0

М ощна магнитна буря от предпоследната 8-ма степен връхлетя Земята преди дни, а учените нямат обяснение за тази активност на Слънцето. Повишените токове в йоносферата вече предизвикаха полярни сияния доста на юг в нетипични географски ширини като Полша, Франция и Германия. Отделно много метео чувствителни хора се оплакват в световен план от различен тип пристъпи. За всичко това разговаряме с големия радиестезист и народен лечител инж. Славка Пенева.

- Г-жо Пенева, тези дни Слънцето показа, че освен на топлина и живот е носител и на голяма опасност за Земята, предизвиквайки геомагнитна буря с рекордна степен. Магнитосферата ни спасява, но въпреки това заредени частици навлизат и под щита на планетата ни. От гледна точка на алтернативната медицина какъв вид енергия е това?

- Това е отрицателна енергия, която влияе на всички живи същества. При отделния човек тя дава различен ефект в зависимост от проблемите, които имаме и ни удря в слабите места. Интересно е, че на някои сърдечносъдови заболявания може да повлияе и в положителен аспект. Ако човекът обаче има проблем с психиката, там влиянието на магнитната буря е по-скоро негативно.

- Ако проследим пътя на тази космическа енергия как тя попада в тялото на човека?

- Това се случва през нашата аура и през енергийните ни центрове, наречени чакри. През тях ние сме в непрестанен обмен с околния свят- приемаме и излъчваме. Тези центрове са Седем на брой и оттук се влияят свързаните с тях органи и системи. Ако например човек усеща промени в сърдечната област, то това се провокира през т. нар. Сърдечна чарка. В случай, че магнитната буря въздейства върху мозъка ни, провокирайки главоболие, мигрена, то това става през духовната чакра, която се намира над главата ни. С други думи измененията в геомагнитното поле засягат директно физическото тяло, но и етерното тяло. Именно върху него са разположени биологично активните точки и свързаните с тях меридиани, от където директно ритъмът на Слънцето влияе на човека.

- Все повече хора се оплакват от метеочувствителност. Но възможно ли е да се изолираме от космическите влияния?

- За тях защита няма. Слънчевият вятър при взаимодействието с магнитосферата образува красиви полярни сияния, но и носи опасност за живота на планетата ни. Интересното сега е, че тези сияния се наблюдаваха доста на юг в страни като Франция и Германия, което беше доста знаменателно и направи голямо впечатление.

- В християнството има пророчества, според които в последните времена преди Края на света хората ще наблюдават личби т.е. знамения в Небето. Как гледате на тези есхатологични теории?

- Наистина през последните години се наблюдава зачестяване на тези явления, в това число и в активността на Слънцето. Интересното е, че учените нямат обяснение. Това, което стана преди дни, не е свързано с т. нар. 11-годишен цикъл на слънчевите петна. Все по-често се засяга и електромагнитното поле на планетата, излизащо в посока Север-Юг. През последните години магнитните полюси също се изместват бавно и вече не съвпадат с географските. През 2012 г във връзка с календара на Маите се говореше, че ще се случи обръщане на магнитните полюси. Това реално не се случи, но стана нещо друго, което не се оценява – Земята премина в друго измерение - Четвъртото. След това много хора получиха друго енергийно излъчване. Именно заради това и все повече хора стават свърхчувствителни към този тип космически явления, геологически и др.

- От гледна точка на феноменологията вие също сте свръхсензитивна. Бихте ли разказала повече за своите дарби?

- Аз съм радиестезист и екстрасенс. Т.е. с моята енергия мога да влияя на другите хора за лечение. Тези способности са свързани с Третото око, за което много се говори. На физическо ниво то е свързано с работата на епифизата. Така съм се родила.

- А мощните слънчеви изригвания променят ли торсионните полета, за които пророчицата Ванга казваше, че пренасят информация през време-пространството на Вселената?

- Трудно е да се отговори на този въпрос, но във всички случаи трябва да има някаква промяна. Още повече, че пространството навсякъде е запълнено с торсионните вълни. Те идват от факта, че всеки предмет одушевен или не има свое излъчване. Едните полета, които радиестезията регистрира, се движат в дясна посока и са положителни, а лявоориентираните – са отрицателни. Твърде вероятно е извънземните цивилизации да знаят как да ги използват за черпене на информация и за общуване. Все повече учени са убедени, че Те използват червеевите дупки като портали за пътешествия.

