0

К ъща с призраци в щата Масачузетс се продава за $769 000, съобщиха от Fox Business за една от най-актуалните жилищни оферти на Източния бряг.

Въпросната масачузетска къща се намира в центъра на Милбъри, окръг Уорчестър, един от най-старите градове на английските заселници в Америка и наричан някога Северния Париж.

Погребения

Въпросният дом е построен през 1850 г. като просторна еднофамилна къща. Но през 1948 г. се превръща в траурен дом, където се извършва подготовка на смъртниците за погребенията. Къщата така е и известна - Погребален дом на Търджиън, по името на тогавашния си притежател. От това време тръгват и слуховете за призраци, които се появявали по всяко време из различни места на къщата и се твърди, че стряскат понякога посетителите. Според местните призраците от траурния дом не са проявявали агресия досега. Правени са сеанси да бъдат изгонени или поне да се свържат с тях, но екстрасенсите не са успели да осъществят контакт. Обаче не се разказват конкретни истории за какво и как страдат изгубените души.

Затова агентът по недвижими имоти Ерика Криста Юкер е сложила на няколко места наред с обявата за продажбата и пояснението: „Вероятно обитавана от духове“. Тя обяснява, че иска за двата етажа на къщата, мазето и двора само $769 000, което се смята за добра цена в този район.

В една от обявите за недвижими имоти се пояснява: „Ако искате да станете собственик на жилище, който търси дом с изключително присъствие и голямо пространство, тази къща лесно може да бъде превърната обратно в еднофамилен дом“.

„Впечатляващата къща“ е на площ от 5188 квадратни фута, което е близо 482 квадратни метра. На първия етаж са изградени две просторни стаи, спалня, има и две тоалетни. На втория етаж има три спални, една баня и две тоалетни. Къщата има две кухни, разполага с „уютни слънчеви веранди“ и „свързани пералня и сушилня“. Освен това има гараж за три коли, външен навес и голямо мазе. Точно за това мазе обаче са най-честите съобщения за призраци.

Хелоуин

Друг дом в щата Тексас също е обявен за продан, а като предимство се изтъква, че е обитаван от призраци. Освен това той е наблъскан със скелети, ковчези и всякакви други чудесии, характерни за Хелоуин. Намира се в Беърд, в центъра на щата Тексас. Продават го за $125 000, а с цялата мебелировка и всички странни неща в къщата – за $200 000. Собствениците твърдят, че с покупката на този дом се получава не просто една къща, а много повече.

Домът е на площ от 2168 квадратни фута, което е около 201 квадратни метра. С него върви и земя на 1,96 акра. Има три спални и достатъчно място „за живите или мъртвите“, както пише в обявата. Отвън къщата изглежда доста семпло, но отвътре е истински атракцион за Хелоуин.

Агентката по недвижими имоти Тина Айриас казва с рекламен устрем пред Fox News Digital: „Това е къща с духове и не е за хора със слаби сърца“. Тя разказва, че и преди това е работила с двойката, която продава къщата. В друг дом, който двойката е продала, също ясно е личала страстта им към Хелоуин и стряскащите истории. Айриас продължава: „Те са супер мили хора. Просто обожават тръпката от Хелоуин. Тази къща са я кръстили „Призрачното имение на 13 лешояда“.

Агентката продължава описанието: „Това зловещо имение е пълно с всичко, което бихте очаквали от истинска къща с духове, включително просторна кухня със „стая за извършване на късни нощни операции“. Вратите са направени като капаци на ковчези. Има скелети навсякъде, особено по таваните. Всъщност къщата разказва 13 смразяващи кръвта хелоуински истории, за които си има съответен кът. Агентката обяснява, че домът е бил огледан от клиентка и тя го е нарекла очарователен, но после не се е обадила. Айриас допълва: „Едва ли „очарователен“ е точната дума, която бих използвала, но да я приемем. Въпреки че домът може да изглежда обитаван от духове, не вярвам, че всъщност някоя от историите на 13-те лешояда е истина. Не изпитвам никакви лоши чувства, не съм потисната, когато съм там“.

И въпреки твърденията на собствениците, че призраци има точно в тази къща, засега друг не се наема да каже, че ги е срещал или поне усещал. Но пък Хелоуин се задава и подобна къща може да е идеалният атракцион за такъв шоу празник, когато гробовете се отварят и излизат всички сили от отвъдното със или без ловци на духове.