0

В сяки домакиня мечтае за чиста и подредена под конец къща. Враг №1 в това отношение е домашната прах, която създава неприятно усещане и е вредна за здравето. За да се преборите с финия слой, е необходимо да следвате няколко прости правила. А с превръщането на действията в навик то частично ще сте се отървали от проблема, осигурявайки си още уютна атмосфера.

План

Колкото и странно да звучи, определени мебели имат нужда да бъдат почиствани ежедневно. Разбира се, става дума за основната повърхност, която привлича мръсните частици - най-често заради позиционирането или начина на използване. Често това са нощни шкафчета, скринове, маси, плотове и пр. Забърсването с леко влажна кърпа ще ви отнеме не повече от 20-30 минути. Нашият съвет е да използвате специален препарат, съответно за стъкло, дърво и т.н.

След като свалите голяма част от прахта на пода, идва ред на прахосмукачката. Уверете се, че сте достигнали до най-скрития ъгъл, така ще избегнете натрупване. Финалната стъпка от сутрешната рутина е миенето на под. Тази задача вероятно може да я свърши и робот, но поне веднъж седмично трябва да се заемете сами. Машината, която се превърна в пръв приятел на перфекционистите, е добър избор за поддръжка, но не и когато става дума за основно почистване.

Оръжие

Друг начин да се справите с прахта е да се преборите с източниците. Върнете се към старите методи, като например тупането на дрехи и спално бельо. Така ще се освободите от замърсяванията, преди да се разпръснат във въздуха. Проветрявайте гардероба си, това е сигурно оръжие, осигуряващо свежест, както и по-дълъг живот на дрехите. Също така от ключово значение е да обърнете внимание на меката мебел. Диванът, фотьойлите и табуретките изискват повече време. Същото важи за килима и изтривалките. След поддръжка бихте могли да ги третирате с разтвори и ароматизатори. Важно е обаче допълнително да се запознаете с инструкциите за употреба и изобщо силата на концентратите.

Вечер задължително проветрявайте къщата, студеният въздух провокира усещане за чистота и свежест, както и допринася за лекия и спокоен сън.

Пречиствателите за въздух елиминират опасните вируси

Собствениците на пречиствател за въздух гарантирано са стъпка напред. Този тип машини използват напълно безопасни UV лампи или силата на отрицателните йони, като напълно унищожават опасните бактерии, вируси, алергени, както и вредните летливи газове. Те контрират неприятните миризми и генерират полезни за здравето аниони - а те от своя страна доказано подпомагат дишането, повишават концентрацията, намаляват стреса и умората, успокояват симптомите на астма, синузит и белодробни заболявания. Най-важното е, че са 100% безопасни за употреба.

Погрижете се за домашните любимци

Обичта, която ви подаряват домашните любимци, е безгранична. Съжителството с тях обаче изисква не малко грижи. От една страна, важни за вашето и тяхното здраве, от друга - за хигиената в дома. Ако сте собственик на котка или куче, то ежедневното почистване е задължително, независимо каква е породата. За целта използвайте познатите методи. От години насам дистрибуторите предлагат различни препарати, с които да почиствате дома си. Както и четки, кремове и мокри кърпи, с които козината на вашия пръв приятел да изглежда чиста и мека. Не забравяйте къпането. Макар да не е често, ако не извеждате животното от дома, то спазвайте определен интервал от време. Това ще предотврати и възможните алергии, които често биват разпознавани на късен етап.