0

К олко време трябва да мине, за да се изкупи грешка, направена на младини? Може ли една майка на три деца да се бори за правото да надигне глава срещу онези, които я мачкат и унижават. Да се бори за правото да изкарва прехраната си с честен труд. И да се погрижи да осигури подслон на децата си, мислейки за най-лошото.

Съдбата на решителната Мелек (Нехир Ердоган) грабна сърцата на зрителите на сериала. Въпреки че сълзите й на моменти идват в повече. И въпреки че по традиция в турските сериали гаднярите са крайно изобретателни в лошотията си, а тук за това се конкурират цели три образа – на изрисуваната Кадрие Карадаа (Ханде Каптан), на гневния чичо Джумали Ширхан (Низам Намидар), но най-вече на пройдохата Алпай Йълдъръм (Каан Чакър). В сериала „Моето име е Мелек“ ще има още много сълзи и трагедии, но и щастливи моменти. Те предстоят. Като за начало свекърът Джумали отива да иска булка. Но Мерием (Диларай Йешиляпрак) не е правилната булка. Въпреки че на Мелек в момента изобщо не й е до това, мъките на героинята ще бъдат възнаградени. И Халил Ширхан (Кутси) ще я отведе до олтара, защото никога не е преставал да я обича. Дори по времето, когато го е наранила с бягството си с мъж, който не я заслужава. А именно Алпай ще стане донор на Мелек, защото лошият трябва да има и все някоя симпатична страна, но за това – друг път.

Фокусът днес е върху Нехир Ердоган, която е нежна, мила и ревлива в ролята на Мелек. Но чарът й идва и от това, че тя не е класическата красавица с безупречни черти, с която сме свикнали. Всъщност в този сериал целта е тя да изглежда изстрадала. И трябва да се признае, че се справя перфектно с ролята. Тя е майка за чудо и приказ, въпреки че в реалния живот не е изпитала това чувство. Продължава да копнее и за голямата и искрена любов след един провален брак.

Семейство

Родена на 16 юни 1980 г. в Измир, Нехир не е мечтала от малка да стане актриса. Родителите й са най-обикновени хора и не я поощряват да се занимава с изкуство. Прилежна ученичка и примерна дъщеря, тя се насочва към икономиката за бъдеща своя професия. Записва Университета „Мармара“ – Факултет по икономика и административни науки в бизнес администрация. Но в студентските й години пламва най-истинската и голяма любов, която е изпитвала досега – към театъра, киното, телевизията и всичко, свързано с тези области. Ето защо, веднага щом се появява такава възможност, Нехир Ердоган се прехвърля във Факултета по радио и телевизия.

Родителите й вече не са против актьорската професия, защото тя е достатъчно голяма да взима самостоятелно решения. Освен това една година след приемането й там момичето започва работа в телевизионния канал TRT 1 в програмата „Телепазар“, бързо печелейки любовта на публиката. В същото време Нехир започна да получава първите си роли в телевизионни сериали, отначало само епизодични, но вече запомнящи се.

Амбиции

Камерата я обича, но Нехир вече има по-големи мечти и иска да завладее не само публиката в Турция. Затова тя заминава за Америка и интензивно учи английски. Иска произношението й да е такова, че да може да се конкурира успешно с актриси от американски произход. Връща се обратно в Турция заради ролята на Назли в сериала „Чуждестранният младоженец“, благодарение на който печели милиони фенове по целия свят. В допълнение към телевизионните сериали и филми Нехир често участва в различни турски телевизионни предавания като водеща. През 2019 г. тръгват снимките на сериала „Моето име е Мелек“. По ирония на съдбата тя е вече разведена. Бракът й с Ахмет Сесигургиле просъществува от 2014 до 2017 г.

През 2022 г. Нехир Ердоган получи главната роля в сериала „Обещавам ти“. В главната мъжка роля е актьорът Еркан Петеккая. За съжаление, проектът се провали в рейтингите и беше закрит след 7 епизода.

  • Дата на раждане: 16.06.1980 г.
  • Място на раждане: Измир, Турция
  • Зодия: Близнаци
  • Височина: 1.74
  • Семейно положение: Разведена:

Накратко

Първият епизод на сериала „Моето име е Мелек“ е излъчен на 25 септември 2019 г. Сериалът е режисиран от Джем Акьолдаш, Джелил Мурат Саръ и Гюнай Гюнайдън и е по сценарий на Нилюфер Йозчелик и Берфу Ергенекон. Състои се от 2 сезона и приключва с 66 епизода на 19 май 2021 г.

Сериалът е за взаимното разбирателство в едно семейство и трудностите, пред които са изправени главните герои. Мелек е майка на три деца - Керем (Улви Кахяолу), Дефне (Рабия Сойтюрк) и Сеит Али Йълдъръм (Пойраз Ар).

Научавайки за предателството на съпруга си и за тежката си болест, тя решава да се завърне в родината си, за да види баща си, когото не е виждала от много години. Това обаче не е толкова просто: Мелек е изгубила доверието на близките си, когато е избягала с приятеля си Алпай в Германия. Разбира се, сърцето на бащата Сеит Али Карадаа (Мехмет Чевик) ще се разтопи, когато осъзнае, че дъщеря му се разкайва горчиво за постъпката си. Но и в бъдеще ще има моменти, в които Сеит Али ще се чуди с какво е предизвикал съдбата и защо децата му не изповядват ценностите, в които се е опитвал да ги възпита.

* Следващата седмица разберете какво предстои да се случи в “Моето име е Мелек“.