0

В технологичния век коледните забавления са вече и в смартфоните ни.

Магазините за приложения са пълни с обратни броячи до Коледа, електронни списъци за подаръци, видеоигри с джуджета и хиляди идеи за празнични тапети за дисплея.

Забавление

Едно от най-популярните приложения през тази година е Christmas Booth: Photo Fun. Направете снимка или вземете вече направена и добавете всякакви шантави стикери, с които да се превърнете в елена Рудолф, снежен човек, Дядо Коледа или някое от джуджетата. Или пък да превърнете някой приятел в известен празничен герой. След това запазете и споделете своите коледни творения с приятелите си в социалните мрежи. Дизайнът е интуитивен, така че и дете може да се справи. Има стотици стикери, от които да изберете в какво да се превърнете. Споделянето става с еднo натискане.

Видео

Един стар, но незалязващ хит е и ElfYourself. Приложението създава суперсмешно видео на вас, приятелите и семейството ви, преоблечени като елфи. Дори и домашните любимци могат да се „преоблекат“ в зелените униформи. Ограничението е до 5 души все пак. След като изберете лицата от вече направени снимки, избирате танцова тема и музика и приложението автоматично създава комичното видео. Оттам насетне можете да споделяте в социалните мрежи. Новото през 2022 г. е, че приложението вече разпознава лица и ги позиционира автоматично, а също така предлага различни безплатни танци всеки ден с опция за добавена реалност (AR).