0

Н АСА е заснела извънземни на Марс още през 2007 г., но крие информацията за това, убедени са уфолозите и нищо не може да им наруши вярата в това.

Подготовката за първата мисия с хора към Червената планета вече включва и евентуален контакт с друга цивилизация.

Спирит

Това, че Марс е обект на извънземни, този път го твърдят не само любители на теории на конспирацията, а и сериозни учени. Въпросът е, че едните говорят за разумен живот, а другите за въобще наличието на живот.

Според проучванията на астробиолозите живот на Марс е възможно да е имало преди стотици хиляди и милиони години. Уфолозите обаче допълват, че в нашата епоха Червената планета най-вероятно е посещавана от извънземни.

Марсоходът Спирит.

 Марсоходът Спирит.
НАСА

Един от марсоходите на НАСА - „Спирит“, през 2007 г. е заснел неясни обекти, които някои от учените, но най-вече уфолозите са склонни да разчетат като извънземни пришълци и апарати. Много от изследователите обаче твърдят, че на тези фотографии няма извънземни, а става въпрос за естествени формирования от силните марсиански бури и екстремните скокове на температурата.

Бактерии

За учените по-интересни обаче са други снимки на „Спирит“ от същата година в кратера „Гусев“ край марсианския екватор. В Университета на Аризона са направили анализ на тези снимки и са ги сравнили с материали от местността Ел Татио в Чили. Според техните изследвания сходствата между марсианските и земните фотографии са повече от очебийни. Става въпрос за формирования, които на Земята са се образували от взаимодействието на горещи извори и бактерии. Предполага се, че и на Марс те са се образували по същия начин. Учените казват: „Засега това е от най-силните доказателства за живот на Марс, но не знаем дали все още има живи бактерии на Червената планета, или те са само в далечното минало“.

Вдясно: Според уфолозите на тази снимка има извънземно превозно средство, а не просто камък; Вляво: Сравнения между образуванията на Марс и в Чили.

 Вдясно: Според уфолозите на тази снимка има извънземно превозно средство, а не просто камък; Вляво: Сравнения между образуванията на Марс и в Чили.

Любопитно е, че през декември 2014 г. НАСА откри на Марс и метан, какъвто на Земята се произвежда предимно от живи организми. И оттогава следи за него, но засега не обнародва теория от какво точно се образува. Установено е, че нивото на метан на Марс се повишава чувствително през пролетта и лятото и намалява през есента и зимата на планетата. А поне на Земята метанът е дело на жива материя.

Учени от НАСА участваха и в специален разговор с фенове на астрономията. И на един от въпросите бяха запитани дали космическата агенция е срещала извънземни на Марс. Ето и отговора, който дадоха от НАСА: „Никога не сме откривали живот на Червената планета, но открихме много доказателства, които предполагат, че Марс може някога да е поддържал живот в древното си минало. Дори има шанс Марс сега да е обитаем под повърхността си“.

Пришълци

Според една от теориите на ловците на извънземни обаче в момента Марс е посещаван често от пришълци от други светове. Същите понякога кацат на Луната и на Земята. Те осъществили контакт с правителството на САЩ и дали насоката за междупланетен полет с хора към Марс и обещали помощ, гласи същата тази хипотеза. НАСА искала да оповести това преди време на пресконференция, но в последния момент категорично й било забранено, а малко по-късно за космическата агенция са били отпуснати още няколко милиарда долара извън бюджета й, гласи теорията на конспирацията. НАСА многократно заснемала и древни градове на Марс, но все още не го обявявала, а чакала подходящ момент за триумфално огласяване.

Шумери

Както знаем, според една от теориите Марс е планетата, откъдето хората са пристигнали. Дали са създадени там, това е друг въпрос.

Изследователят Захари Ситчин, който е бил от най-запалените привърженици на идеята за древните астронавти, пристигнали на нашата планета и възприети от човеците като богове, е изградил стройна теория. Според нея в древните шумерски текстове се пише за анунаки (поне той така транскрибира названието, други твърдят, че се произнася по различен начин) и в превод означава „тези, които слязоха от небето“. Та в дълбока древност (повече от 400 000 пр.н.е.) те пристигнали на Земята и съобщили, че идват от планетата Нибиру. Тя се въртяла по много странна орбита, но се сблъскала с планетата Тиамат или пък направо била унищожена от оръжията на враждебна нация. А анунаките литнали първо към Марс и после дошли на Земята, където дали познания на човеците и се смесили с тях.

Сега с мисията, оглавявана от НАСА, човекът за пръв път ще стъпи на Червената планета, а въобще и на друга планета. Поне в познатата ни част от историята. И ако на Марс има извънземни, то ще ги срещне. Китайците също съобщиха, че правят проекти да ходят до съседната планета. И това може да се окаже изненадващо за мнозина, но трябва само да си припомним, че те са единствените, които са кацнали и след това са се върнали с безпилотен апарат от обратната страна на Луната.

Та уфолозите питат дали тези извънземни на Марс или техните останки са древните анунаки - както и там да се наричат, познати ни от шумерските текстове.