0

Н АСА призова да се снимат извънземните и всякакви неустановени явления с телефон, да им се пращат фотосите, за да се разбере дали е имало наистина среща от трети вид или става въпрос за земна проява.

Това се случи на пресконференция за доклада по въпроса, предавана на живо от Би Би Си и други медии по света. НАСА реши да говори по-открито по темата за извънземните.

Данни

„Има изобилие от данни, които мобилните телефони приемат“, каза Дейвид Шпергел, председател на независимия изследователски екип на неидентифицирани аномални явления (НАЯ). Той предположи, че приложенията на смартфоните могат да събират телефонни данни и да помагат на изследователите. „Това е „възможност за ангажиране на широката общественост в правенето на наука“, каза Шпергел.

Според него повечето прояви на НАЯ и НЛО са обясними наистина със земни сили и аномалии. Но има няколко, които не биха могли да се обяснят с наличните технически познания, нито с физическите закони, за които знаем.

НАСА съобщи, че иска да създаде „пътна карта“ за бъдещи изследвания на НАЯ и да премине от „сензацията към науката“. Докладът на агенцията описва подробно как изкуственият интелект може да се използва за изследване на бъдещи наблюдения. В него се казва, че е важен за националната сигурност и безопасността на въздушното пространство. 16 от водещите световни учени по изкуствен интелект са работили върху проучването. Тоест НАСА активно вече е вкарала изкуствения интелект в изследването на извънземните.

Всичко това идва, след като първо конгресът на САЩ, а след това и парламентът на Мексико направиха изслушвания по темата за НЛО и НАЯ. НАСА реши да сложи ред в проучването на извънземните.

Стоунхендж

Междувременно стана ясно, че на 23 септември, когато е есенното равноденствие, на Стоунхендж ще се съберат хора от цял свят, вярващи в идването на извънземни. По традиция на този ден се събират почитатели на древните мистерии, които правят ритуали и смятат, че едно време друидите са извършвали подобни неща. Този път към тях ще има и търсачи на извънземни, които ще споделят опит и ще чакат малки зелени или други размери и цветове човечета да кацнат най-накрая и да приключат веднъж и завинаги въпроса има ли ги или не съвсем.