно с чанти, изработени от различни материали, със семпли и идея по-екстравагантни допълнения - шалове, шапки, ръкавици и т.н., с модерни или винтидж украшения, както и с обувки - от спортни кецове до висок тънък ток.

Pixabay

Не забравяйте да прибавите и последните щрихи във визията си - хубав парфюм и доза добро настроение!

Мъжете са луди по топлата гама

Представителите на силния пол ще нанесат поредица от промени във външния си вид, основна от които - общата цветова гама. През ноември, декември и януари те ще изберат топлата палитра на есента - кафяво, оранжево, жълто и комбинациите помежду им.

И малките мъже налитат на кафявата гама

 И малките мъже налитат на кафявата гама
Pixabay

Кожените якета, създаващи усещане за абсолютен комфорт, ще приковат както тяхното внимание като купувачи, така и това на дамите, търсещи своя партньор с перфектен стил. При мъжките колекции отново характерна остава голямата и обемна яка. Дължината е до кръста, като някои предложения се отличават с широки ръкави, контрастиращи на масовите прави линии.

Внимавайте с боядисването в домашни условия

Мнозина смятат, че нанасянето на боя върху изтъркани или леко наранени зони е лесен процес, който бързо се реализира в домашни условия.

Всъщност - далеч не е така, а една от основните причини, които могат да спънат работата ви, е предлагането на некачествени оцветители, които съдържат парафин. Съставката отнема от мекотата на кожата. Ако възнамерявате да пребоядисате цяло яке, помислете. Вероятността да намерите чисто нов модел, струващ колкото промяната, е голяма.

От финансова гледна точка инвестицията няма да си струва особено.