0

Ш алът и шапката – аксесоарите, които не бива да липсват в зимния ни гардероб, през този сезон ще следват стилната и елегантна линия. Топлата и студена гама ще се обединят при създаването на шедьоври, някои от които фаворити за познатите холивудски знаменитости. По отношение на декорацията, модните диктатори избират едри обшивки и ресни, като в много от случаите залагат и на контрастен ефект.

Дизайнерите залагат на контраст

 Дизайнерите залагат на контраст
iSTOCK

Материя

Тазгодишните предложения ясно ще се разграничат от вече отшумелите помпозни предложения, характерни за 2020-2022 г. Шаловете ще бъдат обемни, а дължината им около 120 см. Този път тенденцията спазва и изискването на потребителите, търсещи комфорт и топлина през студения сезон. Първият показател, който следва да разгледате е използваният материал, най-често това е вълната.

Едро каре или фини преливки - новите предложения са фаворит за мнозина

 Едро каре или фини преливки - новите предложения са фаворит за мнозина
iSTOCK

Не забравяйте обаче, че има няколко вида – овча, която осигурява добра изолация, мериносова, която е считана за една от най-качествените, агнешка, която е мека и фина, както заешка и камилска. Всяка от изброените притежава своите плюсове, които очаквано повишават цената. Някои от купувачите избират акрил, букле, еко кожа, памук, сатен и дори полиестер – всичко зависи от точките на търсене.

Тип одеяло все още е предпочитана тенденция

 Тип одеяло все още е предпочитана тенденция
iSTOCK

Нашият съвет е да отделите време, като детайлно се запознаете с характеристиките, само по този начин ще се убедите, че ще направили добър ход, разделяйки се с повече средства.

Палитра

Това, което със сигурност няма да видите на витрините на едни от предпочитаните бутици са шалове в розово и синьо. Повечето модели са унисекс, а сред използваните цветове са черен, сив, кафяв, тъмнозелен, винено червен и цялостната светла гама.

Мъжете избират изчистени модели

 Мъжете избират изчистени модели
iSTOCK

Дизайнът няма да ви впечатли с форма, ексцентрична декорация или натрапчив нюанс. Обикновено това, което прави някои от предложенията по-забележими са използването на каре, райе или преливане. Видът се разчупва от обшиването в края, а в някои случаи и от пришиването на ресни, които ще забележите в дамските и мъжките колекции.

Представителките на нежния пол, които имат афинитет към подиума и демонстрират високия си стил, и през този този сезон ще заложат на брошките - официалното бижу, загатващо за социален статус, история или желание.

Шапките са с лека периферия

Шапките тип “идиотки” отново ще оглавят класацията за най-търсени през зимата. Причина за това е както защитата, която осигуряват, така и модерният дизайн, съчетал в себе си цветове от топпалитрите и фини декорации. Сред харесваните предложения са и по-твърдите модели, с лека периферия.

Пастелните нюанси хващат окото на по-младите дами

 Пастелните нюанси хващат окото на по-младите дами
iSTOCK

Те са страхотен избор за момичетата, които се стремят към идея по-елегантната ежедневна или офис визия. Освен хубава форма те добре прикриват челото и ушите при минусовите температури навън. Бихте могли да ги намерите и в комплект с шал. Противно на очакванията продавач-консултантите части от различни сетове, осигурявайки повече от една визия.

Ако търсите подходящ подарък за най-малките, то при тях любимият помпон е задължителен, за разлика от възрастните, те ще имат възможността да избират между пъстра гама, чиято цел е да се отличат в тълпата.