0

С троги или леко спортни, елегантни или дръзки и секси - всяко сутрин, докато пият първото си сутрешно кафе, дамите обмислят сложния казус - как да блеснат в офиса. През сезон 2022/2023 те не само ще имат повод да извадят високите си токчета, но ще се насладят и на една позабравена класика, представена на подиума по нов и различен начин. Става дума за костюмите, полите под коляното, саката с прави линии и панталоните с прав ръб. Скучно на първо четене и вихрушка от разнообразие, след като се запознаете с новите предложения, някои от които украсили новите колекции на световноизвестните модни дизайнери.

Детайли

Ризата не е демоде. Особено през последните няколко години, когато се предлага вталена, широка, с паднали рамене или умишлено по-дълги ръкави. За да сте по-респектираща в офиса, нашият съвет е да изберете модел, който очертава извивките ви, ако тялото ви позволява. Заложете на един цвят - от една страна, ще допринесете за елегантната си визия, от друга, ще имате възможност за повече на брой комбинации. Независимо дали яката на ризата е твърда или мека, вземете си фишу или по-дълъг шал. Различният десен ще разчупи стила ви, а и може да е в любим ваш цвят, който не подхожда за основен - като циклама, яркозелено и пр. Следващата стъпка е правилният избор на сако. Един размер по-голямо винаги е добра идея. От една страна, защото стои ефирно, от друга, защото няма да развали линиите ви при избора на по-плътна риза или пък при съчетанието на риза и пуловер. Ръкавът с дължина 3/4 е следващата добра идея. Така китките ви ще са на показ, което определено ще се хареса на силния пол, а и ще имате шанса да разходите най-новите си бижута, така че да провокират вниманието на околните.

Ако искате да сте като модел, слязъл от корица, изберете костюм. През минали сезон шарените сака и панталони се носеха дори с кецове. За да си върнете славата на секси жени - не го допускайте. Малките детайли са от значение, като цвета на копчетата, който би трябвало да отговаря на златистата топла гама през есента, до подгъва в края на панталона - който не бива да се натрапва.

Цветове

Ако сте почитатели на удобството, следва да насочите фокуса към панталоните - добре познатият черен панталон с прав ръб се завръща, но, разбира се, подчертан от леки промени - втален в горната си част, леко свободен около бедрата, така че да скрие несъвършенствата, ако съществуват, и прибран при крачола. Може да се носи с колан или без в зависимост от останалите елементи. Полата е друг чудесен избор. Под коляното, но с зашеметяваща цепка, която да пробуди завист дори сред дамите. Цветовата гама е безкрайно голяма, най-хитови обаче са пастелните нюанси на бледорозово, зелено, светлосиньо и фаворитът в офиса - сиво към графит. Ако ви се стори прекалено консервативно, съчетайте полата с блуза с голи рамене. Не ви препоръчваме украси с пайети, дантели, мъниста и перли. По-добре изберете семпли бижута, отколкото шик дрехи. За финал - обувките. Токът е задължителен, дори да не е над 10 см. Може да заложите на тънък и висок ток, така и на по-нисък и дебел, въпросът е да издължите фигурата си. Острият връх е фаворит, затова не правете компромис при избора. Ако искате да изпъкнете, изберете по-цветни обувки и чанта. Същият трик може да приложите с шапка или наметка.

Мъжете подчертават загар с дрехи в бяло

След бурното лято, подарило прекрасен тъмен загар на мъжете, най-добрият им ход би бил да го подчертаят. Това, разбира се, ще се случи само и единствено с помощта на светлите цветове или пък с присъствието на бяло в десена. Нашият съвет е през есента мачовците да се фокусират върху комфорта в офиса. Ризите са прекрасен вариант, особено когато материята истински си струва. Подходящи като акцент са райетата или пък така популярните малки точки. Задължително във визията трябва да присъства коланът!