Има доказателства, че са посещавали нашата планета от време Оно. Хавайците например имат връзка със съзвездие Плеяди. Други земни народи, като догоните и хопите казват, че са в общение със Сириус. Египтяните имат контакти с Орион. Не случайно пирамидите на Хеопс, Микерин и Хефрен са ориентирани в посока пояса на Орион. Съвсем друга и голяма тема е, че самите пирамиди са генератори на енергия. Въобще т. нар. небесни цивилизации дават от хиляди години познание на нас хората. Доскоро това се криеше от правителства и политици. Едва в последните години започна разсекретяване на военни и други архиви, което доказа онова, което хората със способности знаем отдавана.

- Египтяните са се кланяли на слънчевия бог Амон Ра. В тази връзка да ви попитам – има данни, които показват, че при големите пикове в слънчевата активност на земята са възниквали и разцъфтявали големи цивилизации. Да не би на слънцето да живеят наистина разумни същност, за което говореше и Петър Дънов и те да пътуват със слънчевия вятър към Земята?

- Все повече ще разбираме, че всичко е свързано. И най-главното човекът не е изолиран от Вселената, а има връзка с нея и нейните обитатели. Както в митология се казва от Боговете хората са научили как да строят домовете си, как да отглеждат земеделските култури, да развъждат диви животни като домашни. Да вземем древната пшеница на траките – лимеца – и тя ни е дадена Свише от тези небесни учители на човека.

- Според ваши изследвания и наблюдения, ние сега коя подред човешка раса сме?

- В масовия случай човечеството се намира в заника на Петата раса. От гледна точка на радиестезията тя има вибрация на съзнанието от 8 херца (Hz). В последните години наблюдавам преминаване към Шеста раса. Аз работя със специални матрици, с които, ако ви е дадено по рождение, мога да повиша честотата на вашето съзнание и да преминете към Шеста, Седма, Осма дори Девата раса. Но не всеки може да влезе там. Всяка раса се характеризира с различен хромозомен апарат, който обаче не е константа, както се счита. Геномът на съществуващата сега Пета раса има брой на хромозомите 46 – 23 мъжки и 23 женски, но това се променя. В следващите по-развити раси този брой се увеличава, а оттам се получава и по-високо ниво на познание, по-духовен начин на мислене, различни способности и не на последно място по-добра имунна защита. Христовото съзнание, което в Свръхсъзнание, отива над 300 Херца честота.

- В старозаветните писания се откриват доказателства за неподозираната тайна на косата. В библейския разказ Самсон притежавал необикновена сила, но той я губи, когато Далила му реже косите. Как гледате на тези митове и на твърденията, че косата ни е връзката с космоса?

- Косата е личен свидетел на индивида. Тя съдържа неговото ДНК. Ето защо аз работя с косата и по нея лекувам. Вместо да приемам хора, те ми изпращат коса и аз работя по нея с полеви генератори. Посредством торсионните полета после лечението достига директно индивида, дори да се намира на хиляди километра разстояние. Това е магията на . нар полева терапия.

- По този метод какви заболявания могат да се повлияват в положителен аспект?

- При костен проблем като счупване може да се ускори процеса на зарастване, но корекция на движението - не. За всичко останало полевата терапия може да помогне: камъни в бъбреците, в жлъчния мехур, сърдечно-съдови заболявания, инфекции, карциномни заболявания на различните органи. Имам полева терапия, с които ги деактивирам.

- Каква е разликата между полевата терапия и приема на хапчета, например?

- За разлика от лекарствата полевата терапия директно чрез дадена честота атакува проблема на принципа енергия и контраенергия, положителна и отрицателна честота. Човешкото тяло е една гигантска биобатерия. Например, ако има бактериална инфекция в него аз създавам честота, която е обратна на тази на инфекцията и по този начин я унищожавам. После през лимфата и кръвоносната система тя се изхвърля от организма. Това е елегантно и природосъобразно алтернативно лечение.

- Вие самата сте на 89 години и продължавате да работите в завидна кондиция. Каква е тайната на вашата виталност и дълголетие?

- Трудно е да се каже, това е комплекс от неща. Използвам хранителни добавки на основата на водорасли, както и пчелни продукти. Ползвам още минералотерапия – определени кристали, с които се зареждам. Имам един, който е за дълголетие, както и друг, който стимулира производството на стволови клетки. След определена възраст те също остаряват. Храня се три пъти на ден. Още не съм се отказала от рибата и млечните продукти, както веганите, но в началото на 90-те години реших да спра с месото.

- Защо?

- Първо животните, които си отиват, за да ги ядем, изпадат в предсмъртна агония. Това е стресова ситуация, при която в тялото на жертвата се отделя хормон, който след това ние приемаме, докато ядем месото. С други думи това е вид информация, която постъпва в нашето тяло и ни вреди. Друго, което бих препоръчала е да се използват добри думи и мисли, тъй като те структурират водата в тялото ни с хармония и здраве.