0

Каквото и да си говорим, линията iPhone 16 са традиционно най-дългоочакваните телефони с предстоящо представяне през тази година и по тази причина мрежата пращи от слухове и спекулации за бъдещите им дизайн и функции.

Макар и да има доста време до септември, когато се очаква линията да бъде представена, течове на информация издават вероятни спецификации, информира Techradar.

Размери

Очакванията са, че iPhone 16 Pro и 16 Pro Max ще са най-големите досега. По-конкретно съветникът от Apple Рос Йънг твърди, че iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max ще имат съответно 6,3-инчови и 6,9-инчови екрани, като и двата телефона ще минат в съотношението 9:16. Това ще ги направи най-високите и най-тесните iPhone досега. Според запознати увеличаването на размерите е за да се освободи повече пространство за по-добра супертелефото камера с фокус разстояние над 300 мм. Това ще даде възможност с телефона да се правят почти професионални снимки от супер близо или супер далеч.

Дизайн

Що се отнася до дизайна, очакванията са, че бутонът за снимка на iPhone 16 ще бъде вече специално за заснемане на видео. Също така бутоните вече няма да са механични (с натискане), а капацитивни - ще се задействат дори само с докосване. Батериите на новата линия ще бъдат подобрени като ефективност и ще ползват технология, вече доказала се в електрическите автомобили. Като капацитет обаче няма шокиращи подобрения. За iPhone 16 Pro батерията ще е с 3355 mAh капацитет, което е съвсем малко над тази при iPhone 15 Pro.