0

С поред едно твърдение мъжете мислят два пъти повече за секс от жените.

Определено сексуалната нужда на силния пол се различава от тази на дамите. Причините за това се откриват в редица фактори - от биология до емоционални възприятия. 

Различия

Организмите на мъжете и жените са напълно различни. При момчетата половите жлези произвеждат семенна течност, която трябва да бъде изхвърляна периодично.

Нуждата от секс при мъжа е тотално физиологична, за да работи тялото му правилно.

Сексуалното желание при момчетата се появява в пубертета. То се поддържа стабилно до 50-годишна възраст, а след това започва неговият спад, придружен от намаляване на либидото. Женското сексуално желание се появява малко по-късно. Освен това периодът на полова зрялост настъпва на по-голяма възраст и може както да намалее, така и да се увеличи с настъпването на менопаузата.

Нуждата на жената от секс е по-скоро емоционална. С две думи - мъжете искат секс, а дамите търсят преди всичко романтика.

Това обяснява факта как един мъж може да се е скарал с половинката си и само 5 минути по- късно вече да иска да прави секс с нея.

При дамите това не действа. Ако жената не се чувства комфортно, желанието й за секс изчезва. Мъжете се изразяват чрез секса, а жените чрез любовта.

Възбуда

Разлики в двата пола се откриват още по време на възбудата. Изследванията показват, че дамите се възбуждат от идеята за нещо, докато при мъжете се изисква съдържание или както се казва, „око да види, ръка да пипне“.

Емоционалните фактори също играят роля по отношение на желанието и възприемането на секса. Смята се, че мъжете са много добри в това да разграничават секса от емоциите.

Те могат да изпитват сексуално желание, без да имат каквато и да е емоционална зависимост от обекта на това желание. За това се смята, че мъжете са много по-големи привърженици на секса за един път.

Конфликт

Ако все пак попаднете в ситуация, в която желанията в двойката се различават, добре е да спазвате определена хигиена в ласките. Опитайте да се съобразите с желанието на партньора си, без да създавате конфликт.

Всеки има право да откаже секс. Ако един мъж е прекалено настоятелен да получи секс от половинката си, твърде вероятно е тя съвсем да намрази секса. Опитайте се да върнете емоциите в отношенията си.

Особено при дамите това е много важно.
Жените от своя страна не трябва дълго да оставят без секс мъжа си. Припомнете си какво обича партньорът ви и какво го кара да се чувства специален.