0

Е дин от най-популярните в момента британски певци Ед Шийрън пуска общо 445 свои лични вещи на търг с благотворителна цел. Набраните средства ще бъдат дарени на детски хосписи в Съфолк, Англия. Шийрън е израснал в градчето Фрамлингам в същата провинция и има лично отношение към издръжката на хосписите.

Автентичност

В списъка на предложените артикули са включени бельо и чорапи, носени от Шийрън, коментира пред ВВС директорът на инициативата за набиране на средства Кевин Клемънс. Той уточнява, че едно от изискванията към носените гащи и чорапи било да не са прани или гладени. Всичко, включително специфичната миризма, било ценено от определени фенове на певеца. Интересът към търга за нула време привлякъл огромен интерес и организаторите били принудени да пуснат наддаването за някои от артикулите в една от онлайн платформите за търговия. Шийрън е поставил изрично условие наддаването за всеки артикул да започва от 9.99 паунда.

Търг

„Всеки обект ще бъде продаван във вида, в който е получен”, казва Клемънс. Към всяка успешно приключена сделка ще бъде издаван сертификат за автентичност. Заради буквалното прегряване на сървърите от получени поръчки за наддаване, организаторите са принудени да разбият големия търг на няколко по-малки и да ги пускат на порции, включващи по 20 артикула. В търга освен бельо, чорапи и дребни лични вещи за продажба са пуснати и костюми от знакови клипове на певеца.

Част от получените средства ще бъдат използвани за закупуване на консумативи за детските хосписи. С другата част от набраните средства ще бъдат подпомогнати финансово семействата на болните деца. Инициативата не е нова за Шийрън. Още през 2014 г. той организира подобна акция за набиране на средства. И тогава интересът от страна на феновете бе огромен.