0

Г рупа „Остава“ обяви три дати от турнето си, което започва на 1 юли в Летния театър - Бургас, следват Лятно кино „Орфей“ – Пловдив, и Летен театър – Русе, съответно на 16 и 17 септември. След препълнения и суперуспешен юбилеен концерт на бандата на голямата сцена на зала 1 на НДК миналата есен музикантите ни ще пренесат рокендрола и емоциите на откритите сцени в цялата страна.

Хитове

Автентична, искрена и докосваща е музиката на бандата, което в съчетание с характерния глас на вокалиста Свилен Ноев й гарантира водеща роля в музикалния живот в страната. „Остава“ е единствената българска група, повлияна при създаването си от британския индирок, която в продължение на повече от 30 години не си дава почивка и продължава да създава музика. В сетлиста на концертите това лято са включени задължителните "Шоколад", "Океан", "Мъничко човече", “Бесен“, "Внимание" и други емблематичните хитове, създадени от „Остава“ през годините. Свежа глътка въздух идва от албума „Кислород“, който излезе миналата година и включва само безусловни хитове като „Сателит“, „Мама“, „Помощ“, „Саботаж“ и „Клише“. Билетите за турнето на „Остава“ вече са в продажба в мрежата на Еventim, където съвсем скоро ще са налични пропуски за клубните им концерти във Варна – 4 август (Ментол) и София – 30 август (Маймунарника).

Кислород

„Остава“ е създадена през 1991 година в град Габрово като студентска група от Георги Димитров Георгиев – китара и вокал, Боян Петков – баскитара, и Драгомир Георгиев Димитров – барабани. През 1994 година е създаден първият хит на „Остава“ – „Поля от слънчогледи“. През следващата година – 1995, към групата се присъединява Свилен Ноев и се прави неуспешен опит за записване на албум. Чак през 2000 година „Остава“ издават първия си албум – „Пинг-понг“, който е записан в студиото на „Жълта музика“. От този албум излиза един от най-големите хитове за тогава – „Ще дойдеш ли с мен?“. Вторият сингъл от албума излиза през 2001 г. и се казва „Мъничко човече“ и печели наградата на телевизия ММ за „Най-добра рок алтернативна песен на 2001 година“. През 2002 г. излиза вторият албум на „Остава“ – „След любов по време на война“. През 2003 г. „Остава“ пускат сингъла „Шоколад“, песента постига голям успех. Задържа се шест седмици на първо място в топ 100 на България, печели наградата на телевизия ММ за „Най-добра рок алтернативна песен“ за 2004 г. и на БГ Радио за „БГ ПЕСЕН“ за 2005 г.

Последният им албум „Кислород“ излезе миналата година.